Патриотичният съюз ще се бори с ДПС


Патриотичният съюз ще се бори с ДПС
След заседанието в Благоевград представителите на патриотичния фронт под егидата на НФСБ поднесоха цветя на паметника „Майка България”
14 Февруари 2014, Петък


Родолюбивото обединение под егидата на НФСБ откри предизборната си кампания за евроизборите в Пиринския край

Автор: Ерол Емилов

Имаме голямата амбиция да преборим ДПС на евроизборите, като вкараме поне трима наши представители в Европейския парламент. Това заяви съпредседателят на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов на пресконференция в Благоевград. Областният център на Пиринско бе градът, в който на 7 февруари патриотичният съюз под егидата на НФСБ положи началото на предизборната си кампания в региона за предстоящия евровот.

На събитието присъстваха съпредседателите на партията на СКАТ Валери Симеонов и Данчо Хаджиев, евродепутатът от патриотичната формация Слави Бинев, председателят на „Национален идеал за единство“ Борис Ячев, лидерът на „Средна европейска класа“ Георги Манев, ръководителят на сдружение „Целокупна България“ проф. Григор Велев, активисти на политическите сили от родолюбивото обединение и десетки патриоти от региона.

„В нашето обединение сме хора с биография, реализирани в професиите си и в обществото и изпитващи дълбоко уважение един към друг.
Всички ние на тази маса сме се врекли на каузата за спасението на България. За нас тя стои по-високо от партийните и лични интереси. За съжаление през последните 24 години управляващите партии преследваха партийни и корпоративни интереси, които бяха поставени над тези на нацията” – подчерта Валери Симеонов.

Той добави, че патриотичният фронт ще защитава интересите на всички българи, независимо от тяхното вероизповедание. „Всеки, който чувства България като своя родина, а националната си принадлежност – българска, е добре дошъл в редиците на НФСБ“ – подчерта съпредседателят на Националния фронт, който бе категоричен, че между политическите сили от родолюбивото обединение няма противоборство, а сред тях цари разбирателство и уважение.

Патриотите посочиха, че съюзът около партията на СКАТ има тежката задача да се пребори с антиконституционната партия ДПС, която има голямо влияние в селищата от Благоевградска област. „Тя се държи тук като първа политическа сила на административно ниво и затова нашата битка ще е съсредоточена именно срещу тази несправедливост. Нейни представители заемат 70 процента от ключовите държавни длъжности. И това става заради слабостта на мандатоносителя БСП“, категоричен бе Симеонов.

Той подчерта, че НФСБ няма конкуренти на полето на патриотизма, дори и от тези, които предлагат 500 лева пенсия и 1000 лева минимална заплата, без да знаят откъде да вземат тези пари.
„Не играем на едно поле с Бареков. Ние имаме амбиция да сме коректив на самозабравилите се управници“, заключи Валери Симеонов.

Предизборният щаб на родолюбците за Благоевградския регион бе оглавен от лидера на НИЕ Борис Ячев, който бе категоричен: „Основната цел в предизборната ни битка ще бъде да осигурим максимално представителство на българските патриоти в Европейския парламент. Ако партията на Лютви Местан си поставя за цел четири мандата, то ние трябва да постигнем още по-добър резултат, за да можем да защитим интересите на българите в Европа“.
Евродепутатът от родолюбивата формация Слави Бинев подкрепи казаното от своите колеги, като допълни: „Тази кампания е изключително важна за България, защото е от голямо значение да имаме представител, който да я защитава достойно и без компромиси в Брюксел.

Единствено чрез лостовете на европейските институции можем да се борим срещу политическите и икономически монополи в страната ни.“
След края на пресконференцията патриотичният фронт направи третото си изнесено заседание с цел обединяване на структурите в града и региона.
„Определено в Благоевград водещата формация ще бъде НИЕ, с оглед на мащабните им структури и регистрираните високи резултати във всички избори досега. Това обединение вече дава своите плодове, но всъщност за истинските резултати ще съдим след изборите“, подчерта Валери Симеонов.

Вярата в успеха на патриотичния фронт бе подкрепена от присъстващите в лицето на Методи Попов, представител на НИЕ от петричкото село Първомай, който изтъкна: „Патриотичният фронт трябва да се бори с всички лоши неща от 24-годишното управление по време на прехода. Обнадежден съм, че ще имаме успех. Хората в Пиринско приветстват обединението на всички истински родолюбци около НФСБ, което дава шанс за спасението на Родината“.
Българските патриоти отбелязаха, че ще защитават интересите и ще бъдат до всички, които се чувстват българи, независимо от това каква религия изповядват. Те ще работят упорито и в смесените райони, за да се преборят с влиянието на протурската ДПС“, подчерта още веднъж регионалният координатор на НФСБ в Гоце Делчев Тодор Петрелийски.

Изводите от изнесеното заседание бяха обобщени от съпредседателя на партията на СКАТ Данчо Хаджиев: „Гласът на представителите на НФСБ в Европарламента ще бъде в пълно съзвучие с нашия девиз „България над всичко“.
След края на срещата с местните структури патриотите поднесоха цветя на паметника „Майка България” в центъра на Благоевград.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки