В отговор на вашите въпроси


13 Февруари 2014, Четвъртък


Страдам от кисти в бъбреците. Засега медицината не предлага нищо срещу тях. Лекувал съм се и във Военномедицинска академия в София, но без резултат.



Навсякъде ми предлагат оперативното им премахване. За съжаление досега не съм срещал предложения за лечение с билки. Ще съм благодарен, ако вие публикувате някаква билкова рецепта срещу кисти в бъбреците.
Васил Василев,
Русе

Рецепта при кисти в бъбреците (Лидия Иванова, с. Старо село, обл. Ловеч): Премахва се ципата на 70 бр. кокоши воденички. Измиват се добре и се подсушават. После се изсушават във фурната. След това се смилат с кафемелачка. Трябва да се получи 70 г прах. От него в продължение на 10 дни се приема по 1 ч. л. сутрин на гладно, заедно с ½ ч. ч. топла вода. След това се почива 10 дни, след което отново се повтаря 10-дневното лечение. Тогава, на втория път, вече се приема сутрин и вечер по 1 ч. л. Следват още 10 дни почивка. После курсът пак се повтаря, като сутрин и вечер вече се взима по 1 с. л.


И на мен, както на много жени на моята възраст (72 години), ми бе поставена диагноза коксартроза. Понякога болките са ужасни. Да не говорим, че ставам все по-трудно подвижна. Какви природни лекове съществуват срещу това страдание? 
Добринка Величкова,
София

Тазобедрената става носи тежестта на тялото и има много важна роля за правилната стойка и походка. Износването на ставния хрущял и деформацията на ставните повърхности при коксартроза водят на по-късен етап от развитието на болестта до скъсяване на крака от засегнатата страна. Това, заедно с непоносимата болка, предизвиква накуцване и принуждава болните да прибегнат до използването на спомагателни средства като бастуни, патерици и пр.

Рецепта  1 (Цветана Кръстева, Монтана): Взимат се 4-5 средно големи картофа. Сваряват се и се намачкват на каша. Прибавя се 1 с. л. нафталин и 1 с. л. олио. Сместа се разбърква добре и докато е още топла, се разстила върху плат. Компресът се слага върху кръста и отгоре се поставя найлон, като се прави плътна превръзка. След известно време болният започва да усеща боцкане. Трябва да държи компреса, докато може да търпи това усещане. Подобрението започва да се усеща след около 4 процедури.

Рецепта  2 (Петя и Анелия, Враца): Към 1 с. л. мед се прибавя 1 с. л. зехтин. Двете съставки се разбъркват добре. Взима се 3 пъти дневно преди хранене.

Рецепта  3 (при коксартроза с оток на коляното, Иванка Соловьова): Към една глава намачкан лук се прибавят 1-2 лъжички сяра. След като се разбърка добре, с тази смес се прави загряващ компрес. Държи се 2 часа и след това коляното се намазва с олио или зехтин. Процедурата се прави до изчезване на болката и отока.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки