Лавина от закани за съд и малки скандалчета


Лавина от закани за съд и малки скандалчета
Първанов ще съди тези, които твърдят, че имал тайни срещи с Борисов
07 Февруари 2014, Петък


Специална комисия ще се занимава с Бисеров, Борисов, някой си Петното, но не и с Моника Станишева

Автор: Ани Петрова

Само час след началото на първото за седмицата заседание на българския парламент напрежението вътре бе като в кукувиче гнездо. Но не в смисъл, че депутатите се караха кой да отговаря за чуждите грехове, оставени за излюпване в техния мандат. Въпреки че се случваше точно това... Приликата бе далеч по-голяма с едно медицинско заведение, за което се разказва в романа „Полет над кукувиче гнездо” на Кен Киси.

Всъщност във всяка лудница е достатъчно да изгорят „бушоните” на един, за да стане „късо” в цялото заведение. Или някой някому да подпали фитила, да му пусне муха, да го вкара в обяснителен режим или да набеди сестра му в опорочаване на обществени поръчки. А той после да обяснява колкото си иска, че няма сестра...

Местан ще съди Б. Б., който няма да остави това така

Хронологично, първо Лютви Местан обяви от трибуната, че ще съди Бойко Борисов за клевета. После стана ясно, че ще има анкетна комисия по случая „Бисеров”, въпреки че тя няма право да го съди.

Освен това комисията ще се занимава и с Борисов, когото един с прякор Петното обвини, че финансира протестите, контрапротестите и омаскаряването на Бареков дори. Но комисията няма да анкетира никого, дори и Петното за евентуалните му контакти с премиера Орешарски, както и за срещите му с народни представители.
Някъде по обед в кулоарите на парламента бившата здравна министърка (която е и бивш юрисконсулт на една болница в Русе) обвини настоящата здравна министърка в опит да се обяви обществена поръчка за нещо, което вече го има, за да се дадат пари на някой, който иска още да има... което плачело за съд.

В резултат часове по-късно сегашната здравна министърка Таня Андреева обяви публично (и медийно огласено), че ще съди предшественичката си за клевета.
Между другото, редно е да прогнозираме, че и Бойко Борисов ще съди Лютви Местан. Ако не за клевета, то поне за упражняване на лекарска професия без нужното образование. Защото неотдавна Местан диагностицира Борисов като параноик, даже като тотален параноик. И не само.

Всъщност Борисов вероятно ще съди и Бареков заради думите му, че той – Борисов – е единственият български политик, минал през трупа на народа, за да стане милиардер. Но това засега е извънпарламентарна тема...
Извън парламента Първанов също се закани, че ще съди някого. Всъщност обеща, че ще съди всеки, който твърди, че бившият президент е имал тайна среща с експремиера Борисов... за която се говори, че на нея са си разпределяли едни бъдещи постове в държавата.

Един телевизор за 480 очи

Преди седмица Борисов (се) обясняваше, че не е пуснал Цветанов по бобслея и питаше откъде Местан знае за това, освен ако някой не подслушва Борисов и не носи записите право на Местан.
В сряда Красимир Велчев от ГЕРБ демонстрира какво е да те пуснат по улея. Или поне да те изкарат от нерви чак на трибуната.

Предстояха дебати по създаването на комисията „Бисеров и всички останали”, когато бившият шеф и настоящ зам.-шеф на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев попита защо в залата е останал един-единствен монитор, който сякаш е поставен персонално и единствено за Лютви Местан.
Последният естествено получи правото на отговор.

„Не ме дразни, че обявихте този монитор за предназначен персонално за мен, това е груба, дебелашка шега, но ме дразнят твърденията на вашия лидер, в които има клевети не по мой адрес, а по адрес на институции, че са ми донасяли информация от специални разузнавателни средства, затова ще се срещнем в съда”, отвърна Лютви Местан. И обясни, че ще съди Бойко Борисов не заради честта си, а заради институционалността на демократична Република България”.

И понеже подхванахме съдебната с извинение тема, не би било зле да припомним, че от 1 февруари бившият депутат от ДПС Митхат Табаков излежава 5-годишна присъда във Варненския затвор. Което пък даде повод на друг бивш депутат от ДПС и някогашен заместник на Доган – Осман Октай – да каже публично и в прав текст, че ДПС вкарва в депутатските си листи престъпници, за да им даде имунитет. И да изреди имената на Гюнай Сефер (който има 10-годишна присъда на първа инстанция), на Щерю Щерев и т. н.
Да не забравим, че подсъдим е и Христо Бисеров. Същият, който обещаваше на Борисов и Цветанов, че някой ден ще се озоват в съдебната зала като едни братя Галеви от ГЕРБ.

Название, дълго като басня

И така, след обичайните и даже нормални за такива случаи политически нападки, подвиквания от място и дори реплики с претенции за скандал, българският парламент гласува създаването на парламентарна (сега се заредете с търпение и четете бавно!)

Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и политическата партия „Движение за права и свободи”, в резултат на негови действия, след които са образувани наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание и други, както и потенциалното неправомерно изтичане на информация от българските служби за сигурност към „Боянските сараи”, както и всички факти или обстоятелства, свързани с твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов с лицето Бисер Миланов, известен като Петното.

Това е цялото и пълно наименование на комисията, гласувана от Народното събрание с впечатляващо мнозинство – 177 депутати гласуваха „за” и само 3 „против”.
Комисията ще работи в срок от три месеца и ще е съставена от 12 народни представители, по трима от всяка парламентарна група.

Председателят на временната анкетна комисия за Христо Бисеров е Сияна Фудулова от БСП. Членове на комисията от социалистите са още Атанас Пъдев и Кирчо Карагьозов. От „Атака" членове са Любомир Владимиров, Деница Гаджева и Калина Балабанова. От ГЕРБ  - Веселин Вучков, Стефан Дедев и Снежана Дукова. Янко Янков, Хамид Хамид и Ахмед Башев са представителите на временната анкетна комисия от ДПС.

Депутатите отхвърлиха предложението комисията да разследва срещи на Бисер Миланов с премиера Орешарски, с председатели на постоянни комисии в 42-то Народно събрание, с журналисти и други, а също така и фактите и обстоятелствата относно потенциални схеми за купуване на гласове на територията на 3-ти МИР-Варна, станали предмет на проверка, включително на Комисията по жалби и петициите на ЕП.
Депутатите отхвърлиха предложението комисията да изясни фактите и обстоятелствата, довели до връщането на отпуснатите финансови средства от Европейския парламент на пиар агенция „Актив груп”, която се ръководи от Моника Янова, по мъж – Станишева.

НС не дава, но в Европарламента ЕНП го иска

Редно е да се каже, че това, което не се случи в българското Народно събрание, е много вероятно да стане в Европейския парламент.
В същата тази делнична българска сряда в Страсбург Европейската народна партия поиска официални обяснения от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц за договора с пиар фирмата "Актив груп", собственост на съпругата на Сергей Станишев -  Моника. Въпреки че както е известно Моника Янова върна авансовото плащане и отказа изпълнението на договора.

Кога председателят Мартин Шулц ще информира официално Европарламента за обстоятелствата около отпуснатия от главна дирекция „Комуникации“ грант от 60 000 евро на фирмата "Актив груп" на съпругата на шефа на европейските социалисти – Моника Янова. Този въпрос зададе германският евродепутат от ЕНП Михаел Галер към Мартин Шулц по време на пленарната сесия на Европарламента в Страсбург. Галер е и координатор на ЕНП в подкомисията по сигурност и отбрана в Европарламента.

По време на изказването си Галер заяви, че 30 000 евро от тези пари са били изплатени и той настоява да знае, дали вече е потвърдено, че тази сума е възстановена обратно по сметка на Европейския парламент, дали  проектът е приключен и дали при представяне на допълнителни документи няма да последват други плащания.

„Бих желал още да знам, дали след като госпожа Станишева е направила писмено изявление, в което е отрекла за съществуването на конфликт на интереси, което е невярно изявление, дали при това обстоятелство съществува престъпен акт. Аз намирам всичко случило се за много странно и си представям какво щеше да се случи, ако съпругата на нашия председател на ЕНП беше сключила подобна сделка“.
Михаел Галер заяви още, че очаква да бъде информиран официално от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц за всички подробности по казуса с отпуснатите пари на съпругата на председателя на ПЕС – Моника Станишева.

Шерше ла фам или кой управлява България

Бойко Борисов например твърди, че Моника Йосифова (каквато бе фамилията й, докато бе съпруга на банкера Венцислав Йосифов) управлява Станишев, БСП и дори държавата.
Ако се върнем към 16 август м. г., ще открием следното изказване на лидера на ГЕРБ:

"Сергей Станишев е мъж под чехъл. Моника Йосифова  управлява БСП, а не той. Затова Станишев излиза от трибуната на Народното събрание, лъже по мой адрес и на ГЕРБ, не ми дава думата". И добави, че Георги Първанов всеки ден се вайкал, че е сложил Станишев за свой заместник в БСП.
Всъщност съвсем неотдавна Първанов призна издигането на Станишев за шеф на БСП като най-голямата си грешка.

И освен това започна един продължителен „приятелски огън” по Станишев, на който не би издържал дълго време дори и Сталинград.
Но ако ще говорим за отминалата седмица – то преди срядата бе вторник. Във вторник Първанов говори дълго и напоително по една телевизия за АБВ, БСП и за Станишев. За когото рече, че няма избори, на които да се е явил и да не е изгубил.

По-важното бе нещо друго.  Георги Първанов отхвърли тезата на Станишев, който преди дни обяви, че никой и нищо не стои над БСП и над България и обяви, че има човек, който стои над БСП и се произнася за всичко.
Делян Пеевски диктува ключовите решения и на голямата партия в коалицията, каза Георги Първанов. Бившият лидер на БСП посочи "Империята на Делян Пеевски" като пример за фирмите, облагодетелствани както от предишната, така и от настоящата власт.

Експрезидентът се закани да съди всеки, който заяви, че той – Георги Първанов - стои зад установяването на подобни зависимости в БСП.
Забелязвате ли колко много работа се отваря за прокуратурата и за съда. Което все пак е по-добре, отколкото раздаването на юмручно-мутренско правосъдие...


Лютви Местан пък обяви от трибуната, че ще съди Бойко Борисов за клевета Да не забравим, че подсъдим е и Христо Бисеров Снимка: novini.bg Сегашната здравна министърка Таня Андреева обяви публично (и медийно огласено), че ще съди предшественичката си за клевета Снимка: dartsnews.bg Делян Пеевски диктува ключовите решения и на БСП, откри „топлата вода” през седмицата експрезидентът... Снимка: Дневник Моника Йосифова (каквато бе фамилията й, докато бе съпруга на банкера Венцислав Йосифов) управлява Станишев, БСП и дори държавата, каза пък експремиерът Снимка: viaranews.com

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки