Чудесен лек срещу шипове и дископатия


06 Февруари 2014, Четвъртък


И още – рецепти за анемия, цироза и рак на простатата


Чудесата на природната медицина нямат край. Понякога с помощта на лечебните растения и храни не само може да забравим завинаги за някое страдание, но и най-неочаквано да се отървем покрай това и от други болежки.
Точно това се е случило през 2006 г. с Пенко Власковски от Орешак, който започвайки да лекува шиповете си с целина, успял да се избави и от дисковата си херния.

Рецептата е повече от елементарна. Взима се една глава целина – голяма колкото една средна ябълка, настъргва се на ситно ренде и се разбърква с 1 бурканче кисело мляко. Най-добре е то да бъде домашно приготвено или поне да отговаря на БДС. Получената вкусна смес се разделя на три части и се взима 1/3 от нея сутрин, 1/3 обед и 1/3 вечер преди хранене. Лечението продължава общо 45 дни.

Освен от тези заболявания, когато е бил в пети клас, Пенко е сварил да излекува с природни средства и анемията си. Тогава рецептата му дал един билкар от Троян, известен в околността като бай Минчо с лупата, тъй като, покрай другото, правил и ирисова диагностика. Та той препоръчал на момчето да яде от една смес, приготвена от 100 г тиквено семе – опечено и смляно на прах, 200 г сурови орехови ядки – също смлени на ситно, 250 г краве масло (хубаво е да е истинско – от мандра) и 100 г чист пчелен мед. От този микс се взима 3 пъти дневно по 1-2 с. л. и така, докато свърши цялото количество.

Сладкодумният Пенко Власковски разказа в предаването „Нашата храна – нашето лекарство“ по телевизия СКАТ с водещ Христо Мермерски и историята на един свой приятел, който пък се успешно се справил с разширените вени. Пенко с очите си видял двата му крака, от които единият бил целият грапав и набразден от разширените кръвоносни съдове по него, а другият – гладък и напълно здрав.

Оказало се, че той вече бил излекуван и престояло приятелят му да приложи същото лечение и на другия си, все още увреден крак. Рецептата открил в една стара книга, останала от неговия дядо. Изисква се да се смесят 1 част магданоз, който в Троянския край наричат меродия – предварително смлян на кашичка, и 1 част чист пчелен мед. Вечер с тази смес се намазват увредените участъци на крайниците, отгоре се налага вестник и се завързва голямо парче чаршаф или кърпа. Процедурата се изпълнява около 10 дни.

Пенко е свидетел и как някой си бай Димитър от Червен бряг се е излекувал от рак на черния дроб и цироза. По неговите думи рецептата е следната: В литър бяло домашно вино се поставят 300 г суров настърган кромид лук. Оставя се да кисне 6 дни, след което към разтвора се добавят 100 г пчелен мед и така престоява още 4 дни. От лечебната смес се взимат по 2 с. л. преди всяко хранене.

Лечителят от Орешак споделя също, че негов съгражданин преди 10-15 години се отървал завинаги от рак на простатата. Сега той бил жив и здрав, вече на преклонните 92 години. За целта се смесват сокът на половин лимон, 1 ч. л. настърган корен от джинджифил (който вече може да се намери във всеки плод-зеленчук или по щандовете на супермаркетите у нас), 1 ч. л. смляно ленено семе и 1 ч. л. сода бикарбонат – но пречистена и рафинирана, каквато може да се купи от аптеките. Приготвеното количество се изяжда сутрин на гладно половин час преди хранене.

Както всеки може да се убеди, тези изпитани средства за лечение, изпълнени с най-прости природни продукти, растения и съставки, които са евтини и лесно достъпни, са в състояние да не оставят помен и от най-тежките заболявания. Затова наистина си струва да се опитаме да ги приложим и в нашата битка за по-добро здраве.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки