Бивш министър оглави Асоциацията на земеделските производители


04 Февруари 2014, Вторник


Бившият министър на земеделието в кабинета "Костов" - Венцислав Върбанов, е новият председател на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).


Преди дни той бе избран на Общо събрание на браншовата организация. Според устава, Върбанов ще е начело на Управителния съвет за срок от 3 години.
Венцислав Върбанов бе избран на мястото на Христо Цветанов, който подаде оставка преди края на миналата година с мотив лични и бизнес ангажименти. На мястото на доскорошния зам.-председател Цветан Цеков застава един от най-големите зърнопроизводители от Югоизточна България - Николай Димов.

„Ще работя за утвърждаването на добрия имидж на земеделските производители в страната и чужбина. Убеден съм, че именно обединение като Асоциацията на земеделските производители в България може да представлява и защитава интересите на българските фермери компетентно и аргументирано - пред родните властимащи, пред обществото, пред Европа и света“, коментира новият председател.

Венцислав Върбанов е роден на 16 април 1962 г. в Долни Дъбник, Плевенско. Завършил е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Бил е технолог на кравеферма и свинеферма в родния си град. От 1991 до 1997 г. е кмет на община Долни Дъбник. Назначен е за министър на земеделието в правителството на Иван Костов (1997-2001). Бил е в три поредни състава на парламентарната Комисия по земеделие и гори.

През юли 2009 г. Венцислав Върбанов е избран за депутат от Синята коалиция, но през октомври напуска Народното събрание, след като става ясно, че е станала грешка при преброяването на гласовете в една от избирателните секции.  В момента той се занимава изцяло с частния си земеделски бизнес - зърнопроизводство и животновъдна дейност.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки