Пъстра палитра с новини от света


Пъстра палитра с новини от света
31 Януари 2014, Петък


Технологии от „Междузвездни войни“ превземат политиката, а Гърция стопля отношенията си с Русия с евтин газ


Ердоган се появи на конференция като свети дух...

Ако мислите видеоконференциите за модерни, помислете пак. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган вече е на следващото ниво и се обръща към съпартийците си чрез... холограма.
Ердоган се показа като любител на новите технологии и въпреки че не можеше да пътува до Измир, все пак успя да „присъства" на конференция на своята Партия на справедливостта и развитието... като триметрова холограма.

Реейки се във въздуха, Ердоган говори пред партийния актив в Измир за предстоящите общински избори и за скандала, който от седмици се вихри в турския политически живот.
Появата му предизвика бурни аплодисменти сред делегатите.
Всъщност холограмите не са чак такава новост, но са далеч по-често ползвани в шоубизнеса, отколкото в политиката.


Норвежки депутати номинираха Едуард Сноудън за Нобела за мир

Двама норвежки депутати номинираха бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън за Нобеловата награда за мир за 2014 г., предаде АП.
Според социалиста Бар Вегар Сулхел, който е и бивш министър на околната среда, и Снор Вален публичният дебат и промените в политиката след разкритията на Сноудън за мащабния шпионаж, осъществяван в цял свят от американската Агенция за национална сигурност (АНС), са допринесли за по-стабилен и мирен световен ред.

Номинацията на Сноудън за престижната награда означава, че той ще бъде само един от многото кандидати. Петчленното жури на Нобеловия комитет няма практика да разкрива получените номинации, но понякога инициаторите на номинациите сами го правят.
Срокът за изпращане на предложения за носител на Нобеловата награда за мир изтича на 1 февруари, след което членовете на журито могат да добавят собствени номинации.
Още през юли 2013 г. членът на шведската Кралска академия на науките и професор по социология в Университета в Юмео – Стефан Свалфош, предложи американеца на Норвежкия нобелов институт. Той обаче беше пропуснал срока за миналогодишните номинации.


Гръцкият премиер поиска от Владимир Путин по-евтин газ

Гръцкият министър-председател Андонис Самарас е поискал от руския президент Владимир Путин намаляване на цената на руския природен газ за Гърция, предаде радио "Атина".
Двамата са се срещнали в Брюксел в рамките на форума ЕС – Русия и са разисквали енергийни въпроси и приватизацията в Гърция.

В момента Атина държи 6-месечното ротационно председателство на съюза.
Самарас изтъкнал усилията, които Гърция полага за излизане на страната от кризата, като подчертал, че в тази насока ниските енергийни цени от Русия са особено важни за растежа на гръцката икономика.
Той припомнил и проявявания руски интерес към извършващата се в Гърция приватизация, най-вече към раздържавяването на гръцките железници и пристанища и особено - това в Солун.

Путин посочил значението, което Гърция придава на туризма, като изтъкнал, че миналата година страната е била посетена от 1,2 млн. руски туристи, както и факта, че търговският стокообмен между Русия и Гърция е нараснал с 16%.
Наблюдатели коментират, че срещата на Самарас и Путин е първата между тях от две години насам.

Гърция и Русия са на крачка от размразяване на отношенията между двете страни,
коментира и в. "Нафтемборики". Изданието извежда на челна място оценката, че малко след като Самарас отправил призив за привличане на чужди инвестиции в Гърция, като казал "да постелем червен килим на чуждите инвеститори", двамата с Путин направили първи опит за размразяване на ледовете в гръцко-руските отношения след провала на приватизацията на гръцката газова компания, към която Москва бе заявила определен интерес, и след изказването на руския президент, че Гърция е страна "враждебно настроена за инвестициите".

В. "Нафтемборики" припомня, че преди дни Самарас е бил подложен на натиск от гръцките индустриалци за намаляване на енергийните разходи.


В категории: Международна политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Mr. Luis Evidence
12.08.2018 19:40:50
0
0
Добър ден,

Аз съм частен кредитор, който давам Гаранция за бизнес кредити, лично
Кредити, заеми за закупуване на жилища, заеми за автомобили E.T.C дадох дългосрочен заем
вариращи от $ 2,000.00 до $ 10,000,000.00 от един до петдесет години максимум
с 3% лихвен процент, заинтересуваният кандидат трябва да изпрати имейл: (luisloan87@gmail.com) обадете ни се на +15854660872 само с

име>
Държава>
Необходима сума на заема>
Продължителност на кредита>
Цел на заема>
Телефонен номер>

Г-н Луис Доказателство
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки