Слави Бинев напусна ГОРД и влезе в НФСБ


Слави Бинев напусна ГОРД и влезе в НФСБ
Валери Симеонов, Данчо Хаджиев и Слави Бинев
31 Януари 2014, Петък


Патриотичният фронт около партията на СКАТ очаква три мандата в Европарламента

Автор: Десант

Евродепутатът Слави Бинев е подал заявление за напускане на партия „Гражданско обединение за реална демокрация“ (ГОРД), на която беше лидер до вчера и е подал молба за членство в „Национален фронт за спасение на България“. Това заяви самият той по време на съвместна пресконференция на политическите сили, обединени около НФСБ. 

„Като спортист знам, че силата трябва да бъде концентрирана на едно място. Не трябва да оставяме нашата енергия да изтече в различни форми към една цел, а да съюзим силите си. Смятам, че това е примерът, който трябва да даваме, ако искаме нещо да се получи. Най-силната формация от всички политически патриотични движения в момента в страната е Националният фронт. Трябва да се обединим и така да победим политическият монопол, който е навсякъде”, обясни Бинев.

Патриотичният съюз ще се яви на изборите за Европейски парламент с листата на НФСБ и ще се бори за три мандата, стана ясно на срещата с медиите на 30 януари в София. На нея присъстваха съпредседателите на партията на СКАТ Валери Симеонов, Валентин Касабов и Данчо Хаджиев, Слаби Бинев, председателят на Национален идеал за единство (НИЕ) Борис Ячев, лидерът на Средна европейска класа (СЕК) Георги Манев и председателят на сдружение „Целокупна България“.

„Това е обединение на патриотични формации и личности, които са се съюзили в името на своята родина и са поставили националните интереси над своите. Няма да правим специална коалиция за участие на предстоящите избори. Националният фронт ще бъде партията, която ще се яви на вота, а в общата листа ще участват представители от всички партии, които са се обединили около нас. Поставяме си за цел да имаме трима евродепутати, а слоганът за кампанията ни ще бъде „Гласът на българските патриоти в Европа”, заяви пред журналистите Валери Симеонов.

Той добави, че основен противник на патриотичния съюз са протурската ДПС и партията на Касим Дал: „Те за нас са партии на друга държава, които защитават турски интереси, не български. Ние сме и против Станишев, и против Борисов. НФСБ е за всички българи, които милеят за България.”
Родолюбците обявиха, че вече е формиран предизборен щаб на Националния фронт за евровота, който ще се намира на булевард „Васил Левски 94 в столицата. Негов председател ще бъде Данчо Хаджиев.

Изборите за Европейски парламент са два пъти по-важни за България от които и да било други, каза Бинев. Той подчерта, че присъствието на съюза под егидата на партията на СКАТ ще гарантира националните интереси на Отечеството.„Ние сме против двойните стандарти и срещу това да бъдат търгувани интересите на България в името на европейските политически партии. Затова важно е да има честни и доказали се хора в ЕП, които да представляват патриотите в страната ни. Защото сегашните евродепутати от ГЕРБ, БСП, ДПС и НДСВ, са по-верни на европейските си политически семейства, отколкото на обикновените българи, които са ги избрали”, каза още Слави Бинев.

Сред засегнатите теми беше призива на президента Росен Плевнелиев от 29 януари, за референдум за нова изборна система и въвеждане на задължително гласуване.
Нито една от партиите на статуквото няма интерес от повишаване на избирателната активност. Подобна готовност за референдум е само част от предизборната кампания на ГЕРБ и на други партии, включително и от Реформаторския блок, но нищо няма да се промени, отбеляза Борис Ячев.

Той добави че държавният глава не допринесъл през своя мандат с нищо реално за това, електронното управление да стане факт. Лидерът на НИЕ бе категоричен, че изборния кодекс, създаден от Мая Манолова, с нищо не е по-добър и по-демократичен от зловещия изборен закон на Искра Фидосова: „БСП и ДПС наложиха такова изборно законодателство, каквото е удобно за тях. Ние сме за задължително гласуване и за електронно гласуване, но не вярваме, че това ще се случи. Ние сме за всички промени в изборното законодателство, които ще дадат равен шанс на всички политически формации в България, но не смятаме, че статуквото ще го допусне.“

След финала на пресконференцията националното ръководство на НФСБ и представителите на останалите формации, заедно със симпатизанти и членове на фронта взеха участие в организационно събрание за обединяване на структурите на родолюбците в София и за активната подготовка за изборите.


В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Mr. Luis Evidence
12.08.2018 19:19:48
0
0
Добър ден,

Аз съм частен кредитор, който давам Гаранция за бизнес кредити, лично
Кредити, заеми за закупуване на жилища, заеми за автомобили E.T.C дадох дългосрочен заем
вариращи от $ 2,000.00 до $ 10,000,000.00 от един до петдесет години максимум
с 3% лихвен процент, заинтересуваният кандидат трябва да изпрати имейл: (luisloan87@gmail.com) обадете ни се на +15854660872 само с

име>
Държава>
Необходима сума на заема>
Продължителност на кредита>
Цел на заема>
Телефонен номер>

Г-н Луис Доказателство
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки