Сидеров като хубавата Елена


Сидеров като  хубавата Елена
Главният прокурор Сотир Цацаров обеща в четвъртък, че ще изправи Сидеров пред съда
24 Януари 2014, Петък


Депутатите от ,,Атака” и предводителят им отново бяха в главните роли на поредния парламентарен цирк

Автор: Ани Петрова

В сряда парламентът видя един сякаш забравен Волен Сидеров – духовит, метафоричен, елегантно-самоироничен, умерено приличащ на жертвен агнец и същевременно воин, готов да жертва най-скъпото си (своята безнаказаност), за да спаси България, Европа и света.

Ако хубавата Елена имаше в себе си толкова жертвоготовност и държавническо мислене – дори и да е била блондинка – то Троянската война нямаше да се състои. И Омир щеше да се чуди какво да поръчва на Музата – дали да възпее гнева на Ахила, или смирението на Волен.

Този пагубен гняв... При все, че на Омир определено би му била бедна фантазията, за да вложи в устите на героите си това, що речовитият Сидеров изговори на летището във Варна – да се свети адреналина Му. А когато го канонизират като покровител на сквернословието, нека не забравят да слагат на житието му по една червена точка, предупреждаваща, че четивото е забранено за лица под 18-годишна възраст. Защото иначе ще опознаят страданието, както би казал самият атакист.

В сряда се случи предизвестеното. Щото Сидеров и хората му много обичат да действат според правилата на пъблик рилейшъна. В този смисъл депутатите и депутатките вече бяха анонсирали, че ще действат като мускетари: Един за всички и всички за един”. Така от "Атака" се отказаха от депутатските си имунитети. За което нямат право, щото никой не им ги е искал.

Веднъж вече и самият Цветанов се отказа така от имунитета си – преди деловодството на парламента да е получило нужния хабер от главпрокурора Цацаров. И после се наложи ексвътрешният министър да прави римейк и да се отказва втори път.
И след като разбрахме, че депутатите от „Атака” не са се отказали от нищо, можем да се върнем към изящното слово на Омир... пардон – на Волен.

„Заради моя имунитет, който се иска от всички, който не съм го дал и не е взет от Народното събрание, нещата в България не вървят. Има пречка, чувам, че Европейският съюз е пред разпадане. Нещо повече, може да стане и междугалактически проблем - извънземните бавят своя контакт със Земята, защото Волен Сидеров имал имунитет. За да предотвратя катастрофи, катаклизми ще си дам имунитета”...

И за да свършим с иронията в чуждата уста, нека изтъкнем, че без никакво двусмислие и многопластовост на изказа Сидеров обеща от високата трибуна на парламента, че депутатите на „Атака” няма да пречи на правораздавателната система по никакъв начин, даже ще помагат със своите чистосърдечни показания.
Стига да им се задават правилните въпроси...

Както вече е световноизвестно, кворумът в това (не)обикновено 42-ро Народно събрание се крепи единствено от „Атака” и от ГЕРБ – заедно и поотделно. Поради което сме виждали многократно тъжната картина на мнозинство от празни столове в пленарната зала; или от присъстващи телом, но отсъстващи като регистрация депутати от ГЕРБ; и дори трагикомичната картина на народни представители, напускащи залата като при пожар, защото председателят Миков е наредил на квесторите да преброят телата им...
Имаше известна надежда, че с отлюспването на един-двама от ГЕРБ (засега) кворумът е осигурен. Но при партньор като ДПС и социалисти-екскурзианти до Сирия, знае ли човек какво може да се стане?

Старите парламентаристи казват, че когато нещо лошо може да се случи в най-неподходящия момент, то непременно се случва. Та така и в сряда. Уважаваното от силите на реда и не-чак-дотам долюбвано от шепа протестиращи 42-ро Народно събрание трябваше да гласува на първо четене изцяло рециклирания Изборен кодекс, който вече закъснява като товарен влак по линия с откраднати релси.

Нали знаете, че той бе направен под прякото ръководство на самата Мая Манолова, която многократно кани в парламента различни НПО (звучи малко като НЛО), за да му осигури ореола на обществено обсъден и електорално полезен. И която сигурно е много притеснена. Но не защото се закъснява с приемането на Кодекса и опозицията вече казва на глас, че пак ще се гласува по правила, приети в 12 без 5, а най-вече защото е правен по мерките на БСП. Която от опит и от учени книжки знае, че всяка бг партия, която е правила избори по свои правила, ги е губила!

В нашия случай парламентът се размина в сряда с Кодекса тъкмо заради дефект в кворума. Който пък показа неочаквани свойства на ефект. Защото не за първи път пролича, че има случаи, в които ГЕРБ и „Атака” подозрително добре си взаимодействат. Независимо от войнствената днешна риторика на Бойко Борисов и в пълно съответствие с десетки случаи от началото на управлението на ГЕРБ.

Така в сряда парламентарната група на тази партия демонстрира нагласа да бойкотира заседанието и остави местата си в пленарната зала празни. Останали без имунитет, отсъстваха и народните представители от „Атака”. Липсваха дори и редови и ръководни соцдепутати – най-вече поради предчувствието, че денят, за който говорим, няма да е добър за приемането на нов Изборен кодекс.

В един момент от ГЕРБ проводиха на трибуната свой депутат, за да поиска поименна проверка на кворума. Още преди нея обаче председателстващият заседанието беше обявил, че гласуването на Изборния кодекс ще е утре. Но искането за поименна проверка на кворума е предложение, на което не може да се откаже, поне първия път. И така лъсна истината, че в залата присъстват едва 100 народни представители. В четвъртък положението бе същото и парламентът предсрочно прекрати работата си, като все пак успя да приеме на първо четене проекта за новия Изборен кодекс, отхвърляйки промените в изборните правила, предложени от ГЕРБ.

Междувременно още в ранния следобед в сряда стана ясно, че е възобновено наказателното производство срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за случилото се на летище Варна. Което, ако си спомняте,  главният прокурор определи като „сухоземно хулиганство”. Това бе новина, защото веднага след образуването му първи път, упоменатото производство бе прекратено, заради депутатския имунитет на Сидеров. Така е по правилата.

И след като вече не съществува никаква пречка пред разследването срещу Волен Сидеров, главният прокурор оповести преди заседанието на Висшия съдебен съвет в четвъртък, че то ще продължи с обвинителен акт в съда, като наказателното производство срещу лидерът на „Атака“ за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице е възобновено с постановление на Софийската градска прокуратура от 22 януари.

С което хулиганството не се изчерпва. Защото ден по-рано екип на Сидеровата телевизия „Алфа” бе спретнал в характерен стил атака срещу сградата на „Алианс франсез” във Варна. С невинното намерение да вземе интервю от аташето Стефани дьо Мортие, заради която почна оня скандал в самолета от София за Варна, който главният прокурор отказа да класифицира като „въздушно хулиганство“.

И понеже френската дипломатка отказала да приеме журналистите, а те били поне толкова напористи, колкото френските им колеги, когато питат президента Оланд за любовните му афери, та се наложило франсетата да извикат полиция. Която дошла и т. н., и т. н.
В случая слуховете за арестуването на атакуващите журналисти се оказаха малко преувеличени. Но не и новината, че реакцията на френското посолство не закъсня, макар и дегизирана като съобщение за медиите. Това пък на свой ред позволи в нея да няма излишна дипломатичност.

Почти незабелязано остана едно писмо на Сидеров до главния прокурор, в което той настояваше да се спре изтичането на информация от депозираното в парламента прокурорско искане за имунитета му. И това беше логично, тъй като в приложените от Цацаров цитати на бъдещия св. Волен Хлевоуст имаше думи, изрази, твърдения, заплахи, словосъчетания и словоблудства, които биха изчервили повечето докери и каруцари от Черноморието до Карибите.
Кючовата фраза от тези стенограми е: „Щом ми се опълчваш, ще опознаеш страданието”. А както пише в Еклесиаста, познанието носи тъга... сиреч страдание!


„Мускетарите“ на Сидеров в сценката „Един за всички, всички – за един“, която изпълниха на манежа в цирка, наречен български парламент

В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
гарабед
27.01.2014 11:11:07
0
0
АКО ИМАХМЕ ПОВЕЧЕ ПОЛИТИЦИ КАТО ВОЛЕН СИДЕРОВ,
БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ДА СТИГНЕ ТАКА БЪРЗО ДО ДЪНОТО.
А ТЕЗИ ОТ СКАТ ГИ СЪЗДАДЕ СИДЕРОВ, А СЕГА, НЕБЛАГОДАРНИТЕ ПОДЛЕЦИ ГО ПЛЮЯТ, ЗАЩОТО НЕ ГИ НАПРАВИ ДЕПУТАТИ. ТОВА ВСЕКИ В БЪЛГАРИЯ ГО ЗНАЕ.
ВМЕСТО ДА БЪДАТ КЪМ НЕГО И ДА СЕ ОБЕДИНЯТ, НАЛИ УЖ, СА НАЦИОНАЛИСТИ И ТЕ,
ТЕ ГО ПЛЮЯТ ПОДЛО И НЕБЛАГОДАРНО. НИКОГА НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА.
НАРОДЪТ ГИ ЗНАЕ КОИ СА И КАКВИ СА.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки