Как да лекуваме стомашни разстройства


23 Януари 2014, Четвъртък


Рецепта 1 (Бонка Тасева, Ловеч): В съд се слага пресята чиста дървесна пепел, която се залива с ябълков оцет в съотношение 1 към 3 (1 част пепел и 3 части оцет).


Още щом се  смесят двете субстанции, мигновено се получава химическа реакция и сместа започва да ври силно, като че ли е на огън. След като реакцията утихне, се оставя да се утаи и избистри, а после се изтегля със спринцовка и се филтрира през памук. При нужда се дава по 1 ч. л., а за възрастни – по 1 с. л. на гладно половин час преди хранене. Ако се наложи, може и да се повтори.

Рецепта 2: Три пъти дневно се взима по ½ ч. л. стрити на прах листа от зимзелен малък.

Рецепта 3: Когато човек почувства, че стомахът му не е наред, веднага трябва да глътне 3-4 зърна бял боб и да изпие една чаша вода. След 1-2 часа от разстройството не остава и следа.

Рецепта 4: Вечерта се поставят в термос 2 с. л. плод и листа от черен бъз и се заливат с 2 ч. ч. вряла вода. На сутринта настойката се прецежда. Приема се 4 пъти на ден по 100 мл 30 минути преди хранене.

Рецепта 5: Смесват се по 100 г лайка и бял равнец. Вечерта се взимат 3 с. л. от така получената билкова смес, насипват се в термос и се заливат с 3 ч. ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се 4 пъти на ден по 150 мл половин час преди ядене.

Рецепта 6: Към една чаша силно горчиво кафе се добавя сокът от един лимон. Изпива се наведнъж. Ефектът настъпва след около 15 минути.

Рецепта 7: Взимат се 5-6 листа от мушмула – без значение дали са свежи, или сушени. Слагат се в половин литър вода и се оставят да врат 10 минути. След това течността се прецежда и се изпива през деня. За следващия ден се приготвя отново същата отвара. Така се процедира ежедневно, докато състоянието на стомаха се нормализира.

Рецепта 8: В емайлиран съд с 2 ч. ч. вода  се заливат 2 с. л. корен от камилски бодил. Вари се на тих огън под капак в продължение на 30 минути. Сваля се от котлона и се прецежда. Пие се преди хранене.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки