Сидеров неуспешно опитва да си замете следите


Сидеров неуспешно опитва да си замете следите
А всъщност, истинското лице на Волен е това...
17 Януари 2014, Петък


Скандалите в самолета и на Летище Варна на 6 януари не бяха единствените безчинства, които сътвори лидерът на „Атака“ в морския град

Автор: Илияна Христова

На 10 януари, докато медиите се чудеха защо лидерът на „Атака“ липсваше от предварително обявения партиен митинг пред американското посолство, той се подвизаваше повторно във Варна. Този път с него, освен дежурните депутати, без които Сидеров вече никъде не мърда, бяха няколко пиари, съветници, плюс десетина журналисти на телевизия “Алфа”.

Целта на многочислената група бе да замете следите от престъплението, да събере данни на “терен”, да види какво може да послъже  и в крайна сметка – смесвайки  факти и неистини, да задейства мощната пропагандна машина, с която да изкара Сидеров герой.
Кохортата на псевдонационалиста бе наела половината стаи в централния варненски хотел “Одесос”, установи проверка на „Десант“. Нощувките там са между 60 и 150 лв. Познайте каква стая (апартамент) е наел Сидеров, предвид навиците му и факта, че Деница Гаджева отново бе с него. А кой плаща масрафа, питаха се междувременно варненци и сами си отговаряха - народът, естествено.

Ние пък сега ще ви разкажем какво точно свърши “славният тандем” “Атака – “Алфа” и какви манипулации задейства. В крайна сметка всичко, което бе “събрано”, послужи за серията измислици, които Сидеров представи на неделната си (12 януари, б.р.) пресконференция в София.

Най-напред журналистите на “Алфа” бяха пратени да дирят ударения полицай Костадин Колев. Не успяха да се свържат с него, а пред районото управление, в което работи, любезно им бе показана вратата. Това послужи на репортерите да заявят, че полицаите крият колегата си. “Новината” бе от похватите на класическата пропаганда – смесване на малък факт с огромна лъжа. А истината е, че няма полицай в света, който да има право да разговаря с журналисти без специално разрешение от пресцентъра. Но такова, предвид разследването и опитите на Сидеров да въздейства, няма как да бъде дадено.

“Алфа” си позволи и още едно безцеремонно  внушение – съобщи, че срещу  Колев има вътрешна проверка. Сиреч – “ето, полицаят лъже, разследват го”. И това пак е пропаганда, разчитаща на наивността на зрителите.
Истина е, че срещу Колев има проверка, но след скандала със Сидеров просто няма как да не бъде проверяван. Напълно нормално е да бъдат проследени действията му, предизвикал ли е с нещо депутата и т.н. – най-стандартна процедура.

След като  “случаят Колев” не доведе до желаните разкрития, екипът на “Алфа” достигна невиждани “журналистически висоти” – прерови профила му във “Фейсбук”.
Там станало ясно, че униформеният бил фен на Бойко Борисов, следователно – от ГЕРБ спретнали капан на големия патриот Сидеров. Цялата тази мисловна конструкция, изказана после от “баш националиста”, почива единствено на въпросната социална мрежа в интернет.

Междувременно екипът на “Алфа” трябва да оправдае командировките и се отправя към болница “Св. Анна”. Всъщност, предвождан е лично от Сидеров, там са и други депутати. “Делегацията” се мъчи да открие нещо мътно около медицинското свидетелство, извадено от Колев.

Отново следва манипулация – полицаят можел да се освидетелства и в болница “Св. Марина”, но го направил в “Св. Анна”. Причината – твърди тандемът “Алфа” – “Атака”-  е поради факта, че в “Св. Анна” се разпореждал бившият депутат от ГЕРБ Красимир Петров.
А истината е, че той не е шеф на здравното заведение. Ако бележитите разследващи журналисти и депутати бяха положили още малко труд, щяха да разберат, че в ръководството на “Св. Марина” също има гербери. И няма причина Колев да избира точно “Св. Анна”. Но важна е манипулацията, нали?

Репортажът от “Св. Анна” е кръстен “Хаос  и несигурност”. Идеята е ясна – да се внуши апокалипсис. Но вътре в него го няма нито едното, нито другото. 
Сидеров и  журналистите се опитват да докажат, че лекарят, освидетелствал Колев, не е бил на смяна и специално е извикан в нощта на инцидента. Не успяват. На смяна си е бил човекът.
Мъчат се да докажат още, че раната, причинена от Сидеров, е само някакви милиметри. А бе, хора, голяма ли трябва да е? В нормалните държави дори замахването към полицаи е с цената на затвор.

Откровеният провал по темата “Колев” е последвана от гигантска лъжа: другият бит - Димитър Бахнев, бил член на ГЕРБ. Сидеров дори си позволява да намекне, че младежът е някакъв ръководен кадър във варненската структура. А истината е, че Бахнев никога не е бил член на ГЕРБ.
Следва и неуспешен опит да се докаже, че Стефани дьо Мортие не е французойка.  След като се оказва французойка, Сидеров е още по-елементарен: “Защо тя мълчи, защо се крие?”.

Не, жената не се крие, просто не иска да вижда втори път пишман патриота. В името на разследването не дава медийни интервюта, но говори пред следствените органи – напълно естествено, дори похвално поведение.
Във вторник през нощта бе счупен прозорецът на офиса на “Атака” във Варна. И последва феноменалното заключение на Сидеров и ко, че автори на престъплението са приятели на полицая Колев.

Малка подробност – същата вечер с камък бе атакувана и централата на ГЕРБ. Пак Колев  ли е вилнял, нали бе фен на Борисов?
Това бяха само част от фантасмагориите на Сидеров и сподвижниците му, които успяха да изобретят в дните след самолетния инцидент. Другите са известни на читателите. Апропо – той каза на няколко пъти, че не е “удрял с юмрук полицая Колев”. Това твърдение е основната му защитна пледоария.
Въпрос - с юмрук ли трябва да го е ударил задължително?


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки