Хасковска баронеса помага на сираци и инвалиди


Хасковска баронеса помага на сираци и инвалиди
Рени фон Бехтолсхайм
13 Януари 2014, Понеделник


Германска баронеса, родена в България, вече години наред обикаля страната с благородна мисия по празниците и разнася подаръци за домовете за деца и възрастни.

Автор: Георги Ваташки

Още в първите дни на 2014 г. Рени фон Бехтолсхайм осигури доставката на близо 80 тона храни, памперси и медицински консумативи. Те ще бъдат раздадени на социални домове, манастири и на хора в неравностойно положение в родното й Хасково. Първи с жизненоважните помощи бяха  зарадвани настанените в градския Дом за стари хора. Многобройни подаръци получиха и в Дома за деца с увреждания „Асен Златаров“.
Нашенката започва да се занимава с благотворителност, след като преди години я помолили да съдейства за транспортирането до България на пратка от 40 тона помощи, събрани от немски фирми и редови германски граждани.

„Аз съм си българка. Разчувствам се, когато почна да говоря на тая тема. И просто това ми беше мечтата да помагам, след като виждам какво е положението в България“, развълнувано споделя баронесата от Хасково.
За 2013 г. помощта, събрана от аристократката, възлиза на стойност близо 10 000 евро и включва около 60-70 тона продукти и вещи.

Българката заминава за Германия през 1980 г., водена от любовта си към немски барон. Тя наследява титлата си от него и към днешна дата ръководи лабораторията за клинично изследване на лекарства към известния фармацевтичен немски концерн МSD SHARP DOHME. Въпреки многобройните си ангажименти, Рени фон Бехтолсхайм смята да продължи своята благотворителна дейност в нашата страна, като предвижда през пролетта да осигури много подаръци за детските градини и домовете за сираци в Свиленградска област.


В категории: Горещи новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки