Валери Симеонов: НФСБ е готов за участие във властта


Валери Симеонов: НФСБ е готов за участие  във властта
10 Януари 2014, Петък


На предстоящите избори за евродепутати партията на СКАТ отново ще бъде изненадата за медиите и социологическите агенции, казва съпредседателят на патриотичната организация

Автор: Интервю на Севдалина Пенева

- Промени ли се отношението на медиите към НФСБ след последните парламентарни избори? И ако има интерес към вас, какво го отключи?

- Ако изобщо е имало промяна, то тя беше временна, непосредствено след парламентарните избори миналата година. А интересът към НФСБ дойде от „неочаквано високия резултат“, според медиите и социологическите агенции. Който за нас, отварям скоба, бе неочаквано нисък, тъй като показа по-малко от половината от реалния вот за нас.

Веднага след изборите върху Националния фронт отново бе наложено информационно затъмнение. Медиите получиха указания да не отразяват дейността ни и организираните от нас мероприятия, по ясни причини. Това е поради факта, че НФСБ е единствената опозиционна партия. Политическа сила, която е неподкупна, която не се продава и работи изцяло за интересите на България. Казвам го, пък ако ще и да прозвучи клиширано на някой. Това е истината.

Като доказателство, че върху отразяването на партията на СКАТ отново е наложена цензура, мога да припомня редица наши мащабни митинги, които не влязоха в новините на телевизиите, нито пък в така наречените национални вестници.
Така, например, беше с протестите ни срещу опитите за откъсване, за ограбване на българските исторически паметници от Главно мюфтийство под предтекст, че това са бивши мюсюлмански сгради.

През миналата година направихме три протеста в Ямбол и два - в Стара Загора, в защита на сградите на Безистена и на Музея на религиите. На площадите в тези два града събрахме по над хиляда души. Но нито една национална медия не отрази това.
Пълно затъмнение бе наложено и над другите ни два много мащабни митинга в София, които бяха придружени с ефектни концерти и с възстановки на исторически събития.

Още нещо – НФСБ е най-голямата извънпарламентарна партия в България. Прави впечатление обаче, че нито веднъж наш представител не бе потърсен да коментира или пък за мнение по актуални и жизнено важни за страната въпроси, които възникват в политическото пространство. Виждаме обаче, че през ден се изнасят новини, каква е позицията на Реформаторския блок, на несъществуващата вече партия НДСВ, на Бареков, на Кунева...

Тоест, отново сме на същата позиция. За нас – нищо. Вярно, през последните няколко седмици затъмнението е леко разчупено, но само частично и то от някои служители в големите телевизии и вестници, които бяха директно засегнати от агресията на Сидеров и групата павиани около него. Тези журналисти дадоха трибуна и на някои наши представители за разясняване на генезиса, от една страна, и от друга – на причините за арогантно поведение на народните представители от „Атака“. И все пак, забележете, въпреки, че на места си позволиха да ни канят, нито веднъж не излъчиха новина, свързана с НФСБ в централните новинарски емисии.


- Как ще коментирате последните социологически проучвания ("Алфа рисърч"), според които, ако изборите бяха днес, за НФСБ биха гласували повече хора, отколкото за Атака?

- Лично аз не приемам за обективни изследванията на българските социологически агенции, защото в огромната си част те са поставени под политическа зависимост. На тях им се влияе, те приемат изпълнение на мръсни поръчки.
А дали ще гласуват на изборите повече за „Атака“ или повече за НФСБ, зависи от това, дали ще има повече хора, които мислят с главите си, дали мислят за България, или пък ще има повече хора, които желаят да бъдат излъгани.

Последните избори, например, могат да се запомнят с проведената от „Атака“ кампания за фалшиви надежди и обещания. Някои хора обаче обичат да бъдат лъгани. Затова и голяма част от резултатите на „Атака“ се дължеше на това, че за  обещанията гласуваха прости и ограничени хора, лумпени, които таяха надежди, че Волен Сидеров като добрият Дядо Коледа ще им осигури по 500 лева минимална пенсия и по 1000 лева минимална работна заплата. Видяха колко може да стане това и колко е достоверно.


- Заради това, че нарекохте избирателите на „Атака“ лумпени“, цялата парламентарна група на партията на Волен Сидеров заведе срещу вас дела. Какъв е изходът им?

- Бяха заведени 20-тина дела срещу мен, в момента съм спечелил някъде към 12-13 от тях, по останалите още няма насрочени заседания. Това е положението поне на първа инстанция.


- Не ви ли дразни това непрекъснато сравнение между двете партии? Чуха се дори коментари, че рейтингът на НФСБ "скочил" след поредните скандални изяви на Волен Сидеров и депутатите му...

- Бих казал, че е неуместно сравнението между НФСБ и „Атака“, защото едната е патриотична партия, а другата е популистка - партия на лъжата и на фалшивите обещания. От друга страна, няма и общи допирни точки между електората на едната и другата партия, вече обясних поради какви причини в по-предния въпрос.
Така че, няма как да стане механично преливането от рейтинга на едната политическа сила на другата. Аз съм убеден, че избирателите на НФСБ са мислещи хора, надмогнали собствения си егоизъм и, които хора имат ясна ценностна система. В която на първо място е родината. Това със сигурност не може да се каже за избирателите и поддръжниците на никоя друга партия.

Затова и нашият рейтинг не скача с някакви огромни темпове, а е плавно, но стабилно нарастващ. На всеки следващи избори виждаме, че се удвоява подкрепата за Националния фронт, така че на предстоящите избори за евродепутати медиите и социологическите агенции ги чака поредната изненада.


- Ще подадете ли сигнал до Сметната палата и до НАП за високия стандарт на живот, който демонстрира Волен Сидеров и, дали това не става с пари от държавната субсидия? И защо това е важно за обществото?

- Тук не става въпрос само за държавна субсидия. Тук има нещо друго – не можеш да харчиш повече, отколкото получаваш. Най-повърхностният поглед показва, около 300 хиляди лева му струват само медийните реклами и билбордове, разположени навсякъде по всички пътища (те стоят и до днес и това едва ли е безплатно).

Да сложим около поне 200 хиляди лв. за издръжката на телевизията и вестника му (това го казвам от собствен опит, защото аз също имам телевизия и вестник). На трето място остават едни разходи, които непрекъснато вървят покрай партийните клубове в страната, платените му председатели на структури. Ами тези хора, които навсякъде се движат около него – за това също се плаща. Една проста сметка показва, че Сидеров харчи поне 600 000 лева, а субсидията му е едва около 240 000.
Така че, тук има едно разминаване с над 300 хиляди лева на месец, което за мен е доказателство, че Сидеров получава пари от другаде. Това другаде най-вероятно е от тези, на които осигурява парламентарен контрол.


- Години наред телевизия СКАТ предупреждава за подмолната инвазия на Турция в България. В края на 2013 г. Ердоган призна в прав текст, че Анкара има териториални претенции към страната ни. Как ще коментирате последвалите реакции от държавната администрация у нас, на медиите, на политическите партии в НС? Както и факта, те по тази тема вече не се говори?

- Отговорът се съдържа във въпроса. Какво да кажа - импотентно управление, импотентно Външно министерство, страхливо и сервилно поведение към всички съседи, към така наречените „велики сили“. Съвсем е естествено поведението на правителството и на парламента – да се правят, че нищо не е станало.


- Какви са вашите предвиждания, ще има ли предсрочни парламентарни избори?
- Не става от мене пророк. Аз си мислех, че до Нова година ще има парламентарни избори, но се оказа, че греша. Не ми се иска отново да влизам в такива прогнози, но логиката показва, че това правителство няма сили да изкара мандата си до края.


- Каква политическа нова година, според вас, очаква България и къде е мястото на НФСБ?

- Влиянието на НФСБ е значимо. Това е най-голямата извънпарламентарна партия и единствената патриотична политическа сила (умишлено не казвам националистическа, поради компрометирането на понятието „национализъм“ от Волен Сидеров и от групата на „Атака“). Така че, влиянието на НФСБ все повече се разширява. Изграждането на структурите на НФСБ по места из страната показва една масова подкрепа към нас. Не такава безкритична и овцедушна подкрепа, каквато беше гласувана по времето на Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов, но за сметка на това – такава, която има стабилно нарастване. Пак ви казвам - смятам, че ще бъдем изненадата в нощта след изборите през май.

- Готов ли е Националният фронт за участие във властта?

- Да. Националният фронт е готов за участие във властта, тъй като той разширява своето влияние и с присъединяването към него на редица патриотични партии и сдружения. На първо място  - Национален идеал за единство, което има над 90 общински съветници в страната. Структурите на ГОРД – една партия, макар и нова, също има в отделни региони сериозно политическо влияние.

Аналогично е положението със Средна европейска класа. Също така имаме и сериозната научна подкрепа на обединените научни работници в „Целокупна България“ – това са все хора, които са специалисти в различни области, преподаватели, професори и академици. Така че от страниците на вестник „Десант“ категорично можа да ви уверя, че Националният фронт е готов за участие във властта.


- Какво ще пожелаете на вашите избиратели, на зрителите на СКАТ и на читателите на "Десант" през 2014 г.?

- Искам да им пожелая здраве, повече оптимизъм и упорита и всеотдайна, непрекъсната работа за Родината.


В категории: Интервю , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
илиевски
19.01.2014 10:16:35
0
0
Колко мераклии за власт.Когато си магаре,много са желаещите да те яхнат. Така ще бъде,докато ги търпим и избираме.Всеки народ сам си избира управниците и естествено си ги заслужава,особено,ако понася робски идиощините,които правят в негова вреда.
2
Фронтовак
14.01.2014 11:38:54
0
0
Единствената истинска опозиция макар и извънпарламентарна е НФСБ,защото от 24 години на практика няма такава парламентарно-представена.Доказателство е това,че за тези 24 години няма наказани крадци,а дефакто такива имаше през "прехода".Толерантността на управляващите и опозицията беше на лице и дори и най- невежите в политиката биха го разбрали,ако ползваха собствения си ум. (Y)
1
Пешо
10.01.2014 15:54:01
0
0
То пък има ли някой ,който да не ламти за власт ?![bouncing]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки