Обратна връзка


20 Декември 2013, Петък


Десант” ни даде безценно оръжие


В края на октомври изпратих на електронната поща на в. „Десант” писмо относно проект за строеж на биоелектроцентрала в с.Черничево, община Хисаря. Надявах се проблема да бъде отразен след известно време. Но какво беше учудването ми, когато буквално след няколко дни екипът на вестника реагира и го помести.
Останах възхитен, когато прочетох публикацията – допълнена с примери и факти от цялата страна, поднесени  много обосновано, с логика и компетентност с учудващо майсторство на журналистическото перо. Трудно ми е да си представя, че някой би могъл по-добре да изложи проблема.

Точно затова тази статия незабавно бе използвана. Разпространена бе навсякъде из Хисаря и селата на общината (в пощенските кутии и разлепване на определени места). Тя бе предоставена на депутати, потърпевши собственици на големи хотели и заведения, партийни функционери... Хисарци са смутени и потресени. С чудесния професионализъм на вестника ви, като организация и журналистика, постигнахте това, защото нямаше по-добър начин така образно, точно и разбираемо да бъде доведена тази информация до всеки жител на града и общината – било то беден или богат.
Чрез структурата на НФСБ в Карлово бе извикана телевизия СКАТ и бе отразен нашият протест. Впоследствие и в Хисаря бе създадена структура на Националния фронт с председател Коста Фърков.

В едно предаване Иван Гарелов каза: „За гърците една песен е по-силна от  реч... понякога и от оръжие. За нас, с тази статия вие ни дадохте оръжие. Разбира се, не което стреля, а което въздейства на хората с чувство за отговорност. На тези, от които зависи отстраняването на проблема,и които искат да ни помогнат.
Така че приемете нашето голямо благодаря и нашето голямо възхищение от вашата организация и професионализъм. 

Диан Петлев,
с. Черничево, общ. Хисаря



Един благороден жест на Валери Симеонов и СКАТ ТВ

Ние, пенсионерите от с. Твърдица, община Бургас, от тази година имаме Клуб на пенсионера, където всеки ден имаме възможност да се срещаме, да разговаряме, да си помагаме и да облекчаваме живота си в тези трудни времена. Голяма част от нас са без другар до себе си, а и децата ни са далече, заради което се чувстваме самотни. Това е единственото място, където можем да се събираме и да прекарваме заедно част от трудното си ежедневие, пълно с болки и проблеми.

Селото е малко и членовете на клуба също не са толкова много, макар хората от третата възраст да преобладават сред местното население. Заради мизерните си пенсии, които едвам ни стигат за лекарства и посрещане на месечните сметки, не можем да си позволим кой знае какви удоволствия и развлечения. Все пак успяхме да се сдобием с един телевизор на старо, но за да го ползваме, ни бе нужна кабелна телевизия.

В началото на декември се обърнахме с молба към телевизия СКАТ и нейния собственик Валери Симеонов да ни се прокара безплатно кабел. Избрахме СКАТ, тъй като всички от нас много харесват хубавата българска музика, която се лее от екрана на тази медия, а и се вълнуваме от  новините от региона и света, които ефирът й предлага.
Само след броени дни г-н Симеонов се отзова на молбата ни и телевизорът ни заработи. Сега той осмисля нашите сбирки и ни дава вяра, че добрите дела продължават да съществуват.

Изказваме искрената си благодарност на Валери Симеонов и телевизия СКАТ за благородния жест, който направи ежедневието ни по-пълноценно и осмислено. Дълбок поклон!

Пенсионерски клуб „Никола Станчев”,
с. Твърдица, община Бургас


Нека не забравяме достойните българи

Искам да изкажа искреното си възхищение от материалите, публикувани във в. „Десант“ за Тодорка Бакърджиева – моята пралеля от Казанлък. Отдавна не съм чела по-талантливо, грамотно и с подобаващо отношение писание. Развълнувах се, не само защото Теодора Бакърджиева е моя роднина и се гордея с нейната личност. Достойните българи лесно се забравят и ви благодаря, че възкресихте нейната памет.

В допълнение искам да уточня една подробност. В брой 47 от 22 ноември т. г. във вестника има материал за една забравена книга за ген. Колев. В него обаче не е спомената и дума за майор Георги Векилски – двамата с генерала са създатели на конната артилерия в България. Майор Векилски, който е мой правуйчо, загива в Първата световна война. На негово име има кръстени улици в София и Добрич. На него е посветен и разказът на Йордан Йовков „Мустафа Ачи“. Надявам се и неговата памет да не бъде забравена никога.

Красимира Казанджиева,
София


Бележка на редакцията:
През идващата 2014 г. екип на в. „Десант“ ще се срещне с потомката на големия наш герой от войните на България за обединението й, родственик на един от най-известните дейци на революционното ни движение и апостол на Априлското въстание Георги Икономов, за да разкажем за него в някой от броевете ни, които ще излязат през следващата година.


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки