Подаване на възражение в Арбитражния съд


Подаване на възражение в Арбитражния съд
19 Декември 2013, Четвъртък


Получих писмо от Арбитражен съд в София с приложена към него искова молба от телекомуникационна компания, с която се иска осъждането ми да заплатя такси,


Автор: Христиан Митев юрисконсулт

които не дължа, защото цитираният в молбата договор между мен и телеком оператора отдавна е прекратен, освен това в него няма арбитражна клауза. В писмото от съда ми е даден 7-дневен срок за отговор. Какво да правя?
Д. Ф.,
Бургас

Задължително отговорете в дадения ви от съда срок. В повечето подобни случаи в Правилника на съда е предвидено, че ако не отговорите в срок, значи признавате правото му да разгледа делото и да се произнесе. В тази връзка следва да имате предвид, че Арбитражният съд решава делото със сила на присъдено нещо и решението му е окончателно.

Достатъчно е в този случай да възразите срещу правото на съда да гледа делото, тъй като няма арбитражна клауза в договора ви с телеком оператора (мнозина от тези, които са получили такива уведомления, не обръщат внимание на това, че нямат арбитражна клауза в договора си и не подават възражения в посочения срок!).
Освен това е хубаво да посочите и останалите възражения, които имате – че договорът е прекратен и че не дължите каквито и да е такси.

Дадените отговори не заместват, а предполагат консултацията с адвокат


В категории: Горещи новини , Кантора Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки