НФСБ разшири още своята мрежа от партийни структури


НФСБ разшири още своята мрежа от партийни структури
В Родопския край има много будни и интелигентни хора с чувство за отговорност за съдбата на България – отбеляза в Маджарово областният координатор на НФСБ за Хасково Кръстьо Кръстев
13 Декември 2013, Петък


Патриотите учредиха организации в градовете Маджарово, Севлиево, селата Момчиловци, Царацово, Падеш и нова градска секция в Добрич

Автор: Георги Ваташки

Много българи продължават да се обединяват под знамето на най-българската формация „Национален фронт за спасение на България“. А през изминалата седмица се учредиха нови шест структури на партията на СКАТ.

Първата от тях бе учредена в родопския град Маджарово, където десетки обикновени хора, милеещи за съдбата на България, се стекоха, за да застанат зад идеите на патриотичната формация. Във форума взе участие областният координатор за Хасково Кръстьо Кръстев. Пред него жители на градчето, носещо името на прочутия войвода Димитър Маджаров, изразиха своята тревога от антибългарското управление на новата тройна коалиция.
За председател на местните родолюбци единодушно бе подкрепен Руско Русинов, който отбеляза: „Хората от Маджарово са много огорчени от властта, която напълно ги е забравила и изоставила. НФСБ е първата политическа сила, която се интересува от техните болки и проблеми“.

В работата ще му помага Милчо Георгиев, който стана секретар на партията на СКАТ в Маджарово. Веднага след избирането си той сподели: „Хората от цялата страна искат партия, която да защитава националните интереси и да се бори за социална справедливост.
Аз вярвам, че това е Националният фронт”.

След избора на ръководство се разгоряха бурни дебати за целите и програмата на партията на СКАТ. Според маджарци положението в България става все по-тежко и всички, които милеят за отечеството, трябва да се обединят и заедно да работят срещу олигархията и гибелната коалиция на БСП, ДПС и „Атака“. Присъстващите изразиха тревога от случващото се в региона, който се обезлюдява с всеки изминал ден заради миграцията на младите хора, които бягат оттук поради липсата на работни места. От трихилядното население през 1989 г. днес в цялата община Маджарово са останали да живеят едва 180 човека.

Разрасна се и общинската организация на НФСБ в Добрич, където на 8 декември бе създадена трета градска секция на родолюбците. Партийното ядро, което обхваща хората от квартал „Рилци“, се събра в салона на читалище „Пробуда”. Гости на форума в столицата на Добруджа бе регионалният координатор за областите Варна и Добрич Валентин Николов. Според присъстващите на събранието, слабото управление на държавата през последните 24 години е довело региона до сериозна демографска и икономическа криза и този процес трябва да бъде спрян, преди да е станало късно. Добричлии бяха единодушни, че партията на СКАТ е тази, която отстоява българщината и патриотизма.

За ръководители на структурата в „Рилци“ бяха избрани двама земеделци, известни сред съгражданите си със своето трудолюбие. Организацията бе оглавена от Стоян Иванов, който подчерта: „Смятам, че основаването на трета градска структура на Националния фронт в Добрич е голяма стъпка напред. Хората дълго време бяха лъгани, че ще се вземат важни мерки за бъдещето им. Но сега те имат истинска надежда, че това може да се случи“. Секретар на тази структура стана Петков Петков, който обеща да работи за привличането на младите хора към каузата за спасението и възраждането на Отечеството.

По време на форума  присъстващите масово подкрепиха подписката на родолюбивата формация за затваряне на границата ни с Турция заради нарастващата вълна от сирийски бежанци и незаконни емигранти.

„Целта на новата структура е да обединява всички патриоти и хора от Добрич, които мислят доброто на Родината и най-важното – поставят нейните интереси над своите. Това е основното, което различава Националния фронт и неговите членове от останалите партии”, заяви в края на срещата областният координатор Валентин Николов. Той добави, че и през следващите месеци ще продължи изграждането на структури на партията на СКАТ, като до края на февруари такива ще има във всички големи селища на Добруджанския край.

Към голямото семейство на Националния фронт на 9 декември се присъединиха и жителите на Севлиево, където десетки обикновени хора, милеещи за съдбата на България, се стекоха в салона на местния Дом на културата, за да подкрепят новата общинска структура на родолюбците. Специален гост на форума бе областният координатор за Габрово Илийчо Русинов.

„НФСБ е политическа сила, която се бори за запазването на целостта на скъпата ни Родина и за съхраняването на българската нация. За нас интересите на България стоят над личните и партийните – това е, което различава коренно НФСБ от компрометираните и корумпирани политически сили на прехода“, обърна се той към присъстващите.
Севлиевските родолюбци гласуваха доверие на млад екип да оглави новата структура на партията на СКАТ. Председателския пост зае инженерът по телекомуникации Росен Петров, който бе категоричен: „Националният фронт е като един съвременен будител, който се бори за правата на обикновените българи“.

Негов помощник ще бъде студентката по медицина Радостина Боянова, която стана секретар на севлиевската организация на партията на СКАТ. По повод ангажиментите, които стоят пред новосформираното звено, тя изтъкна: „Предстои ни много работа, за да превърнем идеите и програмата на НФСБ в реалност. Важна цел също е разширяването на влиянието на партията сред младите хора в региона и привличането на нови членове“.

В края на срещата областният координатор Илийчо Русинов обобщи впечатленията си от събранието, като изтъкна: „Гражданите на Севлиево, подобно на мнозинството от нашите сънародници, са възмутени от антибългарското управление на новата тройна коалиция. След днешната среща се убедих, че желанието за социална справедливост е по-силно от всякога и затова местните хора вярват, че точно Националният фронт е силата, която може да защити интересите им и им осигури достоен живот“.
На 11 декември партията на СКАТ създаде свои организации и в селата Момчиловци, Царацово и Падеш.


Структурата на Националния фронт в Севлиево бе оглавена от млади хора – инженера Росен Петров (вторият от дясно наляво) и студентката по медицина Радостина Боянова (до него) Хората от кв. „Рилци“ в Добрич споделиха проблемите си с регионалния координатор на патриотичната партия за областите Варна и Добрич Валентин Николов

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки