Кубинска салса през декември


Кубинска салса през декември
Снимки: Пик бг
13 Декември 2013, Петък


След Париж, тази година Волен Сидеров отпразнува рождения ден на Деница Гаджева в Куба

Автор: Десант

Вкрая на миналата седмица едно проточило се събитие беляза работата на 42-то Народно събрание. Правителството на Пламен Орешарски за пореден път (безуспешно) се опитваше да прокара бюджета за 2014 г. през парламента. Няколко пъти даже се стигна до ситуацията заседанията на депутатите да бъдат прекратявани поради липса на кворум.

Причината за неволите на управляващите се оказа лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Беловласият псевдопатриот бе решил, че не е нужно той и хората му да се потят в пленарната зала, докато текат караниците за бюджета. И вместо това подбрана група атакисти, воглаве с вожда си, се отправи към далечна Куба, за да дири корените на колониализма.

Разкритието за поредния скандален воаяж бе направено от агенция „Пик“, която разпространи и пикантни снимки от „събитието“. Скъпо струващата ваканция на слънчевия Остров на свободата е започнала още на 6 декември, научи „Десант“ . Поводът за пътуването пък е бил рожденият ден на възлюбената на Сидеров - депутатката Деница Гаджева, родена именно на Никулден, в Хавана.

Освен двойката, в групата е имало и други видни екскурзианти-депутати - Калина Балабанова, Миглена Александрова, Илиян Тодоров, както и бившата секретарка на Сидеров - Магдалена.
Цялата тайфа е отседнала в луксозния петзвезден хотел „Мелия Варадеро“, нощувката в който възлиза на повече от 200 долара. Намира се в прочутия кубински курорт Варадеро, разположен на красивия полуостров Иканос. Чести гости в него са холивудски звезди, както и богаташи от всякакъв калибър.

Очевидно Сидеров разполага с огромни финансови средства, за да си позволи подобни скъпи подаръци за най-верните си приближени, коментират българи в социалните мрежи от средата на седмицата. Някои от тях добавят, че похарчените пари не са само от  партийната субсидия, ами и от милионите, за които се говори, че Сидеров е получил за подкрепата си за кабинета на БСП и ДПС.

Добре загрети от кубинското слънце и изтощени от нощни колониалистки изследвания на много Куба Либре и салса, депутатите от „Атака“ се върнаха с бели петна в мозъците, а някои и с частична амнезия.
Деница Гаджева от една телевизия убеждаваше зрителите, че снимките на боса й Сидеров можело да бъдат и от созополския плаж, където тумбата и без друго прекарва доста дни вече две лета подред.

Депутатът Илиян Петров пък толкова се радвал, че е за първи път в Куба, та забравил колко дни се е подвизавал там и в кои градове е бил, научихме от друга национална телевизия. След дълги напъни той се сети за Хавана, но всичко друго му беше в мъгла (защо ли). Фактът, че Сидеров живее като плейбой и че харчи от партийните пари за лукс, който членската му маса не е и сънувала, пълни новинарските хроники от години насам. Вкусът на атакистите към скъпите морски почивки обаче не е от вчера.

През лятото Сидеров и свитата му от мутри и депутатки бяха резервирали луксозния хотел „Офир“ в Созопол за цели 3 месеца, като за това бяха платили над 300 хиляди лева от държавната субсидия - тоест от джоба на обикновените българи.
През декември 2012 г., отново за рождения ден на Гаджева, лидерът на „Атака“ й спретва воаяж в един от най-скъпите и луксозни хотели в Париж, където отсядат мултимилионери от цял свят - „Льо Мюрис".

Там двамата плащали по 1100 евро на ден само за нощувката в луксозния апартамент с изглед към Айфеловата кула. Общата сума, платена от Сидеров тогава, бе близо 30 000 лева. Несъответствието между нощувките и крайната цена идва от една особена услуга „почистване“, за която осведомени бизнесмени в туристическия бранш твърдят, че е кодово наименование на специални секс услуги. И тъй като двойката е плащала по 700 евро на ден (а веднъж и двойна такса) за чистене, се предполага, че в случая е ставало дума за организиране на оргии.

По-късно тази година Сидеров и тайфата му отново изчезнаха зад граница на държавни разноски, по времето на важно гласуване. Вместо да осигурят кворум за гласуването на вота на недоверие на кабинета през септември т.г., 22-мата депутати от псевдонационалистическата партия се изсипаха в Брюксел.
Подобно на просяци, хората на Сидеров дълго чукаха по вратите на евробюрократите, но те не се отвориха за тях.

За да се утешат, родните депутати отидоха да се нагостят в известен брюкселски ресторант, където след часове наливане с алкохол започнаха да се държат като тъмни балкански субекти. Очевидци казват, че в заведението хвърчали тапи от бутилки и обиди, а през това време Сидеров крещял несвързано с пяна на уста срещу останалите клиенти на заведението.

Дали кубинската авантюра на лидера на „Атака“ ще бъде последна, предстои да видим. През последните дни двама депутати от ГЕРБ се отцепиха от парламентарната група на Бойко Борисов и се преориентираха към управляващите. На БСП и ДПС техните гласове ще им струват определено по-евтино (за осигуряването на кворум), отколкото да плащат за прищявките и изстъпленията на Сидеров.

Предстои да видим и реакцията на наивните избиратели на атакиста, които повярваха на предизборните му лъжи за 500 лева минимална пенсия и за 1000 лева минимална заплата. Докато той си пие скъпите питиета по луксозни дестинации, те продължават да тънат в бедност и мизерия.


Как се харчат народни пари

От 28 ноември до 4 декември 2012 г. Волен Сидеров  пръска колосална сума, за да прекара с приятелката си шест нощи в столицата на любовта Париж. Двойката се настанила в луксозния хотел „Льо Мюрис" - любимо място за арабски шейхове и петролни магнати, в апартамент с изглед към Айфеловата кула. От фактурите за престоя, публикувани два пъти в „Десант“, става видно, че само за една нощувка двамата депутати са броили по 1100 евро. Общата сумаза плащане, отразена във финансовия документ, обаче не е 6 600, а 14 808 евро.

29 ноември Към обичайното „почистване“ виждаме, че гостите са ползвали рум сървис за закуска и за обяд. Явно са били уморени от среднощното „чистене” и не им се е излизало от хотела. Двете похапвания са на обща стойност 140 евро, горе-долу колкото една прилична пенсийка в България. Още 102 евро са отишли за допълнителни напитки, ползвани от минибара в апартамента. Разбира се, и 24 евро за интернет.

След разточителното пийване и хапване на втория ден, на 30 ноември двойката го дава вече по-скромно. Малък обяд за 112 евро, „почистване“ за 700 и интернет за 24.
1 декември  Ден за глезотии. За отскок – напитки от бара в хотела и минибара в стаята на общата стойност 157 евро, „малък обяд“ в леглото за 114 евро и един много голям обяд в ресторант „Ле Дали“ за 332 евро. А, да, и „почистване“ за 700, след което – забавления в интернет. А може и едновременно.

2 декември Денят за голямото „чистене”. Два пъти по 700 евро. Освен останалите обичайни угодийки, във фактурата е вписана нова „медийна услуга“ за 27 евро.
3 декември Ден за „трансфери“. Програмата е обичайната – пийване, разточителен обяд в „Ле Дали“, по-малки обяди в стаята, задължителното почистване и един „трансфер“ за 1 720 евро. Което в превод за гладния народ, чиито пари пилее Сидеров, ще рече, че депутатът и приятелката му са ползвали лимузина за, примерно, нощна разходка из столицата на Франция.

4 декември Заминаване. Явно „националистите“ е трябвало да освободят стаята много рано, та е нямало време и за едно малко „почистване”. Но за сметка на това пък двамата са платили 306 евро за автомобил под наем, който да ги откара до летището.


Брюксел, 2013 г.
26 септември Вместо да осигуряват кворум  при  вота на недоверие на кабинета през есента, атакистите забягват зад граница на екскурзия на държавни разноски. Начело с вожда си Волен Сидеров, 22 депутати от псевдонационалистическата партия се изсипват в Брюксел. Официалният повод за разходката е да поискат извинение от германския евродепутат Дорис Пак, която ги нарече неотдавна „расистка и националистическа партия".

27 септември В белгийската столица обаче всички бягат от атакистката тълпа, плътно придружавана от екип на ведомствената телевизийка на „Атака“ като от чумави. Подобно на просяци, хората на Сидеров започват да чукат по вратите на евробюрократите, но те не се отварят за тях. Атакистите не са приети дори от Партията на европейските социалисти, която се оглавява от техния съюзник – лидера на БСП Сергей Станишев. След това те се молят на Ханес Свобода, лидер на групата на социалистите в Европарламента, да им уреди среща неясно защо с... Европейската народна партия (ЕНП). Понеже и оттам никой не иска да се срещне с тях, те започват да досаждат на българските представители в Брюксел и на родни евродепутати с настояване да им уредят среща с когото и да е. Но и от тях получават решителен отказ, тъй като съгласно дипломатическата практика и етикета на Европарламента официални представители на държавата не могат да организират подобни рандевута.
28 септември. Нежелан от никого, Сидеров замъква атакистите пред централата на ЕНП. Там депутатите се изреждат да позират пред сградата за камерите на партийната телевизия. Жалкото театро завършва с пускане на писмо до Дорис Пак в пощенската кутия на политическото обединение. Предполага се, че текстът му се изчерпва с многократни повторения на фразата „Извини се, бе!“. Оставят и хвърчащ лист с „Планът Сидеров“. Следват срамните сцени в „Къщата на лебеда“.
2 октомври Компанията от „Атака“ вече е в България. В кулоарите на Народното събрание Сидеров беснее пред камерите: „Ще съдя всички медии, които с нездрав ентусиазъм подхванаха тази клевета, без дори да свържат 2 и 2 и да направят простата логика, че няма как един сервитьор да знае дали са атакисти в неговия ресторант, дали са гербери или социалисти, или депесари".



В категории: Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
turcina
18.12.2013 11:43:01
0
0
И вместо да се плюете едни други търсете обединение .........
Като сте такива големи патриоти защо нямате единство за елементарни неща .......[slimey]
2
patriota
18.12.2013 11:39:06
0
0

Волен Сидеров е единствения български политик с
приципно правилна политика и последоватeлен в своите
действия
Не се мерете с Волен – недостижим е , наистина
светлинни години от всички политици
1
kent
18.12.2013 11:35:22
0
0
Защо не пишете и не говорите истини така, както това прави Волен Сидеров !.......
Защото Системата може да се пречупи, ако се откаже да се играе по правилата и! Ако искаш да промениш системата, чрез правилата писани от самата нея- няма да стане!Задавайте си необходимите въпроси, защо АТАКА е подложена на този Гьобелсов медиен терор и чий интереси обслужва той!?!!!!И не е задължително да си националист , не и патриот даже , но как да ги накараме да се „стреснат“ , ако не проявим смелост ................................И СМЕЛОСТ И РЕШИТЕЛНОСТ - без фалшиви и нищо не доказващи и показващи протести.........
Пропагандната машина на статуквото непрекъснато манипулира обществото като се занимава с клюки за личния живот на Сидеров , а умишлено се избягва да се говори и пише за неговите статии ,интервюта , парламентарна дейност , книги, статии .........ипр. в които се казва много........................ И защо умишлено се преекспонира неговото невербално поведение ............. и защо не ви прави впечатление ,че има много често акции , които препоръчват "единствен начин" - "всички партии вън от политиката" ,нарочно и целенасочено като включват и ПП АТАКА , която не е била никога реално в управлението на държавата ..
Тези които се мислят за умни защо не се опитат да се освободят от предразсъдъците си и се абстрахират от натрапените мнения на разни псевдоинтелектуалци и подкупни медии........, за да не бъдат и предубедени.............!!!!!!!!!
Защото предразсъдъкът е необоснована предубеденост, негативна нагласа на човека спрямо нещо. Той е прибързано създадено и често неаргументирано мнение. Предразсъдъкът насочен към членовете на определена група или определени тип поведение, категория и пр. поражда отрицателни или неблагоприятни оценки за хората, принадлежащи към групата, без оглед на опита или фактите. Предубедените хора често проявяват неспособност при преработката на информация по отношение на обектите към които са предубедени.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки