Ново посегателство срещу телевизия СКАТ


Ново посегателство срещу телевизия СКАТ
Касата на СКАТ ТВ на бургаския булевард „Демокрация“ вече е разбивана три пъти
06 Декември 2013, Петък


На 3 декември бе извършен поредният атентат срещу телевизия СКАТ, при който бе разбита  вратата на каса на родолюбивата медия в Бургас,

Автор: Георги Ваташки

намираща се на булевард „Демокрация“. Охранителните камери са заснели двама крадци с качулки, които проникват в помещението. Мъжете са действали бързо и са се ориентирали отлично в обстановката, което означава, че са планирали добре акцията си. Те обаче успели да задигнат единствено един телевизор, намиращ се в офиса. Веднага се е задействала алармата, но патрулите на охранителната фирма само констатирали наглата кражба.

Това е 15-ят вандалски акт срещу собственост на СКАТ, регистриран през тази година. Престъплението е извършено часове след заседанията на съда по делата, които води лидерът на „Атака“ Волен Сидеров срещу управителя на медията Валери Симеонов.
„СКАТ е атакувана заради твърдата си позиция по важни обществени теми, непримиримостта пред корупцията на властта и патриотичната насоченост на своите предавания. Налага се изводът, че тези вандализми се извършват след определено политическо събитие или разобличителен материал за „Атака“.

За мен вече е без съмнение, че престъпността и политиката в България са неизменно свързани, особено когато става въпрос за Сидеров, който крепи властта на новата тройна коалиция“, изтъкна още Симеонов, който е и съпредседател на НФСБ.
Същият касов салон става обект на взлом за трети път тази година. Първият бе регистриран на 13 април, когато неизвестни извършители строшиха с камъни предните две стъкла на офиса. Това се повтори и на 25 октомври. Само ден по-рано пък в бургаския комплекс „Меден рудник“ бе опожарен и служебен автомобил на медията.

Нападението над  касовия салон е част от дълга серия посегателства срещу най-българската телевизия. Те датират още от февруари 2010 г., когато само за два поредни дни са хвърлени две взривни устройства в централния офис на СКАТ в Бургас.
Черната серия от атентати достигна своя връх месец преди тазгодишните парламентарни избори. На 12 април, отново в първите часове на денонощието, неизвестни разбиха поморийския офис на телевизията.

Че това бе чисто наказателна мярка срещу един от най-големите кабелни оператори на Югоизточна България, доказва фактът, че от помещенията не липсваше нищо. Няколко часа по-късно, около 10 часа сутринта на същата дата, бе вандалски унищожен и оптичен възел, разположен в подземна шахта в бургаския жк „Славейков“. В нея се намират съоръжения на стойност няколко хиляди лева, които бяха безжалостно нарязани и унищожени.

На следващия ден - 13 април, други три автомобила на медията бяха залети с агресивна блажна боя с разредител, който увреди външната цялост на колите, разяждайки оригиналното им покритие. На 18 април пък бяха натрошени стъклата и нарязани гумите на още три коли на СКАТ. Извършителите този път бяха хвърлили през счупените стъкла пластмасови бутилки със смърдяща каша от развалена цаца.


В категории: Бургас , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки