Нови размествания в ДФ „Земеделие”


Нови размествания в ДФ „Земеделие”
19 Ноември 2013, Вторник


Държавният фонд смени за близо месец три ръководни екипа


Слуховете за оставки в ДФ "Земеделие" се потвърдиха, след като тези дни бе назначено ново ръководство на фонда. На извънредно заседание досегашните директори подадоха оставки, а за нов шеф бе определен досегашният главен юрисконсулт на фонда Мирослав Николов. За негови заместници са назначени Младен Тимчев, Николай Дачев, Атидже Алиева-Вели и Виолета Александрова.

Информацията за тотална повторна чистка в държавния фонд се появи преди повече от две седмици. Тогава усилено се говореше, че след драматично заседание с животновъдите по повод неизплатените им субсидии досегашният изпълнителен директор Васил Грудев (който бе назначен заедно с екипа си  само седмица преди това), заместниците му Свилен Костов и Иван Капитанов и главният секретар на ДФ „Земеделие“ Димитър Стефанов са подали оставки пред аграрния министър Димитър Греков.

От министерството тогава обаче категорично отрекоха този факт. Самият министър и заместникът му Явор Гечев също заявиха, че при тях няма входирани молби за напускане на работа.
Въпреки клетвите им, някои медии все пак публикуваха списък с бъдещите назначения, в който фигурираха имената на Николай Дачев и Виолета Александрова, които действително са сред новите заместници на Николов.

Мирослав Николов е роден на 23 май 1974 г. Завършил е право, бил е юрисконсулт в ДФ „Земеделие”, работил е в юридическия екип по програма САПАРД и Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. От 2009 г. е главен юрисконсулт на държавния фонд.
Година по-късно оглавява сектор „Обществени поръчки” в правния отдел на ДФ „Земеделие”, а от лятото на 2011 г. става главен секретар на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Младен Тимчев е роден на 3 ноември 1974 г. Завършил е "Икономическа социология" и "Финанси". Работил е в българското представителство на холандския концерт „АкзоНобел”. Бил е зам.-кмет на община Сандански.
Николай Дачев е роден на 17 септември 1969 г. Завършил е "Счетоводство и контрол" и "Мениджмънт". Работил е в ДСК, ДЗИ и в печатницата на БНБ.

Атидже Алиева-Вели е родена на 18 септември 1981 г. Работила е в „Данон Сердика” като зам.-ръководител на лабораториите на фирмата. Била е на различни позиции в сектор "Мляко" на ДФ "Земеделие" , както и началник на сектор „Методология и контрол”.
Виолета Александрова е родена на 28 август 1977 г. Завършила е "Статистика и иконометрия". Работила е в Националния статистически институт, в Министерство на регионалното развитие, била е началник на отдел „Сертифициращ орган по ОП за развитие на сектор ”Рибарство” в ДФ "Земеделие". От лятото на 2011 г. е зам. изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки