Енергийният център на Людмила Живкова в Хисаря


Енергийният център на Людмила Живкова в Хисаря
Енергийният център се намира в огромния парк на бившата резиденция на Министерския съвет
18 Ноември 2013, Понеделник


Лично Ванга разкрила на дъщерята на Живков къде се намира сакралното място

Автор: Камен Колев

Тайнствен енергиен център, за който малцина знаят, е скрит в огромния парк на някогашната правителствена резиденция в Хисаря. Представлява четири каменни конструкции, ориентирани към посоките на света – изток, запад, север и юг. В средата е оформен малък извор, обграден с камъни, за които местните казват, че лично Людмила Живкова ги е донесла при едно от пътуванията си до Тибет.

Енергийният център е построен в средата на осемдесетте години. Според разказите на хисарчани, това е станало след една от поредните срещи на Людмила с Баба Ванга. Лично пророчицата от Петрич посочила на Живкова сакралното място в Хисаря, където енергиите се преливат и зареждат тялото и душата с положителен заряд. До скоро енергийният център бе известен на малцина, а с годините мястото бе обрасло с трева и бурени.

Едва преди няколко месеца  ентусиасти решават да го почистят с доброволен труд и лични средства и да го открият за нов живот. Те правят и специален ритуал за възстановяването на сакралното място - осем двойки, облечени в бели дрехи, застават в кръг и танцуват мистичния танц на паневритмията на фона на жива музика от цигулка и флейта. А две от дамите четат свои есета и стихове, посветени на духовната култура.

За увлеченията на Людмила Живкова по мистичните учения и източните култури се знае отдавна, макар в повечето случаи да се касае за догадки и твърдения на нейни познати.
За окултните занимания на покойната дъщеря на бившия Първи свидетелства и бившият служител на УБО Димитър Мурджев. В своята книга за работата си в охранителния отряд на властта той свидетелства, че Людмила се е срещала с мъдреци, гурута и духовни водачи в Индия и Мексико.

Заради вярванията си в източните духовни практики тя се е хранела само с плодове, ядки и чай, в много редки случаи е консумирала мляко. Интересувала се е живо от парапсихологичните явления, трансценденталната медитация, хиндуизма, мистицизма, будизма, била е привърженичка на Махариши Maxeш Йоги, религиозните секти, тайните общества, езотериката като цяло.

„Когато Людмила беше на върха, културната ни политика не се основаваше на марксизма-ленинизма или на диалектическия материализъм, а на дъновизма”, казва бившият посланик на България в Мексико Богомил Герасимов.
Според него, тя е била последователка на хиндуисткия култ на бог Агни - Бялото братство в Индия. През 1979 г. Людмила публикува статията си "Хармония и красота в безпределния спиралообразен кръг на развитието”.

Теорията за спиралата е в основата на идеите на Бялото братство за еволюцията и често използван символ в масонството, посочва в своя статия Иван Беловски. Смята се, че тъкмо заради интереса на Живкова към Бялото братство последователите на Петър Дънов не са били преследвани по време на социализма, за разлика от евангелисти, петдесятници, адвентисти и други привърженици на религиозни секти.

Людмила често обичала да повтаря фразата на Учителя Дънов „Да бъдат благословени трудностите, защото чрез тях растем“, свидетелства в книгата си за нея синът на известния художник и писател от миналото Николай Райнов - Богомил Райнов. 

„И отказваше да се съобразява с елементарния факт, че индивидът, освен дух, е и материя, а материята не може да бъде безгранична като капацитет и потенциал. Препирали сме се неведнъж по въпроса, ала тя неизменно държеше на своето, като цитираше думите на Учителя: „Само обтегната струна звъни”, пише Богомил Райнов.
Людмила е смятала, че в Мексико, Индия, Япония и България се намират най-големите енергийни центрове в света. Точно до Мексико е едно от последните й пътувания, преди нелепата й смърт.

Бившият дипломат Герасимов смята, че Людмила Живкова е била посветена в древни окултни и философски техники от Богомил Райнов, както и че като историк тя е изследвала подробно възникването и дейността на първите теософи в България. Основите на теософията са взети от древноиндийската философия. Живкова се е интересувала и е имала контакти с известни теософи масони, сред които Елена и Николай Рьорих, посочва и Иван Беловски.

Тя първа се заема с пропагандата на идеите и творчеството на Николай Рьорих, който е известен масон с много последователи. Людмила налага неговата живопис и обявява 1978 г. за година на Рьорих.
През 1979 г. лично организира изложба на картини на Лили Димкова, дъщеря на лечителя Петър Димков, в музея на Рьорих в Ню Йорк. С Елена Рьорих е имала дълга кореспонденция, свидетелства Богомил Райнов.

Людмила е била близка с много духовни личности по онова време у нас – пророчицата Ванга, философа, психолог и йога Христо Гешанов, Неврокопския митрополит Пимен, парапсихолога Кубрат Томов.
Има твърдения, че Людмила е била свързана с масонска ложа със седалище в Париж и точно благодарение на тези своите контакти тя е била посрещана лично от най-големите световни лидери.

Мнозина от високопоставените членове на чужди делегации са били водени от нея при Ванга. Людмила й е имала безгранично доверие и когато пророчицата й казва за съществуването на сакралното място в Хисаря, енергийният център е построен, а през 1984 г. на метри от него е вдигната и последната държавна резиденция  “Магнолия”.

Дворът е залесен с екзотични дървета и растения, докарани от Египет и Китай. Самата база е изпълнена в социалистически лукс – огромни пана с дърворезби, шведски мокети, масивни финландски асансьори. В единия президентски апартамент с площ 400 кв. м е отсядал лично Тодор Живков. Има две спални, три бани, кухня, хол, предверия и работен кабинет. На цял етаж е разположен и вторият президентски апартамент.

В резиденцията са отсядали първите мъже на Иран, Гана, бившите лидери на СССР и Куба Леонид Брежнев и Фидел Кастро. Вътре има закрит басейн, джакузи, сауна, стаи за масаж, стаи с тангентори и вани, кабинети по физиотерапия. Повечето помещения гледат към английския двор. В парка е построен тенис корт, барбекю, разсадник, езеро с лилии.
Резиденцията бе затворена от близо 4 години. С постановление на Министерския съвет базата мина на подчинение на Военномедицинска академия.


Ентусиасти ознаменуват възстановяването на енергийния център с мистичния танц на паневритмията Местните разказват, че Людмила лично донесла тези камъни от Тибет Интериор от резиденцията на Министерския съвет, построена през 1984 г. в близост до енергийния център Дворът на някогашната резиденция на Тодор Живков е залесен с екзотични дървета от Египет и Китай

В категории: Горещи новини , Пътеводител

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки