Как да свалим високата температура


Как да свалим високата температура
14 Ноември 2013, Четвъртък


Рецепта 1 (Павлина Стефанова, София): Смесват се равни части счукан чесън, оцет и зехтин. С получената субстанция се намазва цялото тяло на болния


и той се завива с няколко одеала. След около 30 минути започва да се изпотява и температурата му спада.

Рецепта 2 (Радка Ставрева, Долна Оряховица): Разбива се много добре един белтък от прясно сурово яйце, докато напълно се втечни. Прибавят се два аспирина, като се разбиват с белтъка до разтопяването им, след което се добавя и оцет. С тази смес се маже тялото на болния. За два часа температурата му спада.
Също така, 2-3 пъти дневно преди хранене той трябва да пие по 200 мл сок от краставици. Отделно на слаб огън в малко вода се сварява краставица, която след като изстине се изяжда – това трябва да става 20-30 минути преди хранене. На ден трябва да се хапват по 2-3 такива сварени краставици.

Рецепта 3 (Росица Русева, Сливен): Със смес от един разбит белтък, 1 ч. л. сода бикарбонат и силна ракия се мажат слабините, сгъвките на ръцете и петите. Това средство дава много добър ефект, особено при деца.

Рецепта 4 (Елена Тодорова, Благоевград): В 1 ч. ч. вода се разтварят 2 с. л. захар. В тази течност се топи чиста кърпичка или парче марля, изстисква се и се поставя върху затворените очи на болния. Сменя се 2-3 пъти. Температурата спада след 15-20 минути.

Рецепта 5 (Елена Тодорова, Благоевград): Приготвя се сок от лимони, моркови и краставица в съотношение 1:1:1. Пие се 3 пъти дневно преди хранене по 1 ч. ч.

Рецепта 6 (Стела Желязкова): Взима се 1 с. л. сушени ягоди и се залива с 1 ч. ч. кипяща вода. Запарва се 30-40 минути, прецежда се и се приема 3 пъти дневно по 1 ч. л., като всеки път се приготвя нова доза.

Рецепта 7 (Милкана Каменова, Дунавци): Изпиват се последователно на глътки три чаши вода.

Рецепта 8 (Жана Ангелова, Димитровград): Смесват се 50 мл ракия, 80 мл оцет и 1 стрит на прах парацетамол. Намазват се гърдите, гърба, корема и кръста. Преспива се. Процедурата се повтаря 2-3 пъти, докато температурата се свали.


В категории: Здраве , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Жана Ангелова, Димитровград
06.04.2014 14:54:19
0
0
Жана Ангелова, Димитровград как да се сваржа с вас ???? даите поща skype ???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки