Патриотите защитиха Музея на религиите


Патриотите защитиха Музея на религиите
Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов заяви, че патриотите отново ще бъдат на 29 ноември пред съда в Стара Загора, за да защитят Музея на религиите
08 Ноември 2013, Петък


Стотици членове и симпатизанти на НФСБ протестираха в Стара Загора срещу исканията на хасковското мюфтийство да заграби Ески джамия и да я превърне в действащ мюсюлмански храм

Автор: Георги Ваташки

Не на продажната политика на правителството, която под диктовката на ДПС се опитва да  заличи части от историческото наследство на България и да прокара радикалния ислям на родна земя.“ Под този надслов патриотичният фронт, който се сформира под егидата на НФСБ и включва ГОРД, „Средна европейска класа“, „Национален идеал за единство“, сдружение „Патриот“ и движение „Целокупна България“, заедно с партия ВМРО-БНД излязоха на 1 ноември на втори протестен митинг пред сградата на Окръжния съд в Стара Загора. Целта бе да се защити Музеят на религиите от посегателството на протурските марионетки от ДПС и Главното мюфтийство.

В Деня на Народните будители, в храма на Темида отново заседаваха съдиите по скандалното дело между Община Стара Загора и ръководителите на ислямското духовенство, което иска да си присвои зданието, превърнато в паметник на културата преди повече от 30 години.
Съдебният процес бе върнат в изходната си точка и започнат отначало, след като на два пъти бе прекратяван от градските магистрати. На първото заседание на 4 октомври съдът отложи делото, като преди това постанови, че в кадастъра на Стара Загора от 1925 г. сградата не се води собственост на мюфтийството и няма доказателства, че е била вакъфски имот

Стотици членове и симпатизанти на НФСБ от Стара Загора, Бургас, Казанлък, Карнобат, Хасково, Кърджали, Сливен, Пловдив, Ямбол и други градове на страната се обявиха против домогванията на алчните имами, които искат да сложат ръка на уникалния култов комплекс.
Родолюбците се зарекоха, че няма да допуснат центърът на града, дал 14 хиляди жертви през Руско-турската освободителна война, да се изпълва с воя на ходжата. В митинга се включиха и множество обикновени граждани на Града на липите, както и хора от различни групи, сформирани в социалната мрежа, които издигнаха плакати „Не на джамия в центъра на Стара Загора“ и „Не на турцизацията, да спасим музея“.

На импровизираната трибуна пред Съдебната палата застанаха съпредседателите на „Национален фронт за спасение на България” Валери Симеонов и Валентин Касабов, водещите на популярни предавания в патриотичната телевизия Димитър Байрактаров, Ангел Божидаров и Георги Дражев, областните координатори на родолюбците за София и Стара Загора Силвия Трендафилова и Калоян Калчев, както и други активисти на НФСБ.
„България е в състояние на перманентна война още от 1990 г., от момента от създаването на протурската партия ДПС. 25 години нейните престъпни намерения бяха прикривани зад заблуждаващи думи като „етническа толерантност“ и „търпимост“. През тези 23 години обаче, ние, патриотите, събирахме сили да се изправим и ето, днес мога отговорно мога да заявя, че 2013 г. е годината на събуждането на нашата нация и народ“, развълнувано заяви Валери Симеонов.

Евродепутатът Слави Бинев изтъкна, че само единството на родолюбвите сили може да спре домогванията на Главното мюфтийство до десетките паметници на културата, които са пред угрозата да станат джамии.
„Горд съм, че показахме, че можем да бъдем заедно за една национална кауза за бъдещето на България. Всички вие, които сте тук днес, сте новите будители на нацията“, обърна се към присъстващите Бинев.

Лидерът на ГОРД допълни, че основната заслуга за това, че хиляди хора се обявиха в защита на десетки исторически светини, е на Националния фронт: „Това бе силата, която направи прецедент в българската политическа история, като протегна ръка на по-малките от него формации, за да обедини патриотичните сили в едно - в името на България.“
Думата взеха и председателят на НИЕ Борис Ячев, заместник-председателят на СЕК Константин Бачийски и мнозина други представители на партиите, които се вляха в един общ фронт под егидата на партията на СКАТ за съвместна борба в името на спасението на родината ни. Ораторите единодушно заклеймиха предателското поведение на днешните ни властници, затварящи безотговорно очи пред пълзящата в отечеството ни турцизация и изразиха солидарност с хилядите протестиращи в Деня на народните будители лекари и студенти срещу правителството на Пламен Орешарски.

Междувременно стана ясно, че магистратите отлагат отново делото – този път за 29 ноември. Причината е, че главният юрист на Община Стара Загора беше конституиран като трети защитник на ответната страна и трябва да се запознае с материалите по делото. Освен от местните власти, на следващото заседание Музеят на религиите ще бъде защитаван от представители на Старозагорската областна управа и експерти от Културното министерство.
„На 29 ноември ние отново ще бъдем тук, за да подкрепим българския съд. С днешния протест ние показахме, че българският народ има достатъчно мощни сили за самосъхранение, които да се противопоставят на апетитите на Турция към българската земя.

Борбата за спасението на десетките паметници на културата ще продължи и през следващите месеци. Както досега, така и занапред неин основен двигател ще бъде обединеният фронт на патриотичните сили. Той е единствената политическа сила, която е готова да поеме отговорност за съдбините на нашата страна“, заяви в края на протестния митинг съпредседателят на партията на СКАТ Валери Симеонов.


Стотици членове и симпатизанти на обединения патриотичен фронт се обявиха против продажната политика на правителството, която под диктовката на ДПС се опитва да заличи части от историята на България Евродепутатът Слави Бинев подчерта, че само единството на родолюбивите сили под егидата на НФСБ може да спре домогванията на Главното мюфтийство до десетките паметници на културата Родолюбците от НФСБ, начело със съпредседателя на партията Валери Симеонов и областния координатор за София-град Силвия Трендафилова, почетоха Деня на народните будители – 1 ноември, като поднесоха венци на паметника на митрополит Методи Кузев в Стара Загора

В категории: Политика , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
на Гошо дедовия
11.11.2013 09:40:11
0
0
Аз на снимката виждам доста хора, Гошо. Иска ти се да само десетина, щото ти отбива, че ще влязат в парламента следващия път, а твоите хора ще гледат отвън и без субсидия.
1
гошо
10.11.2013 23:25:27
0
0
Какви стотици сте бе, отворковци? Десет души, броени отзад напред, като не се брои кучето. Внесете си симпатизанти от чужбина, защото тук всички ви познаваме що за стока сте! Птичето каца веднъж, вашето отлетя поради шафрантийските ви врътки!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки