Пеевски ще ни убие с „лаФка“!


Пеевски ще ни убие с „лаФка“!
Пълна забрана за продажбата на цигари в бензиностанции, хипермаркети и ресторанти готви Народното събрание. Ако предложението бъде прието, тютюневи изделия ще се продават само в специализираните обекти... на Пеевски
08 Ноември 2013, Петък


Властта съзнателно ликвидира малкия бизнес за сметка на корпоративните интереси на обръча от фирми около ДПС и по-специално, около Пеевски, негодуват собственици на павилиони в Кърджали

Автор: Гергана Костова

Местната власт е на път да унищожи малкия бизнес и да остави без препитание дребните търговци на  цигари, вестници, хранителни изделия и др., които ползват общински павилиони под наем, алармираха в сряда съветниците от ГЕРБ в Кърджали и по-конкретно местният им лидер Илия Илиев, който е собственик на дюнерджийница и на павилион за цигари зад общината.

На предстоящата сесия на общинарите се очакваше кметът Хасан Азис да внесе предложение за премахване на старите преместваеми конструкции, а на тяхно място да се изградят нови, след като терените бъдат отдадени чрез търг на стратегически инвеститор.
Според потенциалния потърпевш Илия Илиев, схемата ще погуби малкия бизнес и ще остави стотици семейства без доходи, което е недопустимо в условията на икономическа криза.

Дребните търговци ще станат напълно неконкурентноспособни, а поминъкът им ще бъде погълнат от едрите риби в бранша, написа прогнозата си бизнесменът-политик.
„Прави се безцеремонен опит за монополизиране на пазара под претекст, че градската среда се нуждае от модернизиране, а хазната – от постъпления. Местната власт съзнателно ликвидира малкия бизнес за сметка на корпоративни интереси. Подозираме, че ДПС ще вкара фирми от обръча си със сериозни позиции на вестникарския пазар и в търговията с  тютюневи изделия, каквито схеми вече действат в други райони на страната”, намекна Илиев.

Формалното обяснение, че старите павилиони са крайно амортизирани, неугледни и не хармонизират с новата градска среда, не звучи сериозно, твърдят от опозицията.
Бъдещият инвеститор ще трябва да монтира на ключови места в града 21 павилиона с унифициран дизайн срещу правото да ги ползва през следващите 10 години при фиксиран месечен наем от 30 до 70 лева в зависимост от местоположението.

Условието е да вложи минимум 300 000 лева в изграждането на обектите и да плати авансово 50 на сто от наемната цена, дължима за целия срок на договора. Изискването е дискриминационно спрямо дребните търговци, наематели на павилионите, и не им дава никакъв шанс да запазят поминъка си, коментира главният засегнат от намерението.
Под сурдинка сред съветниците в Кърджали се лансира версията, че не кой да е, а именно монополистът в разпространението на печатните издания Делян Пеевски ще убие дребните търговци на тютюневи изделия.

Групата на ГЕРБ ще настоява общината да поеме разходите по демонтажа на старите павилиони и изграждането на нови, като заложи необходимите средства в бюджета за следващата година, и даде възможност на всеки наемател да участва в отдаването на обектите, без да бъде ограничаван от дискриминационни тръжни условия.

„Пеевски с парите на майка си и на Доган прави нова търговска марка, т.н. „лаФка“ от 1600 павилиона, които ще постави в цялата страна, използвайки власт и пари срещу кметовете на населените места. След това ще промени закона за цигарите – да се продават само в неговите „лаФки“, след което ще продаде всичко на руски олигарси. А „Булгартабак” ще си изпере парите с тях... далавери... далавери...”, четем във форумите в интернет по повод Делян-Пеевската търговска инвазия.

„Преса - ежедневници, седмичници, списания, специализирани издания и книги. Тютюневи изделия - за любители и познавачи - цигари, пури, пурети, тютюни за свиване на цигари и тютюни за лула. Напитки - предлагат се както топли, така и студени. В студените месеци могат да се намерят дори и разтворими супи. Храни - може да се купят сладки и солени. Има голямо разнообразие от бисквити, шоколади, сухари, крекери и много други. Нехранителни стоки - аксесоари за тютюневи изделия, сухи и мокри кърпички, презервативи, та дори и детски играчки. Хазарт - всеки ще може да опита късмета си и да спечели награди. Сезонни стоки - през лятото се предлага сладолед, а за зимата от компанията обещават изненади”.

Този списък на асортименти е представила Милена Монова, маркетинг мениджър в „Табак маркет” – фирмата, ангажирана с настъпателния проект, пред часови всекидневник.
Според нея националната верига Lafka ще развива собствен бизнес, без да е зависима само от един доставчик и ще носи приходи, а няма да служи само за рекламни цели на дадена марка.
Звучи умилително и много европейски, ако зад всичко не стои фигурата на човека, чието назначение за шеф на ДАНС взриви България преди 4 месеца.


Използвайки власт и пари (тези на майка си и на Централна кооперативна банка) срещу кметовете на населените места, Пеевски се готви за нов монопол - продажбата на цигари

В категории: Горещи новини

9
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
9
Родолюбец
23.09.2015 12:10:18
0
0
Не купувайте от Лафка!!!
8
Dilian
04.04.2014 21:11:39
0
0
САМО НА КУРБАН ТРЯБВА ДА ГИ НАПРАВЯТ - ОТ ДОГАН, МЕСТАН И ПЕЕВСКИ!!! КУРБАНЪТ ДА СЕ РАЗДАВА В СОФИЯ И БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСИ ДА ВОЗЯТ ХОРАТА ОТ ПО-ДАЛЕЧНИТЕ ГРАДОВЕ ДОТАМ, ЗА ДА МОЖЕ ВСЕКИ ДА ВКУСИ ПОБЕДАТА !! [bouncing]
7
DELYAN LAINARA
02.03.2014 14:15:20
0
0
ЕЙ ПРАСЕ ДЕБЕЛО УГОЕНО НИЕДНО ГНУСНО И ТЕБЕ ЩЕ ТЕ ЗАКОЛЯТ СКОРО
6
Пейчо Делянов
19.02.2014 02:18:00
0
0
Коктейл Молотов е единственото което може да се пребори със свинята Пеевски и неговата Лафка!
5
18.02.2014 20:58:25
0
0
haHo-ти найстина си хахо!!!!
знаеш ли колко бутки само в софия ще се затворят са заради интересите на този смотан дебелак?
4
Елина
05.02.2014 13:30:39
0
0
Не е само Кърджали - целият Русе е лаФкосан, като лаФките убиват павилионите, поставени много преди това на същите места. Тук кметът е на ГЕРБ, но що от туй? Интересите над всичко!
3
Баба Злата
11.11.2013 09:43:56
0
0
Хахо, не си у ред, момче! Проблемът се казва монопол, ясно ли ти е? Всичките пари в държавата - в една групировка, по-зловеща и от мафията. В мафията поне имат правила.
2
haHo
10.11.2013 13:01:11
0
0
Какво лошо има бе !
Създават ли се работи места - създават се, плащат се осигуровки.
На една лафка работят поне 2ма 3ма продавачи на смени
2000 павилиона в страната създават 4000-6000 работни места за сметка хипермаркетите Кауфланд Била Лидл.
1
То е ясно
08.11.2013 18:39:00
1
0
Всичко се урежда с пари. Нека да отбележим, че навсякъде, където упрявлява ГЕРБ, общимните безвъзмездно предоставиха всички павилиони на Пеевски и закриха конкурентните. А нашия отговор трябва да е един - отказ от цигарите! Ако човек спре да пуши, ще спести маса пари. Нека Пеевски си продава цигари, а ние пък няма да ги купуваме! Не пазарувайте от "Лафките"!!! Не пушете изобщо! Бойкот на Пеевски и мафията му!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки