Те го казаха


04 Ноември 2013, Понеделник


„Отмяната на забраната за пушене е отвратителна идея. Няма друго мнение по въпроса. Няма политическо решение за това, разчитам на здравия разум на лекарите


в парламента да направят правилното. Тук сме длъжни да се намесим и да защитим другите хора. Няма да подкрепя подобно решение. Никой не е налагал политическата си воля. Ако бъде либерализиран законът, смятам, че трябва да се поиска вето, а не да подаваме оставки. То може да бъде наложено от президента. Здравето не е популизъм"
здравният министър Таня Георгиева, може би единствена от правителството с малко останал разум

„Ние успяваме да създадем най-добрите условия за развиване на бизнес и най-високия стандарт за живот на нашите граждани. Да се гордеем и като политици, че слушаме и следваме народа си, защото народът задава посоката. Днес милион и половина българи живеят и работят в чужбина. Те емигрираха в САЩ, Канада, Германия, Италия, Испания, Гърция, но никой в Русия, Индия или Китай. Народът на България е задал ясно посоката. Така е и с другите държави в Югоизточна Европа и в цяла Европа. Като политици ние сме длъжни да завършим успешно този процес на интеграция, който отдавна е започнат от суверена, а именно народа"
президентът Росен Плевнелиев говори безумия във Виетнам

„Това според мен е друг начин да се реанимират протестите от месец юни и предвид на тематичните условия навън, отиващи към застудяване и съответно в някаква степен стряскащи протестиращите, те се пренасят в други, по-удобни места. Разбира се, това е едната страна на коментара, който може да се направи. Факт е, разбира се, че те имат достатъчно ясно формулирани политически искания, в този смисъл нищо изненадващо и не мисля, че трябва да се влиза в диалог с тях. Тези въпроси или тези настоявания, които са очертани в тяхната декларация или в тяхното възвание, вече са получили своя отговор и аз не мисля, че трябва наново да се влиза в някакъв диалог”
Ангел Найденов, министър на отбраната, очевидно не разбира за какво протестират студентите

„Всички действия, които предприема правителството, са пълен популизъм и целят единствено задържането на власт на БСП, ДПС и „Атака”. „Целта на управляващите е да уволнят всички професионалисти на високи ръководни постове, независимо от техните професионални качества и принос за България. За сметка на това на много места се назначава номенклатура на трите управляващи партии"
бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов говори за неща, които вършеше като такъв

„Премахнато е конкурсното начало при назначенията в митниците. Това е поредната крачка назад, което новото правителство прави. По мое време бяха назначени 600 млади служители, всички с конкурс, само през миналата година са приети 180 нови служители, като за тези места са се борили 9800 човека. Генералът ми беше дал пълна свобода и не допускаше някой да ходатайства"
бившият директор на митниците Ваньо Танов, известен със срамния си запис как изтегля свои служители от проверка на полицията

„Ксенофобското ни отношение вече се коментира в Брюксел, много лошо впечатление прави, изключително лошо. Сигурно няма да мине много време и ще видим репортажи за лошите условия, в които живеят бежанците. Тази бежанска вълна е нова за нас, ние не сме подготвени. Търпим критики за лошите битови условия, но се стараем"
премиерът Пламен Орешарски, който не знае нищо, освен това да запази правителството си

„Комунистите се борят за оцеляването си, а тези хора се борят да бъдат личности. Те са обществено значимите личности на България. Очаквам смелите хора да ги подкрепят. Мижитурките ще си стоят вкъщи. Ако човек иска да заспи с чиста съвест, той трябва да е тук”
председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев за студентската окупация


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки