Сливенските родолюбци почетоха паметта на Хаджи Димитър


Сливенските родолюбци почетоха паметта на Хаджи Димитър
01 Ноември 2013, Петък


На 26 октомври целият православен свят отбелязва Димитровден. На същия ден се чества и градският празник на Сливен.

Автор: Десант

В него се включиха и членове и симпатизанти на „Национален фронт за спасение на България“ от местната партийна структура. Те поднесоха венци и цветя на монумента, посветен на великия войвода Хаджи Димитър и сливенските борци за свобода в центъра на града.

„Хаджи Димитър е една от знаменателните фигури в родната история и пример за това, че не трябва да се отказваме от борбата за спасението и възраждането на Родината, на която са се посветили хиляди обикновени българи в редиците на Националния фронт“, обърна се към събралите се родолюбци членът на Националната контролна комисия на НФСБ Петър Петров.

Председателят на сливенската структура на партията на СКАТ Янка Иванова допълни, че трябва да запазим това, което са ни завещали възрожденците: „Нашата нация трябва да помни саможертвата на титани като Хаджи Димитър, Левски и Ботев. Не трябва да забравяме, че те са дали живота си за българската земя, затова трябва да я браним да не попадне в чужди ръце.“

След като се преклониха пред паметта на легендарния войвода, патриотите от партията на СКАТ се включиха и в благодарствения молебен, отслужен от Сливенския митрополит Йоаникий за здраве и просперитет на сливенци и българския народ.
Празникът на Града на стоте войводи и тази година се отличаваше с богата културна програма, в която бяха включени младежкият фестивал „Приятелите на Сливен“, тематични изложби и фолклорни концерти.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки