Как да лекуваме болки в кръста


Как да лекуваме болки в кръста
31 Октомври 2013, Четвъртък


Рецепта 1:  (при дископатия, Василка Недева, народна лечителка, Чирпан): Ляга се по корем, а болното място се удря с един сноп коприва.


Неизбежно ще се получи обрив и дори мехури, но те бързо ще отминат. Първите няколко удара са доста болезнени и предизвикват сърбеж, но скоро болният престава да чувства каквото и да било.  Само с една процедура той ще  забрави за дископатията, но е добре процедурата да се повтори няколко пъти през 2-3 дни.

Рецепта 2 (при болки в кръста и скованост, Ивайло Сотиров, Плевен): Намачква се до омекотяване лист от прясна зелка и се намазва с 1 с.л. несолена свинска мас. След това обилно се поръсва със захар и се слага на болното място. Превързва се с вълнен шал и така се престоява няколко часа. Най-добре е компресът да се прави вечер.

Рецепта 3: (при дископатия и болки в кръста, Маргарита Вълкова, Варна): Вземат се слънчогледови пити, и то преди да са прецъфтели, и се нарязват на кубчета. След това се пълнят в буркани чрез натискане до горе и се заливат с ракия. Съдът се запечатва и се държи на слънце 20 дни. Болното място се намазва, като се натрива, докато течността попие добре в него.

Рецепта 4 (Генчева, Пловдив): Смесват се  40 мл силна гроздова ракия, 2 разбити жълтъка и 1 ч. л. счукана и пресята стара турска керемида. Тази смес се нанася на вълнен плат и се слага вечерно време на кръста. Държи се до сутринта. Трябва обаче да се спи на твърдо легло, като процедурата се повтаря до пълно излекуване.

Рецепта 5 (Стратиева): Всяка сутрин на гладно и вечер преди лягане се пие по 1 с.л. вода с разтворена в нея колкото грахово зърно парченце мумийо. Със същата доза, с добавена към нея ½  с. л. 95-процентов спирт в продължение на 5-10 минути се натрива болното място. Целият курс на лечение продължава 25 дни. След почивка от 10 дни схемата се повтаря отново, като при нужда се прави и трети сеанс.

Рецепта 6: (Валентин Тодоров, София): Счукват се 4 глави чесън и получената каша се разбърква с 3-4 с. л. пепел от лозови пръчки и 2 равни с. л. свинска мас. Болното място се намазва леко със свинска мас и се налага с марля, която е намазана с чесновата смес. Отгоре се поставя парче найлон и се завива с вълнен шал. Лапата не бива да престоява повече от два часа. Процедурата се прави три вечери подред – винаги с прясно приготвен компрес. При нужда се повтаря след две седмици.

Рецепта 7: (Бонка Тасева, Ловеч): В малко бурканче от бебешко пюре се слагат листа от хрян, които се натъпкват, докато се  уплътнят добре, и след това се заливат с 95-градусов спирт от аптеката, но не и ракия. Бурканчето се затваря и се прибира за 24 часа в хладилника. Вечерта двете пети се намазват със свинска мас, а сместа от бурканчето се слага върху компрес от тензух или марля, който се поставя върху петите, а отгоре му се поставя найлон и се обува чорап. Така се преспива, а на сутринта петите се почистват и отново се намазват с мас. Ако не е настъпило облекчение, на следващата нощ процедурата се повтаря.


В категории: Здраве , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Рефлексотерапевт Жоро Йоргов
21.04.2014 09:02:37
1
0
АНАТОМИЧЕН КОРЕКТОР
за стол и автомобил

При болки в кръста и гърба, дископатии, дискови хернии, гръбначни изкривявания, неправилно седене.
Поставя гръбначният стълб в анатомично положение и освобождава напрежението от продължително седене и шофиране.

http://stelki.ladysecret.eu/oblegalka.htm
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки