Големите мърлячи в българската политика


Големите мърлячи в българската политика
Проектът „Бареков“ е поредното доказателство, че у нас идиотите никога не свършват, още по-малко онези от наивните българи, които все още чакат някой да „ги оправи“
27 Октомври 2013, Неделя


Ако не ги спрем навреме, рискуваме да изчезнем като народ и държава

Автор: Стефан Солаков

Днешните български политици са интересно явление, което би могло да се нарече и природно. Много напомня зараждането на първичните форми на живот в нашата планета и борбата на видовете за оцеляване в сложните условия на космическия мрак, доминиращ над Земята.

Чехълчета и амеби слагат началото на дългия преход от микроорганизмите на Световния океан до най-висшата форма на земното съществуване – хомо еректус – изправеният човек.
От четирите лапи до двата крака еволюцията се точи с хилядолетия, но в крайна сметка полученият продукт е обявен за еманация на вселенските „реформи“ - термин, който си позволих да открадна от странния и често нечовешки език на съществата, които много обичат да се кичат с кичозното название „политик“.

Ако пренесем борбата на видовете и човешката еволюция на български терен, ще забележим много доказателства за първичните форми на това многовековно развитие. Във всекидневния жаргон на нашенските политикани е доста популярна репликата „много маймуни на един клон“. Означава непосилно множество около държавната баница и липсата на възможности за отмъкване на по-голямо парче от предоставената далавера. Маймунският подход към държавните дела се е превърнал в редовна практика в нашето мило отечество. Ще спомена няколко примера, а вие сами преценете на какви хора сме разчитали, когато сме им поверили кормилото на националния кораб.

„Ще помогна за спогодба с Турция“. Глас от политическото подземие обозначи все още мърдащото присъствие в публичното пространство на бившия президент Георги Първанов.
Този гигант на стратегическата мисъл най-после се досетил, че върху нашите турски съседи е възможно да се окаже натиск за подписване на спогодба за реадмисия (връщане) на бежанците.
Браво, Гоце, да ти имам албанския реотан, с който цели десет години начело на държавата и още две в политическа безтегловност най-после реши да се правиш на мъж и отговорен държавник!

„Ти ли си или те има“ само в мечтите ни за национално достойнство на българските лидери? А помниш ли какви ги говореше на Реджеб Ердоган, когато му се подмазваше в Истанбул и дърдореше нелепости за хилядолетното културно „сътрудничество“ между османските джелати и стенещата под турско иго българска рая?
Помниш ли притчата, че лошият дъх се забравя, но лошите думи – никога! Колко точна е тя като емблема на днешните български политици, които бързо забравят как са ни излагали пред целия свят със своите идиотски изявления.

Вместо да се стремим към химерата за нова спогодба с Турция, нека си спомним, че такава отдавна съществува и тя предвижда автоматично връщане на всякакви бегълци, пресичащи границата между двете страни.
„Но Турция не иска да я спазва“, изпъшка вътрешният ни министър Йовчев и с почти разплакани очи обеща нови потоци от нелегални нашественици. За разлика от ербап Гоце, той се опитва да прехвърли горещия кестен на Брюксел и скръстил молитвено ръце очаква да се случи чудото – бездушните чиновници на ЕС да ни спасят от предстоящата национална катастрофа.

И тъй като европейските началници са се покрили като нелегални цигани в Булонския лес, нашите управляващи дърдорковци вече се хванаха гуша за гуша и са готови да си издерат очите в желанието да прехвърлят вината за драмата с бежанците.
Хомо луденс или подскачащият (играещият) президент Росен Плевнелиев беше оприличен на дете, използващо като играчки държавническите пълномощия, дадени му от Конституцията.

Застреля го в упор с тази реплика не друг, а същият вътрешен министър Цветлин Йовчев, за когото малко по-горе разказахме как се изживява като озлочестена мома пред негостоприемните порти на европейския дом.
Калните борби в нашата политика се вихрят с всичка сила пред очите на целокупна България. Стряскащата импотенция в областта на политическите идеи се компенсира с яростни крамоли и нападки между опониращите партийни формации.

В крайна сметка държавата безнадеждно затъва в блатото на тоталното политическо и обществено затъпяване, водещо до погазване на главните приоритети на българската нация.
Политическите мърлячи, на които поверихме властта през последните 24 години, ни докараха до просешка тояга – както във всекидневния бит, така и на полето на духовното развитие.

Липсата на обещаващ нещо повече от хляба хоризонт за нравственото израстване на нацията ни превръща в духовен боклук, неспособен да се опълчи срещу управляващите го боклукчии.
В тази напълно компрометирана и развращаваща среда от дълбините на най-нисшите животински организми на повърхността изплуват почти всеки ден нови уродливи създания, готови да цопнат с още по-голяма сила в политическата кал, която залива държавата. Проектът „Бареков“ е поредното доказателство, че у нас идиотите никога не свършват, още по-малко онези от наивните българи, които все още чакат някой да „ги оправи“.

Докато те овцедушно гледат сеир и се радват на поредните изроди, извадени от цилиндъра на задкулисните фокусници, българската нация окончателно затъва в обятията на първоначалната бездна, от която преди милиони години са се появили новите форми на живот.
Погубването на един древен народ и на неговата държава се оказа доста лесна задача за душманите на нашето отечество. Единственият шанс да ги спрем и да върнем процеса на окончателното потъване е да ги стопираме със силата на нашите идеи и на непоколебимата вяра, че Господ наистина е българин.


В категории: Коментари , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
И. КОСТОВ -СЪВЕЦКИ СИГАНИН
29.10.2013 23:47:27
0
0
Агента Гоцито нужника му на село бил на двора бе,какво искате от тоя човечец - тих ,потаен и прост?
Ама какъв АЛАБРОС !!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки