Престъпността си има държава и това за съжаление е България


Престъпността си има държава  и това за съжаление е България
25 Октомври 2013, Петък


Последната страсбургска сесия на Европейския парламент се оказа и продуктивна трибуна за Слави Бинев.


Евродепутатът и председател на ГОРД (член на патриотичния блок от партии около ПП „Национален фронт за спасение на България”) се изказа по финалния доклад на Специализираната комисия по организирана престъпност, корупция и пране на пари, както и по Доклада по политиката на добросъседство на ЕС. Във всичките си изказвания той направи паралели с нашата действителност и отправи критики към Комисията за това, че повече се взира във външните отношения, отколкото в проблемите на страните членки.

Голям интерес предизвикаха думите му по доклада на CRIM: “Престъпността си има държава и това за съжаление е България. Държавните медии потвърждават думите ми, техните шефове се държат като собственици и не отразяват безпристрастно, а взимат страна, обслужвайки единствено тясно политически и икономически интереси. Няма независима, обективна съдебна система, нито независим СЕМ, които да послужат като последна защита на правата и свободите на хората у нас. Невъзможността за справянето с този огромен проблем на национално ниво е очебийна.”

Евродепутатът апелира за общ подход на европейско ниво за борба срещу основните болести на демокрацията, одобри като цяло доклада и неговите предложения, но настоя за по-сериозни действия срещу политическата мафия, какъвто е случаят в България.
Относно Доклада по политиката на добросъседство на ЕС Бинев приветства идеята за междусъседско сътрудничество между ЕС и други страни: „В доклада се говори за политиката спрямо Арабския свят, Египет, Ливан и т.н.

Само че пропускаме една дребна подробност - проблемите на всички тези страни могат да се видят у една страна членка на ЕС. В България никога не се състоя демократичен преход, управление след управление съсипват страната. Нямаме нито една независима от корупция и олигарси власт, включително съдебната, държавните медии са под страшен натиск да работят в изгода на всяко управление. Европа не се е погрижила за проблемите в задния си двор, а се е забързала да помага на съседите и да ги поучава за демокрация. Това лицемерно и силно дискредитира съюза в очите на мислещия свят.”

По време на срещата на групата EFD /Европа на свободата и демокрацията/ присъстваха журналисти от BBC, пред които Бинев заяви, че той, заедно с НФСБ няма да се уморят да бъдат лакмус на демокрацията, вечно изправяйки се срещу най-тираничните хора, срещу които никой друг не смее, като в заключение заяви: „Това, което очаквам от държавните медии в България, е именно да признаят грешката си, да се извинят, а ако смятат, че не съм прав, нека ме обвинят в набеждаване”.
От своя страна европейските институции дадоха уверение, че следят процесите в България, за които евродепутатът е сигнализирал.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки