Глобиха Хилъри Клинтън в Лондон за неправилно паркиране


Глобиха Хилъри Клинтън в Лондон за неправилно  паркиране
18 Октомври 2013, Петък


Дали ще доживеем подобно събитие в София!


На автомобила, с който бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се е придвижвала по време на посещението си в Лондон, е била наложена глоба за неправилно паркиране, съобщи в."Дейли мейл".

По данни на изданието, след като на 11 октомври автомобилът на Клинтън е престоял 45 минути пред Кралския институт за международни отношения (известен още като Чатъм хаус), към него се е приближил сътрудник на службата за паркиране и е издал документ за налагане на глоба в размер на 80 британски лири или 127 долара.
Около автомобила на Клинтън в този момент е имало петима сътрудници на "Сикрет сървис", съпровождащи бившия държавен секретар на САЩ.

Те обаче не са успели да попречат на педантичния служител да изпълни задълженията си.
Фотограф, който е станал свидетел на случката, е разказал за "Дейли мейл", че единият от сътрудниците на американските тайните служби е размахал удостоверението си, но това не е смутило британския служител.
В. "Дейли мейл" отбелязва, че макар глобата, наложена на Хилари Клинтън, да е в размер на 80 лири, тя може да бъде намалена.

Според местните закони, ако глобата бъде платена в 14-дневен срок, сумата се намалява наполовина.
До 15 октомври обаче глобата не е била платена, е установила проверка на вестника.
По време на инцидента Хилари Клинтън получаваше награда от Кралския институт за международни отношения за приноса си в развитието на международните отношения.
Досега няма коментар за глобата, наложена на Хилари Клинтън в Лондон.

Колкото и да ругаем навремени островната държава на Нейно Величество, няма как да не признаем, че подобни случки могат да се случат именно там. Разбира се, това не говори за някаква кой знае каква демокрация, както веднага ще се намерят клакьори да ни уверяват. Това говори за нормален обществен ред, това говори за самочувствие и дисциплина на всеки човек, който си гледа съвестно работата. И в този смисъл Обединеното кралство е достоен пример за подражание.

Как се създава подобно общество. На този въпрос вероятно ще бъде най-лесно да се отговори с вица за английските градини – помните го, нали! Как става тази приказна градина с морави и чемшири? Ами много лесно, подкастряш, поливаш – подкастряш, поливаш и така 300 години...
Проста работа...


В категории: Международна политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки