За морала, сигурността и очакваното ни бъдеще


За морала, сигурността и очакваното ни бъдеще
Карикатура: Николай Арнаудов
17 Октомври 2013, Четвъртък


В момента у нас в култ е издигнато трупането на лесна печалба и разпадането на семейните ценности


Всеки човек идва на тоя свят не по свое желание и си отива, за съжаление, пак по същия начин. Но появил се на земята, новият човек има правото да живее достойно като биват задоволявани неговите материални и морални потребности.
И тогава вече идват острите битови проблеми за новото същество, което винаги се стреми към сносен живот. А такъв можеш да имаш само ако се трудиш честно и упорито и най-главното – никога не пречиш на другите около теб да бъдат щастливи! Това е ключът, златното правило за мирното съжителство на всички хора.

Но тук вече опираме до опасните пороци, които ни тормозят вече 24 години и висят като Дамоклев меч над несигурното ни битово всекидневие.
Демокрацията беше възприета в България от някои недобросъвестни граждани като мръсна дума, като разграден двор, от който може да се краде безнаказано, като време за лесно забогатяване и разгулен живот без морални задръжки. Изпълзяха като змии отнякъде измамни пирамиди, пръкнаха се незнайно как мутри, мутреси и самозабравили се олигарси. Те простряха своите пипала навред и отровиха живота ни. Жаждата за лесна печалба, за обогатяване без труд се издигнаха в култ.

Нароиха се разни тв предавания, в които разголени певачки и извратени „хора на изкуството“ тровят съзнанието на младото поколение, като му внушават идеи за лесни печалби и аморален начин на живот. В резултат на това рязко избуяха безразборните връзки, абортите и изоставените на грижите на държавата деца... Появи се и новият начин на съжителство – живот без граждански брак. Пред очите ни се разпадат безвъзвратно голям процент от българските семейства! Разводите станаха ежедневие и никой вече не знае точния им процент.

А в политическия живот – пълен хаос! Нароиха се чудовищен брой партии, които по традиция се цепят на две и на три и взаимно се обвиняват в позорните си провали. А обикновените хора са тотално объркани и депресирани, защото са лъгани много пъти и не вярват вече на никого!
Затова много от талантливите български младежи и девойки напускат семейните си гнезда и търсят късмета си в онази пуста чужбина...

Е, какво ни остава тогава?! Единственият светъл лъч в тая мрачна картина са първите прояви на зараждащото се гражданско общество. Това са всекидневните протести на млади семейства в големите градове срещу продажните политици, довели страната ни до този ужасен хал!
„България цяла сега тях гледа“ с огромна надежда и упование за скорошно избавление от тиранията и робството на монополите и олигарсите!

Никола Динев,
Пловдив


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки