Сок от зеле цери кървяща язва


Сок от зеле цери кървяща язва
17 Октомври 2013, Четвъртък


Смес от мед, дъвка и зехтин е лек срещу колит, а счукан сусам помага при остеопороза


Да се лекуват болестите не е лека задача. Невинаги можем да опазим здравето си ненарушено, още повече в днешните стресови времена, в които не ни стига само огромното напрежение, стоварващо ни се от всички страни, без да щади дори пенсионерите, които по презумпция би трябвало кротко и спокойно да си гледат старините, ами отвсякъде ни трови замърсен въздух и природа и нездравословна токсична храна.

Но Маргарита Таргова от Варна, вече надхвърлила 70-те години, ни дава нагледен пример как можем да церим и много тежки болежки с най-елементарни средства, които се намират във всеки един дом.
Така например в случай на повишено кръвно налягане тя откъсва от насадените в саксии в жилището си 2 листенца здравец, 2 листенца индрише и 2 листенца босилек, които нарязва наситно и от тях приготвя дъхав и лековит чай. Не след дълго от хипертонията не остава помен.

С изключително елементарни рецепти тя цери и всякакви стомашни проблеми, от които днес масово страда народът ни.
При кървяща язва прилага прясно изцеден сок от най-обикновено бяло зеле. От него варненката препоръчва да се пие по 150 мл сутрин и вечер половин час преди хранене. След това трябва да се легне и болният няколко пъти да се обърне на различни страни, за да може стомахът му добре да се облее със сока. За по-добър вкус към него може да се добави и прясно изцеден сок от моркови, лимони или ябълки.

За колит Маргарита Таргова е комбинирала няколко популярни метода и е изготвила своя собствена рецепта, която облекчава това неприятно страдание. Смесват се половин буркан мед, половин буркан зехтин и 1 пакетче дъвка, популярна и като сакъз (от аптеката), счукана наситно. От тази смес се взима 1 ч. л. и в една чаша се смесва с 1 с. л. узо (гръцка мастика), 1 ч. л. сусамов тахан (продава се по диетичните щандове в супермаркетите) и 1 ч. л. чист зехтин (за предпочитане „Екстра вържин”, който е студено пресован и не е обработван допълнително или смесен с обикновено олио като салатния). Това се приема сутрин на гладно половин час преди хранене.

Ако се пропусне взимането му, може да се изпие чаша вода с разтворени в нея 20 капки клеева тинктура.
За кървяща язва Маргарита препоръчва едно бебешко бурканче да се напълни до половината и дори повече с ципите, които се отделят от ореховите ядки, добавят се 2 клонки кантарион и се допълва с гроздова ракия от едно пълно шише с вместимост 1 литър. Престоява 10-15 дни, след което извлекът се връща обратно в шишето с останалата ракия. Взима се 3 пъти на ден по 1-2 с. л. (или една малка чашка) на гладно.

Същият разтвор може да се използва и при болки в ушите като натопено в него памуче се поставя в слуховия канал. При главоболие с него се разтриват слепоочията.
При по-леки форми на язва варненката съветва да се вземат 100 г яйчени черупки (или черупките на 10 яйца), да се измият добре и да се препекат, след което да се смелят на прах. После този прах се смесва с половин килограм мед и 125 г краве масло. Сместа се разбърква добре и от нея се приема на гладно по 1 с. л. 3 пъти на ден.
Срещу остеопороза пък помага приемането на 2 ч. л. счукан или смлян сусам, размесен с мед и кисело мляко.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки