В отговор на вашите въпроси


В отговор на вашите въпроси
Страшниче
17 Октомври 2013, Четвъртък


От много голямото натоварване в службата ми и стресът в ежедневието ми развих страхова невроза. Лекарите ми изписаха силни успокоителни,



но ми се иска да проведа някоя по-щадяща терапия, тъй като от тях се чувствам много отпаднала и трудно изпълнявам ангажиментите си на работното място. Какви са природните начини за лечение на това състояние?
Доротея Гърменова,
Варна

Страховата невроза засяга преди всичко по-чувствителните хора, преживели някакво психическо натоварване или стрес. Симптомите на паника са много. Най-често болните се оплакват от пристъпи на задух и потиснатост, сърцебиене, горещи и студени вълни, смъртен страх или уплах, че полудяваш или че губиш контрол над себе си.
Невинаги силните успокоителни са най-доброто средство за лечение. Напълно безвредни и с добър ефект са билковите отвари от дилянка, маточина, мента или хмел.

Рецепта 1 (Галина Тончева, Пирдоп): В 400 мл вода се слага 1 с. л. страшниче и се вари в продължение на 5 минути. Прецежда се и се пие по 1 с. л. 3 пъти дневно преди ядене. Лечението продължава 3 месеца.

Рецепта 2 (Стоянка Петрова, Меричлери): Смесват се 50 г страшниче, 20 г джоджен, 20 г дилянка, 10 г копитник и 10 г цариче. От сместа се взимат 3 с. л. и се варят в 500 мл вода, докато течността остане наполовина. Пие се по една кафена чаша 3 пъти на ден 30 минути преди ядене. Страховете започват да изчезват след 15-я ден.

Рецепта 3 (Димитрина Ангелова, Лом): Смесват се билките дяволска уста, изтравниче и валериана в съотношение 3:4:1 части. От получения микс се взимат 4 с. л. и се запарват в 1 л вряща вода. Пие се по 4-5 глътки на всеки час през целия ден.

Рецепта 4 (Тодорка Костова, Ботевград): Запарват се в продължение на 40 минути 5 г чубрица в 500 мл вряла вода. Пие се 3-4 пъти дневно.

Рецепта 5 (Рая Гаджева, Сливен): В 1 л вода се варят 1 ч. ч. корени от валериана, докато течността изври наполовина. Приема се 3 пъти дневно половин час преди хранене. Рецептата може да се допълни и с цвят от глог.

Рецепта 6 (срещу неврастения, Тодор Митков, Силистра): Взима се 1 с. л. изсушени нарязани корени от божур и се запарват в 3 чаши вряла вода в продължение на час. Пие се по 1 с. л. 3 пъти на ден15 минути преди ядене. Този лек помага и при безсъние и главоболие, като повишава и работоспособността. 

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки