Гемия с нарушители аварира край добруджанския бряг


Гемия с нарушители аварира край добруджанския бряг
11 Октомври 2013, Петък


Плавателен съд с нелегални имигранти бе задържан на 9 октомври  сутринта от морски патрул на “Гранична полиция” край добруджанските брегове.

Автор: Пламен Николов

Непознатият плавателен съд е забелязан в български териториални води около 10 ч. на около 8 морски мили от нос Калиакра. Гемията пътувала за Констанца, но двигателят й аварирал.
Граничен полицейски катер пресрещнал лодката, която била собственост на турски граждани. Турци били и двамата трафиканти от екипажа.

На борда на гемията имало 24 афганистанци, сред които 5 жени и 6 деца на възраст между 2 и 11 години. Екипажът на граничния кораб е отстранил проблема с двигателя на чуждия плавателен съд и гемията бе съпроводена до най-близкото българско пристанище – Балчик.
Нелегалните имигранти са преминали медицински преглед, преспали са в Балчик и след 24-часова карантина са съпроводени до центъра за настаняване на бежанци в Елхово. Афганистанците са в добро общо състояние, нямат хронични или инфекциозни заболявания. Били изморени от тридневното пътуване.

От Община Балчик са им предоставили завивки и храна. Турските каналджии са задържани, предстои прокуратурата в Каварна да решава дали има извършено престъпление.



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки