Уреждат уволнени гербаджии в столични общински фирми


11 Октомври 2013, Петък


След като новата тройна коалиция размаха метлата и изгони кадрите на ГЕРБ от сладките им места по различни държавни постове, на помощ на уволнените

Автор: Десант

се притече Столичният общински съвет. Така, вместо на борсата, бившите държавни чиновници се настаниха в директорските столове на разни общински фирми.
Един от най-фрапиращите примери е от началото на седмицата. На 8 октомври мнозинството на ГЕРБ в СОС предложи бившия заместник-министър на вътрешните работи Димитър Георгиев за член на съвета на директорите на столичното общинско дружество "Метрополитен" ЕАД. Той ще заеме мястото на Цветан Паунов (шеф на софийската организация на ГЕРБ), който подаде оставка от управлението на метрото още преди лятото.

Димитър Георгиев ще бъде назначен без конкурс, уж временно, до провеждането на легитимна надпревара за поста. Каквато обаче не е насрочена.
Мераклията да управлява софийската подземна железница няма никакъв опит в тази област, тъй като е от хората на бившия шеф на МВР Цветан Цветанов. Георгиев по образование е машинен инженер от Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" и магистър по икономика от ползващия със лоша слава Югозападен университет "Неофит Рилски" в Благоевград. Цялата му професионална кариера досега е била като полицай.
Софийският кмет Йорданка Фандъкова и мнозинството от ГЕРБ в СОС не за първи път трудоустрояват свои съпартийци.

По-рано тази година бившият шеф на СДВР Валери Йорданов пое управлението на столичния район „Витоша“ на мястото на уволнения след скандал с конкурси на общински имоти кмет Стойко Дуков. Нови попълнения ще има и в управлението на друго общинско дружество - „Егида-София“, което иначе е във финансов колапс. Това са назначеният по времето на ГЕРБ шеф на държавното дружество „Студентски столове и общежития“ Иван Йонов и Калин Стануков, който последно работеше като главен административен секретар на АЕЦ „Козлодуй“, но през юли 2013 г. бе уволнен от сегашния енергиен министър Драгомир Стойнев.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки