Патриоти излязоха в защита на Музея на религиите


Патриоти излязоха в защита на Музея на религиите
11 Октомври 2013, Петък


Те протестираха в Стара Загора срещу исканията на хасковското мюфтийство да заграби Ески джамия и да я превърне в действащ храм

Автор: Георги Ваташки

атриотичният фронт, който се сформира под егидата на НФСБ и включва ГОРД, „Средна европейска класа“ и „Национален идеал за единство“, заедно с партия ВМРО-БНД излязоха на 4 октомври на протестен митинг пред сградата на Окръжния съд в Стара Загора, за да защитят тамошния Музей на религиите от посегателството на протурските марионетки от ДПС и Главното мюфтийство.

По същото това време в храма на Темида заседаваха съдиите по скандалното дело между Община Стара Загора и ръководителите на ислямското духовенство, което иска да си присвои старинното здание – някога  съществувало като Ески джамия, и отново да го превърне в действащ мюсюлмански храм. Процесът бе върнат в изходната си точка и започнат отначало, след като на два пъти бе прекратяван от градските магистрати.

Стотици членове и симпатизанти на НФСБ от  Стара Загора, Димитровград, Карнобат, Хасково, Кърджали, Сливен, Симеоновград, Ямбол и други градове на страната се обявиха против домогванията на алчните имами, които искат да сложат ръка на уникалния култов комплекс. Родолюбците се зарекоха, че няма да допуснат центъра на града, дал 14 хиляди жертви през Руско-турската освободителна война, да се изпълва с воя на ходжата. В митинга се включиха и множество обикновени граждани на Града на липите, както и хора от различни групи, сформирани в социалната мрежа.

На импровизираната трибуна на стълбите пред Съдебната палата застанаха съпредседателите на „Национален фронт за спасение на България” Валери Симеонов и Валентин Касабов, водещите на популярни предавания в патриотичната телевизия Димитър Байрактаров, Ангел Божидаров и Георги Дражев, областният координатор на родолюбците Калоян Калчев и други активисти на НФСБ.

„Историческите факти показват, че претенциите на Главното мюфтийство са напълно лишени от основания. На мястото на Музея на религиите е имало древно тракийско светилище, а по-късно – през XII век, е изградена българска православна църква. Още през 1927 г. сградата е обявена за „народна старина“, през 1968 г. е обявена за паметник на културата, като статутът й става национален през 1975 г.”, припомни фактите съпредседателят на Националния фронт Валери Симеонов. Той добави, че освен за джамия, имамите искат да ползват сградата на Музея и за търговия.

Лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов също изтъкна: „Ние сме дошли тук, за да кажем „не“ на наглото искане за отваряне на джамията като действащ храм в една православна страна – член на Европейския съюз. Всяко от 90-те дела, заведени от Главното мюфтийство, с които то цели да сложи ръка върху паметници на културата и български светини, е част от процеса на ислямизация на страната“.

Думата взеха и заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, главният секретар на ГОРД Слави Георгиев и мнозина други представители на партиите, които се вляха в един общ обединен фронт под егидата на партията на СКАТ за съвместна борба в името на спасението на родината ни. Те призоваха всички истински българи да се обединят, за да спрат агресията срещу България и нейните исторически светини от страна на чужди държави и интереси. Ораторите единодушно заклеймиха предателското поведение на днешните ни властници, затварящи безотговорно очи пред пълзящата в отечеството ни турцизация.

Междувременно стана ясно, че магистратите отлагат делото за 1 ноември. Съдът е постановил, че в кадастъра на Стара Загора от 1925 г. имотът не се води собственост на мюфтийството. В резултат на това адвокатът на ислямското духовенство Красимир Руев бе принуден да се откаже от уж оригинален документ от 1845 г., който трябваше да докаже, че джамията е била вакъфски имот. На следващото заседание се очаква да бъдат разпитани две свидетелки на хасковското мюфтийство, които поддържат абсурдното твърдение, че до 1975 г. Ески джамия е действащ мюсюлмански храм.

„Призовавам българския съд да не допусне Денят на народните будители – 1 ноември, да бъде омърсен с поредното национално предателство. Нека заедно да се обединим и да кажем НЕ на това агресивно посегателство на агресивна Турция към родните исторически светини. Нека спрем и секнем апетитите на Анадола и да изпълним думите на Левски: „Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме, ако е за България!“ Защото в България вече има сила, която е готова да поеме отговорност за съдбините на нашата страна и това е Обединеният патриотичен фронт” – изтъкна в края на митинга пред протестиращите Валери Симеонов.


В категории: Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Петър Петров
01.11.2013 11:10:21
0
0
Те само нека посмеят! После място няма да си намерят. В центъра на Зарата козел няма да пее! Иначе ще му откъсна главата! Тая държава няма ли адвокати, няма ли съд?! Май първо с тях трябва да се захванем, после са наред турчалята дето палят омраза и ненавист у народа!
2
инж.Иван Дунчев
14.10.2013 21:40:35
0
0
„...Много опасна,от духовна гледна точка,е възможността Безистенът да бъде заграбен от друго вероизповедание. Ако това се случи, то ще се пробудят и активират много паранормални явления с негативен характер не само в сградата, но и в близкия околен район, както и с всички хора от тази зона, което ще доведе до много нещастни събития. Всички тези неща отдавна са документирани от психотрониката, физика на торсионните полета,обратните връзки в кибернетиката, както и в още други от науките, разглеждащи въздействия между материално и духовно.
Поради тези причини, решихме да насочим предварително вниманието на ямболската управа,съответните институции и служби и гражданство към евентуалните вредни
последствия и непредвидимите зловещи апокалипстични събития, които биха се случили и последвали от този провокационен неразумен акт и които могат да се окажат пагубни за живота на много хора от града.

Ние допълваме:
Същите положения важат за всички други обекти,подложени на интервенцията на Главно мюфтийство,но с допълнението,че последиците за посегателите и душманите на Българските светини и народ оттука нататък стават страшни,защото всички апокалипстични последици(справка:ОТКРОВЕНИЕ или АПОКАЛИПСИС на Йоан от Новият Завет)оттука нататък вече ще се струпват върху душманите и враговете на Българите НАВРЕД ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!
Бог каза в ЗАХАРИЯ от Старият Завет,че който посегне вече на неговия Български народ,все едно посяга на зеницата на Господ!Милост и прошка няма да има никаква!
ЗЕНИЦА=ЗЕНИТСА=Исуз и Диана
ПОСЯГАШ НА ЗЕНИЦАТА=посягаш на Исус и Богородица!!!...

...НЯМА ДА СЕ УМОРИМ ДА КАЗВАМЕ НА ДУШМАНИТЕ СИ И НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,ЧЕ В НЕВИДИМИЯ ФРОНТ НА ДУХОВНИЯ СВЯТ ВЪОБЩЕ НЕ ВАЖАТ ПРАВИЛАТА НА ВИДИМИЯ МАТЕРИАЛЕН СВЯТ И ЧЕ ТУКА БРОЙКИТЕ,ОРЪЖИЯТА,БОМБИ,САМОЛЕТИ,ВОЕННИ ТЕХНОЛОГИИ И ГЕНЕРАЛИ И АРМИИ ВЪОБЩЕ НЕ ВАЖАТ!
В ДУХОВНИЯ СВЯТ И ФРОНТ ВАЖАТ ПРАВИЛАТА НА ИЗВИСЕНИЯ ДУХ,НА ЧИСТАТА ДУША,НА БЕЗУСЛОВНАТА ЖЕРТВОГОТОВНОСТ И БЕЗСТРАШИЕ,НА ПОЗНАНИЕТО И ВЯРАТА В ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРСКИ БОГОВЕ ИСУС И МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ПРИНАДЛЕЖНОСТТА КЪМ ТЯХНАТА СВЕЩЕНА КРЪВ, РОДОСЛОВИЕ И ЖЕРТВЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД!“

Това са откъси от последният ни постинг в БЛОГ.БГ-ГОЛЕМИЯТ ЗАГОВОР СРЕЩУ БЪЛГАРСКИТЕ СВЕТИНИ-
http://bezistena.blog.bg/history/2013/10/15/.1192178 който всеки родолюбив Българин трябва да види и да обследва с нашите статии в блога ни епохалните тайни на Българският език и истината за скриваната ни до сега история-история на геноцидирания хилядолетия Български Божи народ-създателят и цивилизаторът на всички народи и култури!
1
zad kulisite na kapitana pe
14.10.2013 09:02:56
0
0
trjabva da se vidi za vsishki imoti za koito imat pretenzii nebalgarite
kakva e istoriata im kak sa pridobiti i kakvo e bilo predi tova.
mnogo ot mjusjulmanskite imoti sa bili hristianski i balgarski imoti koito sa bili vseti s prinuda ,iznuda ,ismama ,sekvestirani,i postroeni s bezplaten i nasilstven trud ot balgari ,,,angaria,,,
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки