При възпаления на жлъчните пътища


При възпаления на жлъчните пътища
03 Октомври 2013, Четвъртък


Рецепта 1 (Дарина Будакова, Пловдив): Смесват се по 100 г листа от мента, корени от жълта тинтява, корени от гръмотрън; по 60 г стръкове от пчелник, корени от кисел трън,


плодове от хвойна, семена от коноп; по 70 г листа от бреза и коренища от пирей. От тази смес се взимат 2 с. л. и се заливат с 500 мл вряща вода. Вари се 5 минути, прецежда се и се пие по 100 мл 4 пъти на ден преди хранене.

Рецепта 2 (Стефка Николова, Враца): Смесват се 500 мл сладко бяло вино и 130 мл зехтин и се варят заедно 5 минути. Цялото получено количество се изпива сутрин на гладно. След което се ляга на лявата страна и се лежи така половин час. После болният се обръща на дясната си страна и отново лежи на нея половин час. Това се прави 5-6 пъти подред.

Рецепта 3 (Стефка Николова, Враца): В продължение на една седмица се изяждат на гладно по 3-4 круши.

Рецепта 4 (Стефка Николова, Враца): Взимат се лозови пръчки и се нарязват на ситно. От тях се загребват 2-3 с. л. и се варят като чай. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно.

Рецепта 5 (за прегъната жлъчка, Анка Пенчева, гр. Шипка): Смесват се равни количества лайка и жълт кантарион и се слагат в буркан. Заливат се със  зехтин. Сместа се вари на водна баня 5 минути и след като изстине, се прецежда. От нея се взима по 1 с. л. един час преди хранене.

Рецепта 6 (при жлъчно-каменна болест, Милан Тодоров, Дупница): В сока от един лимон се добавят 1 ч. л. нишадър и 1 ч. ч. вода. Разбърква се, докато нишадърът се разтопи. Една друга чаша се напълва със сок от компот. Сутрин на гладно първо се изпива чашата с нишадърената смес, а след това – с компота. Обядва се 4-5 часа след това. При нужда процедурата се повтаря.

Рецепта 7 (при жлъчно-каменна болест, Петър Руменов, София): Взима се 1 с. л. листа от бръшлян и се слага в 500 мл вино. Приема се по 1 с. л. след всяко ядене. Дозата не трябва да се превишава и да не се ползва продължително.

Рецепта 8 (Недка Атанасова, с. Винарово, общ. Чирпан): Всяка сутрин на гладно се изяжда по една маслина с костилка и след това се изпива една лъжица чист зехтин. Това се прави пет дни, почива се два дни и така, докато свърши зехтинът.

Рецепта 9 (Иванка Соловьова): Сутрин се приема на гладно по 1 с. л. зехтин с половин чаена чаша топло мляко или вода. Веднага след това се изпива прясно изцедения сок от 1 лимон.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки