ДПС назначи масажист на Орешарски


ДПС назначи масажист на Орешарски
Името на поредната „калинка” на Доган е Джейхан Ибрямов, а биографията му впечатлява
22 Септември 2013, Неделя


Училият „Кинезитерапия" Джейхан Ибрямов ще върти евромилионите в Министерството на инвестиционното проектиране

Автор: Велизар Енчев

Какво е общото между кинезитерапията и инвестиционното проектиране? Какво свързва уменията на масажист с качествата на зам.-министър по инвестициите? Естествено, нищо. Но управлява ли ДПС, образованието и професионалната квалификация са последните изисквания към напиращите за власт. Затова да не се изненадваме от поредната "калинка" на Доган, произведена в заместник-министър. Името й е Джейхан Ибрямов, а биографията му впечатлява.
36-годишният днес Ибрямов завършва "Кинезитерапия" в Русенския университет, а след това "Политически мениджмънт" в Нов български университет, където куцо и сакато се сдобива с диплома.

За несведущите ще поясним: кинезитерапията е лечение чрез движение - масаж, трудова терапия, лечебна физкултура, практикувани в клиниките за следоперативна рехабилитация. Теоретична основа на кинезитерапията е физиологията на движението.
Казано направо - вместо да работи в ортопедична клиника като вещ в своята област рехабилитатор, Джейхан избира инвестиционното проектиране, където икономическото образование е задължително.

Но когато кадри на ДПС управляват парични потоци, образованието им е без значение.
При Доган "кадър" и "кадърност" са взаимно изключващи се понятия. В Боянските сараи е важно да си верен на вожда, а не къде и за какво си учил.
Трудовият стаж на Ибрямов започва през 2002 г. в организационния отдел на ДПС. В периода 2002-2003 г. (в правителството на НДСВ и ДПС) той е  главен специалист в дирекция "Спорт и здраве" в Министерството на младежта и спорта.

Докато развивал масовия спорт и обгрижвал здравето на нацията, пламнал със страшна сила интересът му към инвестиционното проектиране. След това пак се връща при майката-кърмилница, започвайки работа в неправителствени организации към ДПС.
Между 2003 и 2007 г. бъдещият заместник-министър е  "проект мениджър" във фондация "Либерална интеграция" - представяща се за неправителствена организация, но помещаваща се в централата на ДПС. Набрал достатъчен опит в тази жизненоважна за опърпания електорат сфера, Ибрямов става изпълнителен директор на сдружение "Толерантност". Съвършено случайно и то е приютено в сградата на Движението за права и свободи.

След като се доказва пред босовете в Бояна, през 2009 г. Ибрямов оглавява младежката организация на ДПС.
Уважавайки неприкосновеността на личните данни, няма да задълбавам в семейната обремененост на Ибрямов, но ще припомня, че е съпруг на дългогодишната секретарка на Ахмед Доган - Биршен Яхова. Не съм обсебен от теорията на конспирацията и благородно приемам, че има случайно пресичане на житейските пътища на Сокола и Ибрямови.
За разлика от моя милост, в. "Капитал" се зарови в семейния бизнес на Ибрямови и откри, че при ДПС нищо не е случайно.

Разследване на вестника показа, че от 2007 до 2011 г. братът на Джейхан – Мустафа, държи 33% от проектантската фирма "Акуариус 3 Консулт" ООД. През този период дружеството печели поръчки за над 1 млн. лв., сред които идейните и работни проекти за изпълнение на канализацията на Мало Бучино (83 хил. лв.), Луковит (242 хил. лв.), водния сектор на с. Алеко Константиново и с. Главница (777 хил. лв).

Поръчки по ЗОП са печелили и фирми, в които "Акуариус" има дялове. Така например "Струмяни 2011" (в което фирмата има 20%) сключва договор за развитие на програмата за селските райони с два проекта - "Спорт, младост, бъдеще" и консултантски услуги по управление на реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа (80 хил. лв.). Обединение "Водна инфраструктура - Козлодуй" (в което фирмата има 16.6%) печели проект за 959 хил. лв. с предмет "Техническа помощ за подготовка на интегриран инвестиционен проект във водния сектор на гр. Козлодуй".

Обединение "Водна инфраструктура - Криводол" (където фирмата има 16.6%) печели идентичен проект в Криводол, но на стойност 557 хил. лв. Консорциум "Инфраструктура – Зверино" печели поръчка за 210 хил. лв. за реконструкция на водопроводната мрежа в с. Зверино.

Изданието припомня, че Биршен Яхова е била в управлението на фондация "Хермес", която през 2006 г. беше получила дарение – медицинска техника за 1 млн. евро от фондация на сливенския представител на ъндърграунда Йосиф Йосифов-Йоско, като според публикация на "24 часа" договорът за дарението е сключен само няколко месеца, след като Йоско е освободен от ареста, където беше задържан за убийството на Константин Димитров-Самоковеца". Председател на фондация "Хермес" е Ахмед Доган, а в управлението й е участвал и намереният мъртъв през 2008 г. в Боянските сараи Ахмед Емин...

Не ще издам държавна тайна, ако кажа, че измисленото Министерство на инвестиционното проектиране бе създадено по настояване на ДПС. В него влизат милиони от еврофондовете за инвестиции, контролирани единствено от хората на Сокола. Така след голямата яма, наречена Министерство на бедствията и авариите на Емел Етем, сега физкултурникът Джейхан ще поеме паричните потоци от Брюксел.  
Ала да бъдем реалисти, да сложим ръка на сърцето и честно си признаем: един вифаджия повече в управлението няма да потопи държавния кораб. След като завършилият спортна академия Цветан Цветанов въртеше на пръста си герберското МВР, защо и вифаджия на ДПС да не се пробва?

Нищо, че протестиращите люто ще викнат под прозорците на "Дондуков" 1: Аман бе, ефенди Орешарски! Нали кабинетът бе експертен?
Като стана дума за експерти, време е да преброим депесарските кадри под крилото на Орешарски. Ето така изглежда списъкът на Доган на стотния ден на кабинета:

Иван Данов - министър на инвестиционното проектиране
Джейхан Ибрямов - зам.-министър на инвестиционното проектиране
Искра Михайловa -министър на околната среда и водитe
Марияна Георгиева - министър на младежта и спорта
Хасан Адемов - министър на трудa и социалната политика
Светлана Дянкова зам.- министър на труда и социалната политика
Али Неджми - зам.-министър на отбраната

Юнал Тасим - зам.-министър на икономиката
Бюрхан Абазов - зам.-министър на земеделието и храните
Велислава Кръстева - зам.-министър на културата
Мукаддес Налбант - зам.-министър на образованиeто
Муса Палев - областен управител на Благоевград
Нусуф Нусуф - областен управител на Силистра
Емел Расимова - областен управител на Търговище
Кенан Ашиков - областен управител на Габрово
Руслан Каймаканов - областен управител на Пловдив
Емил Иванов - областен управител на София-област

Близки до Джейхан Ибрямов твърдят, че младият лъв на ДПС се прекланя пред три исторически фигури - Уинстън Чърчил, Маргарет Тачър и Ахмед Доган. Но цинично допълват: Чърчил и Тачър са само за боя, един е кумирът на Джейхан и това е Доган. Поради което името на този левент се спряга за бъдещ вожд на ДПС.
Гледам рояците депесарски кадри в скута на Орешарски и ме хваща жал за измамените избиратели на БСП и "Атака". И искрено ги съветвам: вместо за своите, на следващите избори гласувайте директно за ДПС. Така поне ще знаете кой е истинският владетел на Булгаристан.

Анализирай това
При Ахмед Доган "кадър" и "кадърност" са взаимно изключващи се понятия. В Боянските сараи е важно да си верен на вожда, а не къде и за какво си учил.


В категории: Анализи , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
бивша
23.09.2013 10:23:10
0
0
Господин Енчев, не Ви ли е срам? Махнете се от това змийско гнездо, преди тотално да сте станал за кашмер! Съветът ми е абсолютно безплатен. Не съм фенка на Атака. Благодаря за вниманието!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки