Роклегендата Джон Лоутън със значка на НФСБ


Роклегендата Джон Лоутън със значка на НФСБ
Джон Лоутън на сцената в Русе
22 Септември 2013, Неделя


Вокалистът на „Юрая хийп“ не крие, че собственикът на телевизия СКАТ и съпредседател на патриотичната партия Валери Симеонов е сред най-скъпите и близки негови приятели

Автор: Георги Ваташки

Роклегендата Джон Лоутън за пореден път е в нашата страна, за да зарадва своите многобройни почитатели с два концерта. Първата изява на вокалиста на легендарната група „Юрая хийп“ бе 14 септември в Русе. Шоуто бе в рамките на рокфеста „Green rock fest Ruse“, като музикалното събитие бе организирано в подкрепа на кандидатурата на дунавския град за културна столица на Европа през 2019 година. На сцената Лоутън се качи с рокаджиите от нашенската банда „NightHeat“. На 19 септември знаменитият английски музикант бе в Лом, където взе участие във фестивала „Рок вълнение“.

„Аз прекарвам повече време тук, отколкото в Англия. България има много проблеми, но въпреки това жителите й са много патриотично настроени и това е нещо, което аз много уважавам. Те пазят ревностно традициите си, тук има много история, хората са горди с държавата си и имат пълното основание да го правят“ – споделя Джон Лоутън.
Роклегендата е верен приятел на телевизия СКАТ и нейния собственик Валери Симеонов. Той не само редовно взима участие в нейните инициативи, но и подкрепя активно патриотичната кауза за възраждането на страната ни, отстоявана от „Национален фронт за спасение на България“.

В сутрешния блок на една от националните телевизия, където той гостува във вторник,  зрителите го видяха със  значка на НФСБ на ревера си. В ефира на медията солистът на „Юрая хийп“ отново демонстрира своята привързаност към нашата страна и сам приготви в студиото шопска салата, която се оказа неговото любимо блюдо от българската национална кухня.

На въпроса на водещите кои са хората, заради които редовно се завръща в България, Лоутън бе категоричен: „Сред най-близките и истински мои приятели е управителят на СКАТ ТВ, господин Валери Симеонов, с когото се познаваме от години“. Известният рокаджия добави, че е много благодарен за възможността да бъде водещ на популярната поредица на телевизия СКАТ „Джон Лоутън представя“. Тя запознава европейците с най-красивите кътчета на България чрез атрактивно заснети документални филми, посветени на различни общини и населени места в нашата страна. При гостуването си в Русе Лоутън, очарован от тукашната архитектура, сподели желанието си да включи и родния град на нобелиста Елиас Канети в своята филмова поредица.

Освен че зарадва българските си фенове от двата дунавски града с най-нашумелите си хитове, изпълнителят на култовия хит „July morning “ успя да се включи и в благотворителна инициатива. Той взе участие в среща-дискусия с родителски организации в подкрепа на децата, страдащи от аутизъм, проведена преди седмица в София, и дари авторските си права върху песента си „Tonight”  в помощ на всички кампании, чиято цел е интеграцията на малчуганите, засегнати от това заболяване.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки