Ефикасна рецепта при намален слух


Ефикасна рецепта при намален слух
19 Септември 2013, Четвъртък


Маслено-спиртна емулсия от пчелен клей и зехтин спасява от оглушаване


Намаленият слух не е явление, което е характерно само за възрастните хора. До проблеми с чуването могат да доведат различни заболявания, които е възможно да бъдат прекарани и в по-млада възраст, такива като менингит, заушка, морбили и дори някои инфекции, предавани по полов път.

Върху добрия слух се отразяват зле и злоупотребата с алкохола и някои видове силни лекарства. Увреждания причиняват и честите инфекции на средното ухо, които предизвикват размножаването на бактерии в Евстахиевата тръба и следствие на това се стига до болки в ушите, заглъхване и в по-тежките случаи – до оглушаване.
Русенецът Иван Латинов прилага в такива случаи една много проста и ефикасна рецепта. Благодарение на нея той е успял да възстанови слуха на близо двадесетина болни, които преди това безрезултатно са лекувани в различни клиники.

Този лек се приготвя от 30-процентов разтвор на пчелен клей (известен и като прополис), смесен със зехтин или пък царевично олио.
За приготвянето на клеевата тинктура се взимат 60 г прополис, който се нарязва на малки парченца. След това те се заливат с 200 мл 95-градусов спирт (взима се от аптеката). Шишенцето се разклаща добре в продължение на няколко минути и се оставя на тъмно място за 5-6 дни, като отново се разклаща всекидневно през цялото това време.
Когато настойката е готова, тя се смесва със зехтин или царевично олио в съотношение 1 към 4. При разклащането се образува гъста маслено-спиртна емулсия, която има кафеникав цвят и се отличава с приятен аромат.

Преди да бъде използвана шишенцето с нея трябва задължително да се разклати добре. В течността се накисва една лентичка, която, след като попие хубаво от емулсията, се поставя в болното ухо.
Това лечение се прилага при деца над 5-годишна възраст, като процедурите – достатъчни са 10-12 на брой – се правят всеки ден през нощта. Лентичката трябва да престои в ухото общо 10-12 часа.

При възрастни лечението се прилага през ден – също 10-12 процедури, като с лентичката трябва да се престои 36-38 часа.
Лечителят предупреждава, че към този начин на терапия следва да се пристъпи след задължителен преглед и изследване състоянието на слуховия орган при специалист оториноларинголог.

Освен това той отбелязва, че този метод на лечение на оглушаването не се препоръчва да бъде прилаган при наличието на полипи в ухото или пък при установяване на гранулации върху тъпанчето.
По думите на Иван Латинов този способ почти на сто процента гарантира пълно възстановяване на увредения слух.


В категории: Здраве , Рецепти за здраве

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Милена Димитрова
01.02.2019 12:23:32
8
9
С тази лента дълбока тампонада ли се прави, всъщност?!
2
йордан николов
27.02.2018 13:41:21
2
9
1 към 4 ,но от кое е 4 ?
1
veselka stoykova
04.02.2018 17:15:22
7
6
Lenti4kata ot kakva materiq da e?Kolko navatre v yhoto?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки