От българско, по-българско


13 Септември 2013, Петък


В навечерието на рождения ден на Николай Хайтов предаването на телевизия СКАТ „От българско, по-българско“ ще бъде огласено предимно


от любимите на писателя родопски напеви. Като начало  водещата Галя Асенова ще представи видео от Първия балкански фестивал „Неделино 2013” – един ярък отзвук  от този грандиозен празник на българския дух.

И за да има баланс между Западните и Източните Родопи, в живия ефир ще гостуват най-добрите от община Девин, където наскоро бе проведен регионален преглед. В студиото на СКАТ зрителите ще могат да видят големия гайдар Манол Ташков, Фолклорна група "Здравец" от Девин, танцов състав от с. Грохотно, детска вокална група, женска група и мъжка група "Мъжки времена", танцов състав от девинския квартал „Настан“, група "Девина" при СОУ "Хр. Ботев", гайдарски състав при НЧ "Народна просвета" от Девин и фолклорен състав от с. Селча.

Предстои в предаването да бъде излъчен и рецитал за силата и красотата на Родопа планина под наслов „Орфеево ехо" в изпълнение на Велика Ташева. Ще се насладим и на родопски свирни на каба гайди от Петър Бодуров от с. Михалково и на вълнуващите родопски песни в изпълнение на Божидар Чавдаров от с. Брезе, Снежана Сакалийска, Емилия Гугушева, Вера и Надежда Башови, Николай Карадимов, Ружка Стоянова и Валентин Андреев. А за да е „Шопи и Родопи ведно!", шопските най-популярни песни ще пристигнат в живия ефир с младите гласове Веселена Радева и ученичката на Таня Величкова от Националното музикално училище "Любомир Пипков" – София  Евелин Методиева.

„От българско, по-българско“ ще отбележи и църковния празник Кръстовден, който се отбелязва точно в деня на директното излъчване на предаването в ефира на патриотичната медия.
Екипът ще почете и рождените дни на народната певица Диана Иванова и на ръководителя на оркестър „Родопи“ Борис Христев.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки