Над 170 бежанци лекувани в Свиленград


12 Септември 2013, Четвъртък


Над 170 бежанци, предимно от Сирия, са преминали през болницата в Свиленград. Според справката по-голямата част от чужденците са сирийци.


Ражданията от началото на годината са 3, като две от родилките са сирийки. По думите на медиците в Свиленград децата на бягащите от войната предимно страдат от инфекции и пневмонии, а възрастните са с коремни болки, бъбречни кризи и наранявания.
Лекарите се опасяват, че ако САЩ и коалиционните им партньори нападнат близкоизточната държава, ще има заплаха от бежанска криза в България.

Има реална опасност и от избухването на епидемии, защото тези хора идват от Близкия изток и Северна Африка, където има малария и други инфекциозни заболявания, както и СПИН", обясниха медици. Те допълниха, че в свиленградската болница се лекуват голяма част от болните в бежанските центрове в Пъстрогор и Любимец.
При по-тежките случаи, когато има нужда от специалисти или специална техника, чужденците се насочват към Хасково. Бившата окръжна болница пък има сключен договор с МВР болницата и така се оказва помощ и на задържаните в Любимец, които са на специален режим.

Чужденците в Пъстрогор пък са свободни и посещават заведенията в Свиленград. Данните сочат, че в Хасково от началото на годината приетите за лечение бежанци са общо 10.Те са били лекувани в инфекциозно отделение, неврохирургия и хирургия.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки