НФСБ и НИЕ в обща борба за спасението на България


НФСБ и НИЕ в обща борба за спасението на България
12 Септември 2013, Четвъртък


Партийната формация на Славчо Атанасов застана зад идеите и програмата на Националния фронт

Автор: Десант

Родолюбивите формации „Национален фронт за спасение на България“ и „Национален идеал за единство“ (НИЕ) обединиха усилията си за възраждането на скъпото ни отечество. Решението бе оповестено на специална пресконференция, дадена от лидерите на двете политически сили на 12 септември в „София прес“.

„Процесът на обединение на патриотичните сили в името на просперитета на нацията и Родината продължава. НИЕ са достойна родолюбива партия, която неведнъж е показвала, че поставя националните интереси над личните. Нашите програми са с много общи принципи и идеи. Искам отбележа, че не става въпрос за политическа математика, а за единство на основата на принципите и най-вече на действията“, подчерта съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов. Той припомни част от успешните инициативи на НИЕ.

„В община Бургас, благодарение на усилията на Националния фронт, за първи път местната власт призна арменският геноцид. Не бива да се забравя обаче, че първият опит в тази насока бе по времето, когато създателят на НИЕ Славчо Атанасов бе кмет на Пловдив. Тогава бе взето решение за отбелязването на тези трагични събития, но то бе отменено от тогавашния областен управител“.

Симеонов допълни, че по идея Атанасов за първи път в българска община започна разрушаването на незаконните цигански гета. Освен това, по негова инициатива в града под тепетата беше  издигнат монумент на хан Крум. Не на последно място, въпреки съпротивата на управляващите от ГЕРБ, през 2011 г. той успя да се пребори за премахването на позорния паметник на завоевателя Филип Македонски от центъра на Пловдив.

Партията на СКАТ и НИЕ имат обща политическа съдба, като и двете сили са жертва на изборни манипулации. На вота през май НФСБ не бе допуснат до парламента чрез масови фалшификации на протоколи от СИК, а на местните избори през 2011 г. на Славчо Атанасов му бе отнета изборната победа чрез масово купуване на цигански гласове от ГЕРБ.

Една от най-важните проекти на основателят на НИЕ е издаването на придобилия широка известност „Патриотичен буквар“, създаден безвъзмездно от екип млади историци, психолози и педагози. Той бе одобрен от образователното министерство като допълнително учебно пособие за първокласниците и целта му е да възпитава прекрачилите за първи път училищния праг в любов към Родината.

Славчо Атанасов заяви, че идеята за обединението с партията на СКАТ е дошла от страна на членовете и симпатизантите на партията: „Ние приемаме изцяло идейната платформа и програмата на НФСБ. Ценностите, изповядвани от нас и от Националния фронт, са на практика еднакви. Аз се надявам, че ще продължим изграждането на обединен патриотичен блок, който ще заеме своето достойно място в бъдещият парламент, за да се бори за възраждането на Отечеството“ – изтъкна той. 

Председателят на НИЕ Борис Ячев пък подчерта, че е прецедент в историята на страната, такава голяма партия като НФСБ да подава ръка на по-малките политически сили в името на една кауза – спасението на България.
„Пред общия патриотичен проект тепърва ще има препятствия“ – предупреди Валентин Касабов – един от тримата съпредседатели на Националният фронт. Той предупреди, че партиите на статуквото и поддържащите ги олигарси са започнали задкулисни преговори за разрушаване на обединението.

На журналистически въпрос какъв трябва да е националният идеал, Валери Симеонов бе категоричен: „Винаги доктрината на България трябва да бъде – здрава, силна и богата нация и независима държава.“

Ръководствата и на двете политически формации изказаха единодушно мнение, че не трябва да се отлага дълго провеждането на нови избори, но е жизненоважно преди това да се въведе задължително гласуване, за да се ликвидира търговията с гласове.В края на пресконференцията от партията на СКАТ оповестиха, че предстоят разговори и с ВМРО- БНД, които също подкрепят програмата на партията и са предложили своята готовност за съвместни действия с НФСБ.


В категории: Политика , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
СВ.ПЕТРОВ
18.09.2013 19:38:54
0
0
ХА-ХА,ВТАСАХТЕ Я!
2
rumi
18.09.2013 19:37:27
0
0
nikoga ne e kasno da stavate za smjh...
a s mladegkot kvo stana[magician]
1
бивш шаран
18.09.2013 10:35:00
0
0
Ако ще и с "ТЕ" да се обедините, никой вече не ви вярва, не го ли разбрахте? Не съм от Атака, просто бивш ваш починанел!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки