Не се разболявайте до октомври!


06 Септември 2013, Петък


Да, правилно сте разбрали. Ако, не дай Боже, се разболеете, вашето джипи не може да ви даде бележка дори за кръвна картина.



Това ми се случи миналата седмица. Поисках направление за ортопед и то ми беше дадено. Но какво беше учудването ми, когато една любезна сестра в Медицински център „Света София” в Бургас ми каза, че с това направление докторът може да ме прегледа, но ако се наложи да ми се прави снимка, ще трябва да си я платя, защото за този месец направленията им свършили. Щяло да ми струва само 17 лв.!

Всички признаваме, че живеем в абсурдна държава и вече трябва да сме свикнали да ни се случват абсурдни неща, но това  надминава очакванията ми. Аз си внасям здравните осигуровки като съвестен гражданин. Преди десетина дни внесох 50 лв. – за 3 месеца. Т. е., платила съм си и таксите, и снимката. Но очевидно това няма значение. Явно не е трябвало сега да си навяхвам крака. Да бях изчакала до октомври! Тогава нямаше да се наложи да си плащам рентгена.

Когато сутрин тръгва на работа, моето джипи се моли  да няма пациенти през деня, защото няма как да им обясни, че не може дори бележка за изследване на кръв и урина  да им даде.
Наскоро здравният министър заяви, че може да се наложи да се увеличат здравните осигуровки. Дали обаче това ще подобри положението в здравеопазването за обикновения българин, или само ще увеличи заплатите на служителите в здравния сектор?!

Радка Димова,
Бургас


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки