Таланти от Добрич спечелиха сърцата на публиката


Таланти от Добрич спечелиха сърцата на публиката
Михаела Иванова и Атанас Монев с председателя на международното жури проф. Николай Кравцов
03 Септември 2013, Вторник


До пореден успех и международно признание достигнаха двама малки талантливи танцьори от Добрич. На провелото се в края на август трето издание на световното


фолклорно първенство "World folk 2013" заслужено триумфираха 11-годишината Михаела Иванова и Атанас Монев.
Талантите от Добрич завоюваха златен медал, званията “световен шампион” по фолклор, лауреат на световното първенство, дипломи за почетно представяне на българския фолклор и за съществен принос в развитието на световното традиционно изкуство.
11-годишната Михаела вече е трикратен световен шампион по фолклор от всички издания на шампионата, като в първите две се явяваше самостоятелно. През юни 2013 г. заедно с партньора си Атанас Монов станаха балкански първенци по фолклор на шампионата “Еврофолк – Жива вода”, проведен в Хисаря.

На световното първенство Атанас и Михаела, освен с дуетните си танци “Задявка” и “Тракийско настроение”, се представиха и с две индивидуални изпълнения. Михаела изигра “Шопска ръченица”, а Атанас – “Добруджански ръченик”. И четирите танца са по хореография на Коста Георгиев.
Публиката остана запленена от вихрените ритми и уменията на малките танцьори, представили наследството на четири фолклорни български области - Варненска, Добруджа, Тракия и Шоплука.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки