Монополисти заплашват Добруджа с безводие


Монополисти заплашват Добруджа с безводие
Докато добруджанци са заплашени да останат на сухо, по добричките улици бликат гейзери и се пилеят огромни количества от живителната течност
02 Септември 2013, Понеделник


Безводна Добруджа може да остане съвсем на сухо заради натрупани задължения на държавното ВиК – Добрич към енергийния монополист „Енерго-про“.

Автор: Пламен Николов

Причината е натрупани задължения на водния към енергийния оператор, които достигат до близо 2 милиона и половина лева.
През миналата седмица от ЕРП-то разпространиха отворено писмо, в което обясняват, че заради намалената цена на ел. енергията вече не могат да кредитират добричкото водно дружество. От Енергото настояха за незабавно изплащане на дълга и заплашиха в противен случай да започват поетапно спиране на захранването.

Дърпането на шалтера със сигурност ще остави без вода добруджанци, защото в този край питейната течност се транспортира от десетки километри посредством електрически помпи. Енергомонополистът поиска спешни мерки от държавата, за да не се стигне до спиране на тока на ВиК, което е уникална наглост от тяхна страна – хем са им виновни символично намалените цени, хем  изнудват държавата.

ВиК – Добрич е в тежко състояние от години, което се дължи на няколко последователни некадърни управления и на превръщането на водното дружество в касичка без дъно, източвана от различните управляващи през последните две десетилетия.


Постоянните аварии на водопроводите в Добрич през ден оставяха това лято местното население без вода

В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки