Валери Симеонов: Не виждам проблем НФСБ и СДС да си делят сградата на „Раковски” 134


Валери Симеонов: Не виждам проблем НФСБ и СДС да си делят сградата на „Раковски” 134
30 Август 2013, Петък


Сините готови да освободят част от имота, но не искат друга партия при тях

Автор: Лъчезар Лисицов, агенция ПИК

„Откъде накъде СДС ще решава. То да не е тяхна собственост. Решението е право на областния управител”. Така коментира пред ПИК Валери Симеонов казуса със сградата на „Раковски” 134, която е централа на СДС от началото на прехода.
Сините са готови да освободят част от имота, тъй като наемът им бил висок. Оттам обаче не искат да делят един адрес с партията на Симеонов „Национален фронт за спасение на България”.

"Решението ни дали ще върнем на държавата един или два етажа ще бъде взето до два месеца и зависи от това дали скоро ще има избори и как ще се развият нещата с Реформаторския блок", казва пред Mediapool Филип Кирев, финансов директор на СДС.
Сините обаче категорично са против настаняването на друга конкурентна партия в сградата, каквито претенции заяви неотдавна НФСБ на Валери Симеонов. "Представете си, все едно две конкурентни фирми да делят един офис – "Майкрософт" и "Епъл" в една сграда. Няма как да стане", категоричен е Кирев.

Пред ПИК Валери Симеонов коментира: „Аз пък не виждам какво пречи «Епъл» и «Майкрософт» да са в една сграда. По същата логика на всеки пазар сергиите продават едно и също.”
До момента НФСБ са получили едно предложение от областния управител на София Росен Малинов за настаняване в имот в центъра, което обаче било неподходящо.

«Предложиха ни помещения, които са в насипно състояние – подът е изкъртен, течове и т.н. Това е стара сграда на гредоред, макар и в суперцентъра. Ние сме много разколебани от това отношение на областния управител. Друг имот не са ни предлагали», казва Симеонов.
На въпрос дали ще разчитат на свои средства или ще продължат да настояват държавата да им осигури помещения, лидерът на НФСБ, който е и собственик на ТВ «Скат», коментира: «Имаме право и ще настояваме да си ползваме това право, за да получим от държавата. Защото нито сме богата партия, нито сме слугинска партия като «Атака», за да разчитаме на постъпления под масата от поредния, който е на власт. Ние сме партия с принципи и настояваме за спазването на закона.»


В категории: Интервю , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Найденчо Тодоров без диплома
01.09.2013 07:54:10
0
0
Скандал: Шефът на Русенската опера без диплома
Преди време директорът на музикалния театър в Стара Загора беше уволнен заради неизрядни документи
Публикувано: 15 май 2013, 11:05 | Обновено: 15 май 2013, 11:05
Разпечатай
прочитания: 2387 | коментари: 21
Русе , България

Шефът на Русенската опера Найден Тодоров се оказа, че няма легитимна диплома за бакалавър от Виена, но въпреки това се сдобил с по-високата магистърска степен в Нов български университет. Във визитката му на сайта на операта е посочено, че от 1993 година е студент на проф. Карл Остерайхер и проф. Урош Лайович във Виенския университет, който завършва през 1996 година. През 2001 година пък става магистър в Нов български университет. Никъде в регистрите обаче не фигурира бакалавърската му диплома.

Преди около 2 години в аналогична ситуация се оказа директорът на операта в Стара Загора Веселин Стойков, съобщава "Телеграф". При заемането на високия пост той представил магистърска диплома от НБУ, но в последствие се оказало, че няма завършена бакалавърска степен. Заради гафа Стойков светкавично беше уволнен.

Според правилата в родното образование всеки, който придобие образователна степен в чужбина и получи документ за това, е длъжен да го легализира. Това става в Националния център за информация и документация към Министерството на образованието. Резултатът от проверката остава завинаги в архива на ведомството и при нужда може да се направи насрещна проверка. Според служителите на центъра при тях не е постъпвала диплома за бакалавър на Найден Тодоров от Виена, което на практика означава, че у нас той няма ценз. Потърсен за коментар, шефът на Русенката опера призна, че действително не разполага с диплома от чужбина за бакалавър. По думите му у нас подобен документ за диригент не се признава и тази специалност се учи само в квалификационна степен магистър. Тя обаче не е записана в държавно регулираните специалности, които задължително са по 5 години и за тях се дава директно магистърска степен.
“Впоследствие кандидатствах в НБУ и учих 2 години за бакалавър и 1 за магистър”, допълни още музикантът.

На въпрос защо е учил толкова кратко, при положение че продължителността на бакалавърския курс е поне 4 години, Тодоров отговори, че е представил “легализирана и призната академична справка от Виена”. За подобен документ от образователното министерство обаче не потвърдиха. /БЛИЦ
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки