Те го казаха


25 Август 2013, Неделя


„Не съм съвсем сигурен. Иска ми се да е така, ще направим всичко възможно да няма нова актуализация...


Всъщност, не, няма да има”
г-н премиер Орешарски, всъщност ще има ли или няма да има друга актуализация на бюджета?

„При нас натрупаният дълг от Брутния вътрешен продукт е 18% от целия исторически период и предишни правителства. Тоест, ние сме 4-5 пъти по-добре дори и от развитите страни членки на Европейския съюз. Няма съмнение, че този заем няма да представлява сериозен проблем за българската икономика"
заместник-председателят на икономическата и член на бюджетната комисии в парламента Румен Гечев е поредният, който обяснява, че сме цъфнали и вързали

„Ако това се случи, ще докаже категорично, че България се връща в спиралата на дефицитите и реално ще представлява заплаха за Бюджет 2014 да влезем в твърд дефицит. Надявам се, че премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов, като професионалисти в своята област знаят, че не може да продължаваме да финансираме разходите си с дефицити и няма да има втора актуализация на бюджета”
Менда Стоянова от ГЕРБ дава много мрачни прогнози

„Много хора успяха да спечелят достатъчно пари, за да отидат на море. Тази временна заетост сваля някои ангажименти от социалния министър. Казвам това колкото на шега, толкова и наистина. Едни пари откраднати от хората се връщат при тях. По Наказателния кодекс не е престъпление да плащаш на протестиращи, но въпросът е откъде са ти парите?"
Мая Манолова от БСП обвинява ГЕРБ, че плащат за протестите

„Изумена съм от депутатите от ГЕРБ, след политическата метла, която имаше по време на управлението на тяхното правителство. Сменени бяха всички шефове в земеделието, горските стопанства, здравеопазването - РЗОК, РЗИ, ВиК сектора, НОИ- Кюстендил. Има ли подмината структура? И сега те да са ревящите от политическа чистка е безкрайно несериозно! Ако имат амнезия, да им припомнят"
пак Манолова, която в случая има право да говори така

„Видяхме и в петък как е взета тази власт. Защото да протестират в защита на бюджета бяха изкарани хора, които не знаят името на финансовия министър, на премиера, на президента, чиято оставка искаха. За съжаление и с гласовете на такива хора в България се печелят избори и се формира изобщо властта. Кабинетът не предвижда механизми, с които да се справи с причините за проблемите в държавата, а предлага краткосрочни популистки мерки. Това е 100% политика тип Виденов”
лидерът на ДСБ Радан Кънев

„Г-н Борисов, за него място в отбора винаги ще има, стига да може физически, но той по едно полувреме е готов винаги. Той има подготовка и се поддържа сигурно повече и от футболистите, но все пак годините, ангажиментите му... Сега такова беше положението - политическо... Но смятам, че нещата като се успокоят септември, малко и отборът да влезе в ритъм. Друго е да се поведе отборът с два гола. Тогава можем да си позволим да се включи. След като има картотека, ще бъде използван. Той е безценен”
Славчо Галев, президент на отбора „Витоша”, Бистрица, известен като „Бистришките тигри”, обяснява колко е безценен футболистът Борисов

„С часове в огромното задръстване бяха блокирани, в най-голямата жега, автомобили с хора, които се връщат от почивка, автобуси от и за морето, камиони. Това са граждани, които с данъците си са допринесли за изграждането на магистралата. Умишленото предизвикване на излишно напрежение и нерви у тях очаквано доведоха до днешния фатален инцидент. Оставка на строителния министър и на целия кабинет Орешарски! Хора, чиито егоизъм и самолюбие са над обществения интерес и безопасността на гражданите, нямат място в управлението на България"
Бойко Борисов е загрижен за обществения интерес и безопасността на гражданите

„ГЕРБ в този формат е на Цветанов. Той държи структурите и част от депутатите. След като Бойко не може да се раздели с Цветанов, това доказва - той иска, но не може. На практика, ако Цветанов бъде изгонен, Борисов ще остане без партия"
бившият министър на земеделието Мирослав Найденов плаче за своята партия, която се цепи и разпада

„Народът за тях е народ, ако им вика "Ура". Вика ли им "Ууу" - той е тълпа, сган, сбирщина от платени лумпени. Идеи, идеали, принципи - какво беше това? Спомнете си коалиционните пируети на тъй наречената БСП - уж са антимонархисти, а се прегърнаха любовно с царя, уж не признаваха турците за турци, малтретираха ги, прекръстиха ги, а се побратимиха и с тях. Какъв не го наричаха Сидеров - сега се въртят на средния му пръст. Заради властта. На всичко са готови заради властта. Захапят ли веднъж властта, не пускат, като добермани”
писателят Стефан Цанев за (уж) управляващите от БСП


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки