Националният фронт се сдоби с черешово топче


Националният фронт се сдоби с черешово топче
Дарителката Женя Василева и съпредседателят на НФСБ Валентин Касабов до ценната реликва пред офиса на партията в бургаския комплекс „Зорница“
23 Август 2013, Петък


Автентично черешово топче, с което се сражавали героите от Илинденско-Преображенското въстание, получи като ценен дар патриотичната партия

Автор: Георги Ваташки

„Национален фронт за спасение на България“ в началото на този месец. Дарението бе направено от Женя Василева, която стори това на 2 август –  датата, на която преди 110 години тракийските и македонските българи се вдигат на борба срещу вековния османски поробител, за да се присъединят към своите братя в свободното Княжество България.

Легендарното оръдие е напълно функционално и даже може да произведе залп. То е предавано от поколение на поколение в рода на Василева. Но сега тя е решила да го предаде на родолюбивата формация, за да изпълни завета на прочутия войвода на преображенците Георги Кондолов: „Делото е свято. Проклети ще бъдете, ако не продължите борбата.“

„Черешовото топче се пази в нашето семейство повече от век. Ние го даряваме на НФСБ, защото това е единствената политическа сила, която достойно отстоява каузата за спасение и възраждане на Родината. В Националния фронт аз виждам обединени истинските родолюбци, които всеки ден отварят очите на нашата нация и се борят с родоотстъпниците, поставяйки  националните интереси над всичко“, подчерта Василева при връчването на безценната реликва на партията на СКАТ.

„Новата власт, в която участва и антиконституционната ДПС, е напът да постави нашия народ под ново турско робство. Затова трябва да се обединим под знамената на Националния фронт и да се  противопоставим на гибелното управление на новата тройна коалиция“, категорична е дарителката.

От името на НФСБ скъпия дар прие съпредседателят на родолюбивата формация Валентин Касабов: „Като бивш офицер от резерва  за мен е голяма чест да приема част от легендарната артилерия на славните априлци и преображенци. С това черешово топче се надявам да  събудим потомците на някогашните войводи и да започнем борба с олигархията и корумпираните властимащи“.
Оръдието, служило на въстаниците в Илинденско-Преображенската епопея, ще бъде съхранявано в щаба на НФСБ в бургаския комплекс „Зорница“.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки