За риба с... песен в Родопите


21 Август 2013, Сряда


Създаден през миналата година под формата на фолклорно събитие, един проект на Община Батак с дългото наименование "Популяризиране на туристическата дестинация


МИРГ "Високи Западни Родопи" - Батак-Девин-Доспат и подпомагане устойчивото развитие на рибарските области" има за цел да раздвижи и съживи икономически тази част на планината.
"Там дето песен се чува - душата лекува“ е насловът на тазгодишното издание на фестивала, който ще се проведе на 17 и 18 август в местността Надпяването в курортен комплекс „Язовир Батак“. Инициаторите предвиждат много изненади и забавления за участниците и за гостите. Проявата има конкурсен характер. Многобройните фолклорни изпълнители ще представят народното творчество на своя край.

Организационният комитет не скрива радостта си от факта, че кандидатите в песенната и танцова надпревара са се увеличили, в сравнение с предходната година и се надяват спектакълът наистина да се превърне в незабравима феерия от красота и положителни емоции. Професионално жури ще отсее най-добрите сред всичките над 30 групи, различни ансамбли и камерни състави. За първите са предвидени парични и предметни награди. Останалите ще си тръгнат от фестивала с утешителни награди - грамоти с логото на проекта.

И тъй като тук фолклорните изяви са в близост до красивите язовири, които изкушават рибари от цялата страна да хвърлят въдица във водите им, по време на форума ще има безброй рибни кулинарни изкушения. Те ще бъдат поднесени от най-добрите майстори-готвачи в региона. Рецептите са подбрани така, че да са сред най-характерните за градовете, включени в инициативата. Така всеки, решил да се докосне до магията на това кътче от родината ни, ще може едновременно да се наслаждава на българската родопска песен и на великолепните рибни блюда.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки