Валери Симеонов: Имаме обща политическа история с ГОРД


Валери Симеонов: Имаме обща политическа история с ГОРД
16 Август 2013, Петък


Всеки, който милее за България, е добре дошъл при нас, казва съпредседателят на НФСБ


- Кое наложи сливането между НФСБ и ГОРД и не се ли притеснявате, че подобен политически ход може да предизвика известен скептицизъм сред част от симпатизантите ви? 

- Наложи го политическата обстановка. Мина достатъчно време от последните парламентарни избори и всеки, който е участвал в тях, вече е анализирал своя резултат, видял е на каква електорална подкрепа може да разчита, отчел си е грешките и успехите, съизмерил се е с останалите политически сили. С това се занимаваше доскоро и партия „Национален фронт за спасение на България“. Анализите на изборните резултати създадоха предпоставка за взимането на подобно решение, за обединяване на патриотичните сили в България. На скептиците не мисля да им отговарям.

От страна на НФСБ отдавна има такова желание, то е налице и в „Гражданско обединение за реална демокрация” (ГОРД), където, оказа се, вече бяха взели политическо решение за сливане с партията на СКАТ.
От ръководството на ГОРД се обърнаха писмено към политическия съвет на Националния фронт с искане за присъединяване към нас. Ние на свой ред го обсъдихме и решихме, че в тези времена на драматични събития, не е редно да отхвърляме подадена ръка, особено от хора, които милеят за България.

Има достатъчно партии на политическата сцена в България, винаги могат да си потърсят мястото някъде другаде. Ако имат, примерно, възможността да гласуват за други хора, които в техните очи са по-честни, по-принципни, нека да ходят да гласуват за тях. Това ще им кажа само на скептично настроените срещу този съюз.


- Все пак, какво ви свързва с ГОРД?

- Имаме обща политическа история. Много битки сме водили заедно.
Една от тях е освобождаването на българските моряци от ареста в Нафплио, Гърция. Помните, че те бяха несправедливо обвинени в контрабанда на цигари, а българската държава, в лицето на Външно министерство, си затвори очите за тежкото им положение и ги остави на произвола на съдбата.

Това, че днес те са на свобода, е заслуга не само на телевизия СКАТ, която се ангажира с финансова помощ и с осигуряване на адвокат на моряците от кораба „Ина“. Огромна заслуга има за това и кампанията, която проведе Слави Бинев в Европарламента, чрез писмени искания до всички комисари, чрез лични разговори, чрез изказвания в ЕП – всичко това, според мен, много сериозно повлия на гръцкото правосъдие, което изведнъж насрочи спешно съдебно заседание по делото. Това се случи след едно от изказванията на евродепутата Слави Бинев от трибуната на ЕП. Вече беше минала цяла година от ареста на българския екипаж, а съдебните власти в Гърция бяха затлачили напълно делото срещу тях и нямаше никакви изгледи, че изобщо ще се размърдат.

След международния шум обаче, съдът се събра и ги освободи, като реши, че са невинни. Така че, приносът на Слави Бинев е изключителен в случая с моряците. Знаем и други негови инициативи, една от които е въвеждането на шахмата като отделна дисциплина в европейските училища, примерно. Запознати сме с действията му за популяризиране на родината ни, както и с изказванията му, с които той разобличаваше диктаторския режим на Борисов.

Също така, Слави Бинев беше човекът, който заклейми фалшификациите на изборите и за първи път огласи от трибуната на Европейския парламент злоупотребите с парламентарния вот. И специално обърна внимание за ощетяването на „Националния фронт за спасение на България”. Има, разбира се, и много други негови акции в защита на държавата ни, няма да ми стигне времето да ги изброявам всичките.

Искам да припомня и съвместните ни политически акции, най-мащабната от които бе многохилядният митинг с искане на оставката на Бойко Борисов. Това се случи на 22 септември, четири месеца преди изобщо да се заговори за митинги срещу управлението на ГЕРБ.
Тази политическа близост, на чисто принципна основа, предопредели факта, че първата стъпка към обединение на патриотичните сили бе с достойните хора от „Гражданско обединение за реална демокрация“.


- Този съюз може ли да се приема като подготовка за предсрочни парламентарни избори?

- Разбира се. Че ще има предсрочни парламентарни избори, в това никой не се съмнява. Естествено е да се подготвяме за тях.    


- НФСБ отворен ли е за подобен съюз и с други политически формации?

- Да. Отворени сме към всички патриоти, които желаят да се присъединят към нас. Имаме такива още две-три подобни предложения и в най-скоро време те ще бъдат оповестени на пресконференции.


- Но няма да ги кажете предварително?

- Не, няма да ги кажа. Трябва да има все пак и елемент на изненада, когато публично оповестим новия съюз.


В категории: Интервю , Горещи новини

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
Валентин
07.09.2013 19:37:45
0
0
едва ли ще имате някаква политическа исторрия, па макар и обща . то ще е РОДИЛ СЕ И УМРЯЛ , платени ,, националисти,, [tongue]
5
БЪЛГАРИН
21.08.2013 12:08:30
0
0
Защо се самоубихте с мутрата бинев, който на изборите издигна в Смолян за кандидат депутат "помашкия" лидер Ушев, радетел да признаването на "помашка нация в България". То и сидеров ще се окаже по-голям националист от вас[cruel]
4
РАДО
20.08.2013 08:20:05
0
0
Браво г-н Балевски вие още малко ще ме разплачете от умиление с вашият национализъм.Какво ще правите като омразната ви АТАКА няма да я има а с другият мошеник Слави ще подкрепите негово величество Тиквата.Ами тогава тези дето ви правят програмата няма ли да се разгневят какво ще кажат от кръгът МОНТЕРЕИ.Ти си готов за затвора и няма да е далеч това.Междувремено не е зле да носиш черни очила защото много лошо ти личи злобата и алчноста в очите ти.АМИН.
3
Гост
18.08.2013 13:16:50
0
0
Да бе, да!Идвам немедлено!Умирам да съм рамо до рамо с Касабов и В(Ж)елизар!И да подпирам Светиня Му![lol]
2
шуши
17.08.2013 05:32:40
0
0
Така прокламираната ви автентичност бързо, бързо се изпари,когато става дума за келепиреца. А помислихте ли за т.нар. ви електорат , или него кучета го яли? Няма втори Костинброд, или все още се надявате?
1
Мария
16.08.2013 16:55:27
0
0
И каква е общата ви политическа история? Криминална ли?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки