Как да се лекуваме с пащърнак


Как да се лекуваме с пащърнак
15 Август 2013, Четвъртък


Рецепта 1 (срещу плешивост): Приготвя се отвара от листата, корените или семената на пащърнака, като за целта 1 с. л. от тези части на растението се залива с 2 чаши вода


и се вари 10 минути. Оставя се да престои 2 часа и от нея се взима по 1 с. л. 3 пъти дневно. Успоредно с това в продължение на месец през ден в кожата на главата се втрива пресен сок от кореноплода или настойка от листа, семена и корени в съотношение 1:10. При необходимост след още един месец процедурите се повтарят.

Рецепта 2 (при бъбречно-каменна болест): Взима се 1 с. л. прах, приготвен от изсушени листа от пащърнак, и се залива с 200 мл вряла вода. Ври 15 минути и се прецежда. Приема се по 1 с. л. 3 пъти дневно.

Рецепта 3 (при отслабнала имунна система): Настъргват се 2 с. л. от корена на растението и се заливат с 1 чаша гореща вода. Изсипва се в термос и се оставя да престои 12 часа. След това към настойката се добавя 1 с. л. мед и от готовия лек се взима по 1 с. л. 4 пъти на ден преди хранене.

Рецепта 4 (при импотентност): С 1 чаша вряла вода се заливат 1 с. л. изсушени корени и узрели семена от пащърнак. Кипва се за 2 минути на слаб огън и се оставя да престои половин час. Отварата се прецежда през марля и от нея се взима 3 пъти на ден преди ядене по 1 с. л.

Рецепта 5 (при болести на стомаха): Залива се 1 с. л. от листата на пащърнак с 2 чаши вода и течността се вари 10 минути на слаб огън. Престоява 2 часа и се филтрира. Първите 7 дена се пие по четвърт чаша, а през втората седмица – по 2/3 от чашата три пъти на ден преди ядене.

Рецепта 6 (при депресия): С 0,5 л водка се заливат 100 г настъргани или нарязани наситно пресни корени от растението. Настойката се оставя да престои 3 седмици, като периодично се разклаща. След това се прецежда през марля и от нея се пие по 1 ч. л. 3 пъти дневно.

Рецепта 7 (като спазмолитично средство): С чаша и половина вода се заливат 1 с. л. листа от пащърнак. Течността се загрява, но без да кипва. Отстранява се от огъня и се оставя да престои 2 часа, след което се прецежда. Взима се 3 пъти на ден по 1/3 чаша половин час преди храна.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки